Çalımbay'dan Emre Belözoğlu yorumu! 'İnanmıyorum'

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, hakem hatalarından kulüplerin, teknik direktörlerin, oyuncuların zarar gördüğünü belirtti.

Çalımbay'dan Emre Belözoğlu yorumu! 'İnanmıyorum'
Çalımbay'dan Emre Belözoğlu yorumu! 'İnanmıyorum'
GİRİŞ 08.02.2018 13:49 GÜNCELLEME 08.02.2018 13:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'in 21'inci haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacakları karşılaşma öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Çalımbay, yapılan eleştirilerin normal olduğunu ancak bazılarının kasıtlı yapıldığını ve yapıcı olduğuna inanmadığını belirterek, "Hiçbir teknik direktör kendine yarayan oyuncuyu yedek kulübesinde yanında tutmaz. Hiçbir teknik direktör hazır olmayan oyuncuya kolay kolay şans vermez. Bunların başında da bizde Sosa geliyor. Biz Sosa hazır olana kadar bekledik. Hazır olmayan arkadaşımızı oynatma şansımız yok. Şuan iyi duruma geldi, oynuyor. Eleştiriler normaldir. Çıkardığımız kadroyu, oyuna giren futbolcuyu beğenmeyebilirler. Biz onların peşinde değiliz. Biz aylarca çalışıyoruz, görüyoruz. Burada yaşanan şeyleri çoğu kimse görmez" dedi.

"HERKES SAYGI DUYMALI"

 

 

Trabzonspor'da göreve başladığı günden itibaren kapılarının herkese açık olduğunu ve bazı eleştirilerin de kabul edilemez olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: "Bu haftadan beri 3-4 tane arkadaşımız idmana çıkmıyor. Bunu kimse bilmez. Onun için eleştiriler normal. Bu eleştiriler hayatımın bir parçası. Bunlardan bazıları bakıyorsunuz olumlu oluyor, bazılarını kabullenemiyorsunuz. Ama biz işimize bakıyoruz. Bana verilen kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum. Ben burada tek değilim. Benim çok iyi ekibim var. Hepsi futboldan gelen arkadaşlarımız. En iyisini çıkarmaya çalışıyoruz. Kadromuz bu ve bundan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Herkesin görüşüne saygım sonsuz, onlarda bize saygı duymalı."

"GÖZTEPE MAÇINDAKİ TAKIMA LAF SÖYLEYEN ART NİYETLİDİR"

Göztepe maçında takımının oynadığı oyundan memnun olduğunu kaydeden Çalımbay, şöyle devam etti: "Göztepe maçı, belki de ben geldikten sonra en iyi oynadığımız maçlarımızdan biriydi. Bu maçta takımıma kimse laf söylemesin. Eğer şu takıma konuşuluyorsa, eleştiriyorlarsa art niyetli söylüyorlar. Burada tek eksik olan goldü. Pozisyon olarak belki de en çok girdiğimiz maçtı. Bazen futbolda oluyor. Bir kaleci mükemmel işler yapabilir, şansı iyi gidebilir. O gün de bize rastladı."

"AYKUT KOCAMAN'A KİMSE KIZMASIN"

Büyük takımlarda teknik direktörlük yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Çalımbay soruya ilişkin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimse hata yaptı diye konuşulmuyor. Benim başıma gelmedik kalmadı. İki yerde belki de Avrupa Kupaları'na gidiyordum. Sırf hakem arkadaşlarımızın bariz yaptığı hatalardan dolayı maalesef bu gerçeği yaşadım. Yine de çıkıp sert bir açıklamamız olmadı. Ama Aykut hocaya hiç kimse kızmasın. Belki bir yere kadar gelmiştir. Küçük de olsa tepki göstermiş olabilir. Büyük takımlarda teknik direktörlük yapmak zordur. Anadolu takımında, tabii ki Trabzon'u ayırıyorum. Deplasmanda berabere kaldığın zaman büyük başarı gösterilir, '1 puan aldık. Çok iyi' denir. Trabzon, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'da gittiğin yerde berabere kaldığında o takım kim olursa olsun mağlubiyetten daha beter duruma sokulur. Daha çok eleştirilir, daha çok haksızlık yapılır. Onun için buradaki kızmalar, etmeler, teknik direktör arkadaşlarımızın normaldir. Kimse alınmasın, kimse gücenmesin. Hiçbir teknik direktör hata yapılmadıktan sonra ne hakemi konuşur ne da başka bir şeyi konuşur."

"EMRE VE CANER'E AYRI AYRI BAKILDIĞINA İNANMIYORUM"

Deneyimli teknik adam, 'Medipol Başakşehirli Emre Belözoğlu ve Beşiktaşlı Caner Erkin'e verilen cezalar arasında farkların bulunduğu, Başakşehir'e bir ayrım yapılıyor mu' şeklinde sorulan bir soruya, da "Ben Emre veya Caner'in ayrı ayrı bakıldığına inanmıyorum. Kural ne gözüküyorsa o şekilde bakılması lazım. Hakem arkadaşımızın raporu çok önemli. Veya televizyondan görüntülü bir şey varsa ona göre hareket ediyorlardır. Her halde bir şey görmediler" yanıtını verdi.

Takımdaki sakatlığı bulunan oyuncularla ilgili de bilgi veren Çalımbay, "Sakatlarda şuandaki durum Mustafa Akbaş, Burak oynayamaz. O yurt dışında her halde hafta arası gelecek, inşallah Başakşehir maçına yetişir diye düşünüyoruz. Onazi'nin ailevi problemi var. Ona izin verdik. Gerçekten çok önemli sıkıntısı var. Castillo başladı. Net şekilde hazır değil ama maçta kullanabiliriz" diye konuştu.

"UĞUR VE N'DOYE İLE GÖRÜŞMELER YAPILACAK"

Çalımbay, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Pereira ile uzun süredir kulübün yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, Uğur ve N'Doye'un sözleşmesinin uzatmaları konusunda da yönetim kurulunun görüşmeler yapacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ali girgun 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam yinebos konusuyor
    Cevapla