Karaman: Kolay bir takım gibi düşünebilirsiniz

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda oynayacağımız Krasnador maçı öncesi Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman ve futbolcu Anthony Nwakaeme basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Karaman: Kolay bir takım gibi düşünebilirsiniz
Karaman: Kolay bir takım gibi düşünebilirsiniz
GİRİŞ 23.10.2019 17:33 GÜNCELLEME 23.10.2019 19:09

Müsabaka öncesi görüşlerini paylaşan Ünal Karaman, “Bugün yine müsabakanın öneminden bahsedeceğiz. Yine müsabakanın hem bizim hem de rakibimiz açısından ne ifade ettiğini anlatmaya çalışacağız. İyi bir oyunla iyi bir sonuç bekleyeceğiz. Gruptaki sonuçlara ve puan durumuna baktığımızda rakibimizi kolay bir takım gibi düşünebilirsiniz. Ancak şunu gönül rahatlığı ile ifade edeyim, son derece kaliteli bir takımla oynayacağız. Ama grupta aldıkları talihsiz sonuçlar var. Onların da kısmen bizlerin yaşadığımız sorunları yaşadıklarını biliyoruz. Ama her şeye rağmen iki tane oyun karakteri birbiriyle örtüşen, futbol oynamaya çalışan ve saha içerisinde futbolun doğrularıyla kalmaya çalışan bir rakiple oynayacağız. Dolayısıyla iki takım açısından da zor bir maç olacak. Umarım sadece futbolun konuşulacağı sakatlık riskinin yaşanmayacağı ve herkesin keyif alacağı bir müsabaka olur” dedi.

 

 

Basın mensuplarının sakatlıklar ve John Obi Mikel ile Daniel Sturrdige’in durumuyla ilgili olarak yönelttiği soruya Ünal Karaman, “İşin teknik boyutuna baktığınızda antrenman planlamasını yaparken dahi elinizde var olan oyuncu grubuyla ilgili çalışma planlarken oynadığınız rakipler güç ve kalite olarak değerlendirildiğinde ve oyun planınızı rakibin gücüne göre planladığınız dönem içerisinde tabi ki bu düşüncede zaman zaman sapmalar oluyor. Bunun üzerine sizin için kilit pozisyonda olabilecek oyuncuların sakatlığı söz konusu olabiliyor. Biz geçen seneki oynadığımız oyun içerisinde topla ilişkileri iyi olan, etkili driplingler yapabilen ve sonlandırabilen, hem bizim hem de Türk spor kamuoyunun zevkle izlediği 4 tane oyuncumuzu kaybettik. İki tanesini gönderdik diğerleri de sakatlık sorunuyla baş başa kaldı. Bizim tarafımızdan mutlu olunacak ve sevinilecek bir durum var ki şartlar ne olursa olsun elimizdeki oyuncu grubu düşüncemizi saha içerisinde yapmaya gayret gösteriyor. Oyuncularımız her ne kadar profesyonel olsalar da bizim kardeşlerimiz ve bize emanetler. Onları hem profesyonel olarak güçlü tutmaya çalışırken aynı zamanda bize emanet edilen canlara daha sağlıklı ve huzurlu günlere taşımak konusunda sorumluluklarımızın olduğunu bilmenizi isterim. Obi Mikel bir kas sorunu yaşadı. Belki geçen hafta içerisinde şartları zorlasak kullanabilirdik. Ama kafamızda en ufak bir soru işareti oluştuğunda biz uzun bir lig maratonunu dikkate alarak koruma amaçlı bekletebiliyoruz. Yarın ki durumu da yarın değerlendireceğiz. Her yönüyle hazır sağlıklı bünyelerde oyuncuyu bir noktaya getirebilmek için yapmış olduğunuz programlarda sezon başı önceden gerekli yüklemeleri yapıyorsunuz. Yaptıktan sonra işler iyi gitmedi mi bir kaç haftaya daha ihtiyacımız var diyorsunuz. Dolayısıyla sağlam oyuncularınızı bu kadar süre içerisinde tölere etmeye çalıştığınızda kısmi, özel antrenmanlarla bir noktaya getirmeye çalışıyorsunuz. Takdir edersiniz ki bugünden yarına arzu ettiğiniz seviyeye getiremezsiniz. Ama şunu biliyoruz ki çok özel bir oyuncu, arkadaşlarıyla uyumu her geçen gün daha iyi seviyelere geliyor ve beklentilerin farkında. Umuyor, bekliyor ve diliyoruz ki herhangi bir sakatlık sorunu yaşamadan, yavaş yavaş üzerine koyarak zaman zaman tempo ve gereklilik anlamında bazen baştan, bazen sonradan kullanacağız. Birinci hedefimiz sakatlığın üst seviyeye gelip bize daha çok handikaba uğratmasının önüne geçmek” şeklinde yanıt verdi.

 

 

Anthony Nwakaeme: "Maçı dört gözle bekliyorum"

Anthony Nwakaeme ise, “UEFA maçı öncesinde ilk basın toplantım ve dolayısıyla gayet mutlu hissediyorum burada olduğum için. Bizim için bütün maçlar çok önemli ve yarın da önemli bir maça çıkacağız. Maç öncesinde de son antrenmanımızı gerçekleştireceğiz. Umarım hepimiz için güzel bir maç olacak. Bende hocamız gibi çok fazla konuşmayı seven ve konuşabilen biri değilim, saha içerisinde işimi yapmaya çalışan birisiyim ve yarınki maçı dört gözle bekliyorum. Daha önce herhangi bir Rus takımına karşı oynamadım. Benim için oynasam da oynamasam da, maçta ilk on birde başlasam da başlamasam da çok önemli bir durum değil. Ben takımıma hem saha içi hem de saha dışında yardımcı olmaya çalışıyorum. Yarın da bunu yapacağım. Hugo Rodallega ve Ekuban geçen sene takıma önemli katkılar yaptılar. Ekuban çok iyi bir sezon başı geçirmişti ama iyi bir dönemde sakatlandı. Ama hocam bana saha içerisinde oynama görevi verirse, kimle oynamamı isterse elimden geleni yapacağım. Takım oyuncusu olmaya çalışıyorum. Takım oyuncusu olursanız yanınızda kimle oynarsanız istenileni yapmanız gerekir. Bende bunu yapmaya çalışıyorum takım oyuncusu olarak. Kim derse ben onlarla en iyi şekilde ilişki kurup oynamaya çalışıyorum” dedi.