Muharrem Usta: Kumpas da var şike de!

NTV ile NTV Spor'un canlı yayınına katılan Muharrem Usta, Aziz Yıldırım'ın, bordo-mavili kulüp ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

GİRİŞ 02.09.2016 12:23 GÜNCELLEME 02.09.2016 14:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a cevap verdi: “F.Bahçe’ye Trabzon’da yapılan silahlı saldırı işi de FETÖ terör örgütünün işidir. Bunun altında yatan Trabzonspor ile Fenerbahçe kulübünü çarpıştırma meselesidir. Ama şike ayrı bir olaydır. Yer gök bir araya gelse Trabzonspor’un şampiyonluğunu kimse alamaz. CAS ve Avrupa’nın verdiği kararlar eğer Türkiye’de uygulanırsa kupayı verirsin”

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta dün gece NTV ile NTV Spor'un canlı yayınına katıldı ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, bordo-mavili kulüp ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. "15 Temmuz sonrası ülkemizde farklı görüşteki insanlar tek yürek etrafında birleşirken şike gibi çok önemli konu keşke şimdilik gündeme gelmeseydi" diye sözlerine başlayan Usta, konuşmasına şöyle devam etti:

BİRLİĞE DARBE VURDU

"15 Temmuz sürecini yaşıyoruz. Henüz üzerinden 1.5 ay geçmişken, ülkemizde farklı görüşlerin bir araya geldiği dönemde şike gibi bir konuyu konuşuyor olmak Trabzonspor olarak hoşumuza gitmiyor. Şike çok önemli bir konu ancak şu an gündeme gelmemeliydi. Aziz Bey'in verdiği beyanatla her taraf toz duman oldu. O açıklamalar kulüpler arasındaki birlik ve beraberliğe darbe vurdu.''

YÜZDE 60 İNDİRİM

Tahkim'den Aziz Yıldırım'a yüzde 60'lık indirim geldi. Oysa Tahkim'e bile başvurmamıştı. Umarım Gökhan Saral'ın da cezası yüzde 70 indirilir.

UEFA 3 ŞEY İSTEDİ

Okuma yazma bilen herhangi bir insanın TFF'de ve CAS'ta verilen kararları okuduğunda sportif anlamda şikeyle ilgili sorunu çözebilir. 'Lütfen yanına avukat al' dediler. Bilerek almadım. Çünkü sportif şike herkesin çok rahat bir şekilde anlayabileceği bir konudur. 3 Temmuz öncesi Trabzonspor şüpheli mesajlar nedeniyle TFF'ye başvurmuştu. 24 Ağustos'ta ortaya çıkan nedenler sebebiyle UEFA Türkiye'ye incelemeye geliyor. UEFA, TFF'ye yazı yazıyor. Türkiye'de şike ile ilgili çok ciddi sorunlar var. F.Bahçe ile ilgili TFF'den 3 tane şey istiyor. 1-Ya F.Bahçe'ye söyleyin kendi kararı ile 1 yıl Avrupa'ya gelmesin. 2-Eğer F.Bahçe karar vermezse TFF, F.Bahçe'yi göndermesin. Ama o zaman F.Bahçe'ye 3 yıl ceza vereceksin. 3-Eğer karar vermezsen Türkiye'ye 3 yıl ceza veririm, F.Bahçe'ye de 7 yıl ceza veririm.

FENER'İN YANINDAYIZ

Bizim ile F.Bahçe arasında ceza hukukunu ilgilendiren herhangi bir sorun yok. FETÖ, F.Bahçe'ye bir kumpas kurmuşsa, ele geçirmesin diye o kulübün yanında seferberlik ilan ederiz. Kumpas varsa, biz Fenerbahçe'nin yanındayız. Sportif yargılama başka bir durum.''

KARAR DEĞİŞTİRİLDİ

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki konu şikedir. Yargılamayı yapanlar "Tatmin olduk" dediği an bunlar kesin kararlardır. Nisan ayında çıkarılan 6222 kanunu 7 ay sonra kaldırılıyor. Mehmet Ali Aydınlar, genel kurul kararı alıyor. Şu kararlar alınıyor. 1-O sene verilen kupaları geri alalım. 2-Müsabaka sonucun etkileme sonucunun ağırlığına göre puan silelim 3-2-10 milyon euro arası para cezası alalım. 4-Bu fiilleri işleyen takım Avrupa kupalarına o sezon gitmesin. F.Bahçe'nin küme düşürülmesi gereken karar değiştiriliyor. Ancak kararlar genel kuruldan geçmiyor ve Mehmet Ali Aydınlar istifa ediyor.''

TEŞEBBÜS CEZASI

Yıldırım Bey'in PFDK'sı yargılama yapıyor. Şekip Mosturoğlu'na şike teşebbüsü sebebiyle 1 yıl hak mahrumiyeti veriyor. İlhan Ekşioğlu'na 3 yıl ceza veriyor. Cemil Turhan'a da 1 yıl veriyor Türkiye'de Tahkim'e gidiliyor. İlhan Ekşioğlu, Cemil Turhan ve Şekip Mosturoğlu'na verilen cezalar oy birliğiyle onanıyor.

F.BAHÇE'YE ÜZÜLÜYORUM

''Ben F.Bahçe'ye üzülüyorum aslında. Bireylerin yaptığı olay tüm camiaya mal oluyor. F.Bahçe'ye bir kumpas kurulduğuna inanıyorum. Böyle şeyler olmuş olabilir. Hatta kuvvetle buna inanıyorum. Örgüt F.Bahçe'yi başka bir sebeple takibe alırken, şike olayları ortaya çıkıyor. Fenerbahçe ile ilgili kişilerin PFDK, Tahkim Kurulu, UEFA ve CAS'ın kararlarına örgüt etki edemez.

TAPELER KABUL GÖRDÜ

Tapeler gündeme geldiğinde ilgili şahıslar bunları hiçbir zaman reddetmedi. Bu kararları UEFA ve CAS verdi. UEFA kararı veriyor. Ardından UEFA'nın temyizi de 5 maçı 8'e yükseltiyor. CAS da aynı kararı veriyor. CAS, Türkiye'deki karar F.Bahçe'nin lehine dahi çıksa kararını değiştirmeyeceğini belirtiyor.

ŞİKENİN NERESİNDEYİZ

Trabzonspor, şike sürecinin neresinde? F.Bahçe, Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet etti. 2010-2011 yılında UEFA, bizi Avrupa Ligi'ne alıyor. Sonra Şampiyonlar Ligi'ne alıyorlar. Avrupa'ya giden bir kulüp, "UEFA'ya şikeye bulaşmadım" diye teminat veriyor. Bizimle ilgili bir durumda olsa UEFA bize yaptırım yapacaktır. Bütün şikayetlere rağmen geçen sene hariç Trabzonspor her yıl Avrupa'ya gidiyor. Hiçbir kurumdan aleyhimize karar çıkmıyor. Trabzonspor 13 yerden geçti ve hiçbiri ceza vermedi. Sonra TFF Etik Kurulu, bizimle ilgili aleyhimizde hiç bir karar almıyor. 13 tane yerden geçiyor Trabzonspor. 13 yerden bir ceza gelmedi.

AVUKATI DEĞİLİM

Sadri Şener Bey'in avukatı değilim ancak kulübü ilgilendirdiği için konuşacağım. 7 yıllık hukuk sürecinin toplamından bahsediliyor. Şirketteki borsayla ilgili durumdur. Sadri Bey'in avukatlara verdiği paralar FETÖ'ye himmet olabilir ancak ben bilmiyorum. At izi it izine karışmış durumda. Fenerbahçe'ye kumpası kuranlar da kurtarmaya çalışanlar da FETÖ'cü çıktı. Sadri Bey hiç ceza almadı. FETÖ'cü diye yaftalamada bulunursanız, bunun altında kalırsınız. Hiçbir kulüp FETÖ'cü değildir.

FAY HATTI OLUŞTU

F.Bahçe'ye Trabzon'da yapılan silahlı saldırı işi de FETÖ'nün işidir. Bunun altında Trabzonspor ile F.Bahçe'yi çarpıştırma meselesidir. Şike konusu bir fay hattı oluşturdu. Artık bu fay hattını hareket ettirmeye kimse müdahale etmesin. Herkes hukuki haklarını kullanarak taşısın. Sonunda nereye gidecekse gitsin... Örgüt F.Bahçe'yi ele geçirmeye çalışmışsa, sonuna kadar F.Bahçe'nin arkasındayız. Ama şike başka bir şeydir...

