Rıza Çalımbay'ın Burak Yılmaz planı!

Trabzonspor'da Fenerbahçe maçı büyük önem taşırken, gözler takımın gol yükünü taşıyan Burak Yılmaz'a çevrildi. Rıza Çalımbay, takımın Fenerbahçe karşısında da hem kanatlardan yan toplar hem de merkezde rakip savunmanın arkasına atılacak uzun toplarda direkt Burak Yılmaz'ın hedeflenmesini istiyor.

Rıza Çalımbay'ın Burak Yılmaz planı!
Rıza Çalımbay'ın Burak Yılmaz planı!
GİRİŞ 28.01.2018 10:32 GÜNCELLEME 28.01.2018 10:33

Trabzonspor'da Fenerbahçe maçı büyük önem taşıyor. Ligin en kritik virajlarından birini dönecek olan bordo-mavililerde Burak Yılmaz en önemli gol umudu olarak duruyor.

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın mutlak galibiyet parolasıyla hazırlandığı derbide, sezonun gol yükünü sırtlayan Burak'a güvenler tam. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de 2-2 biten maçta da ağları sarsan tecrübeli futbolcu, camianın da önemli umudu konumunda.

 

 

Hafta boyunca adeta Burak Yılmaz'ı yakından izleyen ve planlarını buna göre şekillendiren Rıza Çalımbay, şu anda savunmada sakatlık sorunuyla uğraşan rakibini zorlamak istiyor.

Burak'ın savunma arkasına koşuları, topla dribling özelliği, hava hakimiyeti ve hatta zaman zaman frikiklerde sorumluluk alması Rıza Çalımbay'ın en güvendiği konular. Fenerbahçe karşısında da hem kanatlardan yan toplar hem de merkezde rakip savunmanın arkasına atılacak uzun toplarda direkt Burak Yılmaz hedeflenecek. Burak ile de sürekli konuşan ve beklentilerini anlatan bordo-mavili teknik heyet, hem soğukkanlı olmasını hem de bildiği işi yapmasını istiyorlar.

En golcüsü

Bu sezon ligde 15 maçta 16 gol atan Burak, Fenerbahçe karşısında yine gol atmak istiyor. Sarı-lacivertlilere karşı ilk kez yeni statlarında maça çıkacak bordo-mavililer, 17 maçlık kötü seriyi de Burak Yılmaz öncülüğünde bitirmeyi amaçlıyor.