Türkiye onu konuştu! 5 vakit namazını kılıyor

Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'a 9 yaşında seçip altyapısına kattığı Abdülkadir Ömür'ü Gençlerbirliği karşısında gözyaşlarıyla izlediğini dile getirdi ve görüşlerini aktardı.

Türkiye onu konuştu! 5 vakit namazını kılıyor
Türkiye onu konuştu! 5 vakit namazını kılıyor
GİRİŞ 12.09.2017 15:50 GÜNCELLEME 12.09.2017 15:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni 3-1'le geçerken oyuna sonradan giren heyecan veren, 1 asistle galibiyetle rol oynayan bir isim vardı: Abdülkadir Ömür... Hani şu Yusuf Yazıcı'nın "Siz beni bırakın Abdülkadir'e bakın" dediği isim... Gelecek vadeden, taraftarı heyecanlandıran bu ismi yakından tanımak için onu ilk keşfeden isim konuştu.

Abdülkadir Ömür'ü 9 yaşında iken okullar arası seçmelerde bulup altyapıya kazandıran Trabzonspor'un efsane teknik adamlarından Sadi Tekelioğlu'ydu o isim... Şu anda Trabzonspor'da hiçbir görevi olmayan ve Ankara'da yaşayan Tekelioğlu, Abdülkadir'in gelişim, değişim sürecini anlattı, öngörüsünü ifade etti...

"Şükür bugünleri gördüm"
"G.Birliği maçını Ankara'da televizyondan izledim. Oyuna Abdülkadir girince yanımdaki arkadaşlarıma 'maçı şimdi izleyin' dedim. Yusuf Yazıcı da kanattan gerçek yerine geldi. Onun da performansı yükseldi. Maçın şekli şemali değişti. Çok dugulandım. Abdülkadir'i ilk defa 16 yaşında iken Adanaspor'a karşı kupa maçında A takımda oynattım. Ve o gün maçtan sonra kameralara 'Herkes bu ismi ve tarihi bir kenara yazsın. Çok önemli bir oyuncu geliyor' demiştim. Çok şükür bugünleri gördüm. O zaman ve çoğu zaman şu söylendi; 'Sadi hoca altyapıda çalıştığı için altyapıyı abartıyor. Olduğundan fazla övüyor.' Ama pazar akşamı haklılığım ortaya çıktı." 

"Babası halı saha işletiyor"
Abdülkadir çok temiz, muhafazak,r ve halkın içinden diyebileceğimiz bir aileden geliyor. Babası Çarşıbaşı'nda halı saha işletiyor. Abdülkadir, Anadolu İmam Hatip Lisesini başarıyla bitirdi. Futbol aşığı bir ailenin evladı. Halı sahadan, okul takımlarından, Trabzonspor'un altyapısından, A takıma kadar her aşamada top koşturmuş bir çocuk. 9 yaşından bu yana elimizde, güçlenmesi için özel çalıştırdık. 

"Beş vakit namazını kılar"
Beş vakit namazını kılar. Karakteri ile ilgili kimsenin endişesi olmasın. Bu formayı, şöhreti çok rahat taşıyacaktır. Kişilik altyapısı da çok iyi. Biz altyapıda sadece futbol eğitimi vermiyoruz. Yusuf Yazıcı'ya da buna da, hepsine hayatı, ailenin önemini, disiplini de öğretmeye çalıştık.

UEFA çok beğenmişti
16 yaşında A takımda oynattım. Trabzonspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusudur. UEFA, Abdülkadir 15 yaşında iken kendi resmi internet sitesinden istikbal vaad eden futbolcular arasında gösterdi. Çünkü bütün alt kategorilerde millî olmuştu. Çok beğenilmişti.

"Messi olmaz, Emre Belözoğlu olur"
Messi olmaz. O dünyada bir tane. Ama Abdülkadir, futbol olarak bir Emre Belözoğlu rahatlıkla olacaktır. Futbol stili Emre'ye çok benziyor. O da böyle çok genç yaşta parlamıştı. Abdülkadir'in gelişiminde Fatih Tekke'nin kardeşi olan birim antrenörümüz Salih Tekke'nin de çok büyük emeği vardır. Abdükadir'i kimin çıkardığı hiç önemli değil, nereden çıktığı önemli. Bizde temel felsefe hep bu olmuştur. 7 yıldır bu çocuğa çok büyük emek verdik. Bu yetenekte Trabzonspor bünyesinde şu anda 3-4 tane daha çocuk daha var. 

"Yanal'la görüşmüyorum"
Ersun Yanal daha önce Trabzospor'da görev aldığında bizi arardı. Altyapıdaki oyuncularla ilgili olarak fikir alış-verişimiz olurdu. Ama bu son gelişinden sonra hiçbir görüşmem olmadı. Zaten biz de bu görevden ayrıldık. 

"Maaşı 1500 TL'dir"
Abdülkadir ayda asgari ücretten 1500 TL civarında bir rakamı maaş olarak alıyordur. Yıllık da 40-50 bin TL ancak alır. Ancak şimdi alacağı ücrette düzeltmeler yapılır. Bunlar çok önemli değil. Trabzonspor Kulübü hakkını verir. Bugün bunların konuşulacağı gün değil. Trabzonspor taraftarı böyle oyunculara çok susamıştı. Çok mutlu oldu. Ancak bu oyunculara çok yük yüklememek lazım. Destek vermek, sahip çıkmak tamam. Ama korumak da gerekir. Henüz 18 yaşında. Bunu unutmamalı."

En iyi 60 yetenek arasında
2 yıl önce UEFA'nın "Türk Messi", "Yeni Hagi" benzetmesi yaptığı Abdülkadir Ömür, İngiliz gazetesi Guardian'ın geleceğin en iyi 60 yetenek arasında gösterdiği isimlerdendi. (Türkiye)

YORUMLAR 10
  • RÜZGAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakan şükür içinde böyle diyorduk.
    Cevapla
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah şımarmaz namaz kılması güzel gelmesin İstanbula
    Cevapla
  • Tsli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ooo hemşeri çıktık ya la çarşıbaşılıymış
    Cevapla
  • beşiktaşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun genç adam.dilerim sakatlık belası yaşamadan devamlı olarak oynar ve büyük bir yıldız olursun.Muazzam bir yeteneği var, eski hocası sadi tekelioğlu beyefendinin dediğine göre de çok akıllı başlı düzgün karakterli bir kardeşimiz. 2 senede yusuf yazıcı ile beraber 2 yıldız olmuş olacak bi aksilik olmazsa inşaallah.bravo trabzon altyapısına bu genç kardeşlerimize şans verip bugünlere gelmesine vesile olanlara ve ersun yanal hocaya bravo
    Cevapla
  • Cimbomlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım Allah rast getirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle