Trabzonspor'un yeni transferinden açıklama!

Trabzonspor'un yeni transferi Theo Bongonda, Macaristan kampında basın mensuplarına yaptığı açıklamada teknik direktör Ersun Yanal'ın oyun karakterini sevdiğini belirtti.

Trabzonspor'un yeni transferinden açıklama!
Trabzonspor'un yeni transferinden açıklama!
GİRİŞ 05.07.2017 14:56 GÜNCELLEME 05.07.2017 14:57

Transfer olmadan önce daha önce Türkiye'de futbol oynamış arkadaşlarından bilgi aldığını ifade eden Bongonda, bu konuda şöyle dedi:

"Belçika’da yaşadığım yerde de birçok Türk var ve çoğu da Trabzonsporlu. Onlara da düşüncelerini sordum. Kulüp ve Türkiye hakkında güzel şeyler anlattılar. Kendim hakkında konuşmayı pek sevmiyorum. Ama mutlaka bir şey söylemem gerekiyorsa, süratli, teknik ve saha içinde fark yaratacak bir oyuncuyum, diyebilirim. Kaliteli bir ekibiz. Takımın iyi yerde olması için çaba harcayacağım."

‘CEVABIMI SAHADA VERECEĞİM’ 

Özel hayatıyla ilgili basında yer alan fotoğrafları konusundaki soruya da cevap veren Bongonda, "Özellikle medya karşısında bu bana çok soruldu. Herkes kendi hayatından sorumludur. Bu tür şeylere  cevap vermeyi düşünmüyorum. Ben cevabımı sahada vereceğim" dedi.

‘HOCANIN OYUN KARAKTERİNİ SEVDİM’

Antrenmanların maç koşullarına yakın gerçekleştirildiğini ifade eden Theo Bongonda,  "Hocanın takımında olmak istiyorsanız koşmanız gerekiyor. Bu da çok iyi. Antrenmanlar maç koşullarına yakın yapılıyor, bu da sizi iyi hazırlıyor. Hocanın stilini ve oyun karakterini sevdim diyebilirim. Takımında olmanız gerekiyorsa iyi çalışıp koşmanız gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye liginin İspanya ligine göre çok farklı olduğunu anlatan Belçikalı futbolcu, "Biz topla oynamayı daha çok seviyoruz, Türkiye’de biraz daha fizik gücü olduğu ortada. Her ligin kendine ait karakteristik özellikleri var. Onu öğrenip oynamak daha farklı olacak" diyerek sözlerini noktaladı.