Ünal Karaman'ı zor günler bekliyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ı yoğun bir mesai bekliyor. 1 Temmuz'da başlayacak olan kamp öncesi kadro yapılanması üzerinde duran Karaman, 26 Haziran'dan itibaren bu çerçevede oyuncularla sıkı bir görüşme trafiği yaşayacak.

Ünal Karaman'ı zor günler bekliyor
Ünal Karaman'ı zor günler bekliyor
GİRİŞ 22.06.2018 12:19 GÜNCELLEME 22.06.2018 12:19

Spor Toto Süper Lig'in sona ermesinin ardından 30 Mayıs'ta Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Teknik Direktör Ünal Karaman, turnuvalar dışında futbol dünyasının tatilde olduğu bir dönemde Trabzonspor'un kadro planlaması için sıkı bir çalışma yürütüyor. Sözleşme imzalamasının ardından bir kaç günlüğüne özel işleri için şehirden ayrılan Karaman, 1 Temmuz'da Slovenya'da başlayacak olan kamp öncesi 26 Haziran'dan itibaren Trabzon'da toplanmaya başlayacak olan oyuncularla görüşmeler yaparak yeni kadro şekillenmesine yön verecek. Oyuncuların fikirlerini ve gelecek planlamalarıyla ilgili olarak görüşlerini alacak olan tecrübeli futbol adamı, yeni sezonda kafası karışık, aklı ve ruhu takımında olmayan oyuncu istemediğini iletecek. 24 saat ulaşabilecekleri bir ağabeylerinin olduğunu futbolculara aktaracak olan Karaman, uzun süredir bir aile ortamının olmadığı Trabzonspor'da bunu sağlamak için yönetimle de sık sık fikir alışverişinde bulunuyor. 

Sümer: "Yönetimle uyumlu çalışma içerisindeyiz" 

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer de yönetimle uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, "Bizim yönetimle herhangi bir problemimiz yok. Olmayacağına da inandığımız için bir aradayız. Pozisyonumuz şu, yönetim kurulunun bu tarzında bir aykırılış içerisinde olmamız kulübe ve kendimize zarar verir. Gayet olumlu bir şekilde çalışıyoruz. Uyumluluğun fark edilir bir değer ortaya koyacağına inanıyorum. Zamanla beraber bu iş birliğinin kulübe uygun bir verimliliğe dönüşeceği kanaatindeyim"dedi. 

"Trabzonspor kendine özgü yenilenme hareketi ortaya koyacaktır" 

Beklemedikleri bir takım sorunlarla da karşı karşıya kaldıklarını aktaran Sümer, "Elbette fark etmediğimiz sorunlarda karşımızı çıktı. Bunlar halledilmesi gereken sorunlar. Bu konuda hazırlığımız mevcuttur. Umarım bu yolda bir tökezleme ve çaresizlik içerisinde olmadığımız takdirde Trabzonspor, kendine özgü bir yenilenme hareketi ortaya koyabilecek. Performans olarak da yavaş yavaş hissedilir olacak. Yarınlar için umutsuz değilim çünkü potansiyeli biliyorum. Bu potansiyeli çok iyi kullanmayı ortaya koymalıyız. Bunun için de iyi bir dayanışma ve kararlılık gerekiyor. Bunu da başlattığımızı düşünüyorum. Bir kaygı duymak gerekmiyor. Yeter ki bu duygu ve istek içerisinde olalım. Devamlılığımızı kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.