Trabzonspor'un 'TARİHİ' performansı

Süper Lig'de maç eksiğine rağmen liderliğe yükselen Trabzonspor, ilk yarıda toplam 3 puan alabildiği 4 rakibi önünde ikinci yarı Hüseyin Çimşir yönetiminde 12 puan toplayıp, zirveye çıktı.

 Trabzonspor'un 'TARİHİ' performansı
Trabzonspor'un 'TARİHİ' performansı
GİRİŞ 17.02.2020 13:09 GÜNCELLEME 17.02.2020 16:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Trabzonspor, konuk ettiği lider Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yenip, Süper Lig'de 1 maç eksiğine rağmen 298 hafta sonra 44 puanla zirveye yerleşti. 

Bordo-mavili ekip, yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir ile 4 maçlık iyi bir periyot geçirip, ilk yarıda puan kaybettiği rakiplere karşı bu kez kazanarak liderlik koltuğuna oturdu.

Ligin 19. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile rakip sahada yapacağı müsabaka, yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen Trabzonspor, ikinci yarıda çıktığı diğer 4 maçı da kazanmasını bildi ve hanesine 12 puan yazdırdı.

Bu süreçte Trabzonspor, ilk yarıda 1-1 berabere kaldığı Kasımpaşa'yı 6-0, 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe'yi 2-1, 2-2 berabere kaldığı Gençlerbirliği'ni 2-0 ve 2-1 mağlup olduğu Demir Grup Sivasspor'u ise 2-1 yenme başarısı gösterdi.

Trabzonspor, söz konusu rakiplere karşı ilk yarıda 5 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Hüseyin Çimşir idaresinde ikinci yarı aynı takımlar önünde 12 gol bulan bordo-mavililer, sadece 2 gol yedi. 

Kupada 6 sezon sonra yarı final 

Trabzonspor, teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda da başarılı sonuçlar alıp, 6 sezon sonra yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Karadeniz ekibi, son 16 turunda Yukatel Denizlispor, çeyrek finalde de Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u kupanın dışına iterek yoluna devam etti. 

11 sezon sonra ilk 

Teknik direktör Hüseyin Çimşir, Trabzonspor'da 11 sezon sonra en iyi başlangıcı yapan teknik adam olmayı başardı.

Bordo-mavililer, 2008-2009 sezonunda, dönemin teknik direktörü Ersun Yanal'ın gönderilmesinin ardından takımın başına geçen Ahmet Özen yönetiminde ilk 4 maçtan galibiyetle ayrılmıştı. 

Çimşir'in liderlik başarısı

Hüseyin Çimşir, bordo-mavili takımda görev yapan son 10 teknik adam içinde liderlik yaşayan ilk çalıştırıcı oldu.

Son olarak teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2010-2011 sezonunun 29. haftasında liderlik gören bordo-mavililer, daha sonra bunu tekrarlayamadı.

Karadeniz ekibinde Şenol Güneş'in ardından görev yapan Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç, Ersun Yanal, Şota Arveladze, Sadi Tekelioğlu, Rıza Çalımbay ve Ünal Karaman, liderlik yaşayamamıştı. 

 

 

YORUMLAR 11
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yorum yazanlarında çoğu fenerliler çünkü ts yi kıskanıyorlar. Neymiş efendim tff yardım ediyormuş, tff yardım etseydi nwaekeme ye ceza vermezdi. Peki soru bu:Niye verdi? Cevap: Fb maçında oynamasın diye. İşte siz fb liler trabzon şampiyon olmasın diye böyle diyorsunuz. Bir bjk li olarak diyorum siz istediğiniz kadar söyleyin. Varmı sörlöth gibi forvet varmı sosa gibi kaptan varmı uğurcan gibi ahtapot kaleci. Allah er yada geç Fenerbahçelilere belasını verecektir. Siz böyle herkesi eleştirin,kıskanın , nefret edin, sonra da niye herkes fb den nefret ediyor. Göreceksiniz Fb günün birinde duvara toslayacak. Ha bu arada, Fb ye de iyi şampiyonluk hayalleri diliyorum...
    Cevapla
  • Uzun saçlı 4 yıl önce Şikayet Et
    2011 de fb 17 maç üst üste kazandırılmıştı.Trabzon aynı puanı almasına rağmen averajla 1.olamamıştı.Bu kez takım yine çok iyi tüm desteğimiz duamız Trabzonspor ile.
    Cevapla
  • MİLLETV 4 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde fırtına olur para muslukları açılmış sırtını dayamış TFF+MHK+ DEVLETE onlar estirmeyecek de kim estirecek
    Cevapla
  • Osman Keleş 4 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşmayı ne çok seviyorsunuz
    Cevapla
  • Büyük trabzon 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın teri çalışmanın mukafati ınşaallah sampiyonluk gelir mayis ta
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    4x ts li bakan olduktan sonra sırtı yere gelmez, dünki maçta seyirci gördü VAR göremedi yada görmek istemedi, sistemi kurmuşlar hakemler maçın skorunu belirliyor akşamda tarafsız olması gereken tv yorumcuları hakemleri aklayıp paklıyorlar, yersen.
    Cevapla
  • Fenerli 4 yıl önce Şikayet Et
    Oda bişey mi Galatasarayın başkanı Rizeli. Beşiktaşın başkanı Tabzonlu. Hepsi elele vermiş Trabzon şampiyon olsun diye uğraşıyor. Yersen
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatihin pozisyonu %500 penaltı
    Cevapla
  • Ersen Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan hangi pozisyonda Sivas in hakkı yenide 3 puan alamadı söyle? sadece son dakikada obi nikel kırmızı kart gormeliydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle