Ersun Yanal'dan video hakem yorumu

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Kasımpaşa galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal'dan video hakem yorumu
Ersun Yanal'dan video hakem yorumu
GİRİŞ 22.01.2017 20:10 GÜNCELLEME 22.01.2017 20:10

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, ligin ikinci bölümüne iki deplasman galibiyetle başladıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yanal, İlhan Cavcav'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bizim için çok üzücü bir gün. Futbolumuzun büyüğü, Türk futbolunun babası, benim neredeyse yarı babam İlhan Cavcav'ı kaybettik. Ailesinin, futbol aleminin ve Türkiye'nin başı sağ olsun. Ülkemizin önemli simalarından biriydi. İyi bir başkandı. Oluşturduğu değerlerle hepimize örnek olan bir insandı." diye konuştu.

Hedefe gidecek bir takımı oluşturmak için mücadele ettiklerini vurgulayan Yanal, "Ligin ikinci yarısında iki deplasman galibiyeti aldık. Hedefimiz belli. Transfer konusunda sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı gidermek için oldukça yoğun çaba harcıyoruz. Trabzonspor'un yakın geçmişinden kaynaklanan bir takım sorunların üstesinden gelip, başarıya yönelecek bir kadroyu kurmaya ve yönetmeye çalışıyoruz. İşimiz oldukça zor ve derin. Futbolun gerçeği skorlar. Başarısızlık sahiplenecek bir sonuç değil ama biz bunu sahiplendik. Bundan sonra Trabzonspor'a katılacak tüm oyuncular skor üretecek ve takımı skorla barıştıracak. Böyle bir yolculuğun devam etmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Aramıza katılacak arkadaşlarımız var"

Ersun Yanal, transfer konusunda hassas davrandıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Oyun olarak eleştirilecek çok özelliğimiz var ama skor dediğiniz zaman oyunun önüne geçiyor. Şu anda bunu sağlamış durumdayız. Aramıza katılacak arkadaşlarımız var. Bu isimleri seçme konusunda hassasiyetlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Trabzonspor'un hedefine yönelik yapacağımız çalışmalarla, zirveye oynayacak takımı kurma çabasına devam edeceğiz."

Ersun Yanal, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi konusundaki bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Futbolun akışkanlığı ve futbolun temposuna, doğasına, dürüstlüğüne ve sadakatine uygun işler yapmak gerekiyor. Biraz daha bilimsel araştırılması gereken bir konu. Kafa yorulması gereken bir iş. Hızlı bir şekilde geçilecek bir iş değil."

KAYNAK: AA