KUPAYI VERİRSİN

Yer gök bir araya gelse Trabzonspor'un şampiyonluğunu kimse alamaz. Hukuk karar verir. Hukuk ne diyorsa... CAS ve Avrupa'nın verdiği kararlar Türkiye'ye uygulama durumu olursa kupayı verirsin.

PASSOLİGLER İPTAL

Trabzonspor'un geçen sene tribün hasılatı sadece 2.5 milyon TL oldu. Trabzonspor 5.5 milyon TL ceza ödedi. Geçmiş dönemlerdeki yöneticilere 'paraları ödeyin' diyorum. Benim dönemimdeki yöneticiler cezaları cebinden ödedi. Trabzonspor taraftar derneklerinin başkanlarını kutladım ve hedeflerimizi anlattım. Kulübe sizin sahip çıkmanızı dedim. Kulübe zarar verenlerin Passolig uygulamalarını iptal edeceğiz. Trabzonspor şehrin üstünde bir şemsiye. Orada ki insanların kimliği Trabzonspor'dan geliyor."

N'DOYE 1.6 MİLYON EURO İNDİRDİ

Gece gündüz çalıştık. 64 tane oyuncuyu 24'e indirmemiz gerekiyordu. 40 oyuncu gönderdik. Bunların içinde 12 oyuncu vardı maaşları 22 milyon euro... 12'nin 11'ini sattık. Sadece N'doye kaldı. N'doye'nin ücretini de 1.7 milyon euro'ya indirdik. İki yıl için 1.6 milyon euro indirim yaptı. 22 milyon euro'luk bütçe oldu. 100 civarında haciz dosyamız vardı. Bu sene şampiyon olacak halimiz yok. Bunu herkes bilsin. Bu sene hedefimiz yok. Trabzonspor hak ettiği yere gelecek. Bu yönetime sahip çıksınlar.

13 LOCA ALDIK, ERSUN HOCA DA ALDI

Çok güzel bir stadımız oluyor. Locaları satıyoruz. Yönetim olarak çuvaldızı kendimize iğneyi taraftara batırıyoruz. 3 yılı 300 bin euro+ kdv ile loca satıyoruz. 13 tane bu localardan yönetim olarak aldık. İlk ben aldım. 3.5 milyon euro'yu yönetim ödedi. Bir tanesini de Ersun Yanal aldı. Bir diğerini de kaptan Onur Kıvrak aldı. Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru da ortak bir loca aldılar. Böylece 45 locanın bir kısmını Trabzonspor kendisi aldı. Şu anda 28'i satıldı. Trabzonspor batarken uzaydan gelenler batırmadı. Hep beraber batırdık. Hedefimiz mümkün olduğunca çok kombine satmak. Bu zor günde Trabzonspor'un dostlarını görmek istiyoruz. Başarılı günlerde herkes sahip çıkar. Zor gün dostluğu çok önemlidir.''

50. YILDA ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Trabzonspor kümeye gidiyordu. Buhrandan çıktık. Geçen sene Gaziantepspor'u 1-0 yendik. Hiç hak etmeden kazanmıştık. Antep'e çok üzüldüm. Biz de bu sene 88. dakikada Antep'e kaybettik. Trabzonspor'un geleceği artık aydınlık. Bu sene hedef yok. Trabzonspor'un bir tane hedefi var. Gelecek yıl 50. yılımız... 50. yılda şampiyonluğa ulaşacak bir kadroyu kuracağız. İçimizdeki bir tane İrlandalı'yı barındırmayalım. Bu sene şampiyon olacak halimiz yok. Kimse havaya girmesin. Yeni bir bebek büyütüyoruz. Tamam bebeği öldürelim, Muharrem Usta gitsin. Herkes şunu bilsin. Ben pes etmeyen bir insanım. Trabzonspor hakettiği yere gelecek. Bu camia çok büyük bir camiadır. Taraftarlar bu yönetime sahip çıksın. Ben hiçbir şey vadetmiyorum. El birliğiyle hareket edelim.''

HER SABAH HACİZLERLE UYANDIM

Trabzonspor iyi olmadığı zaman insanlar evinde, işinde iyi değil. Almak istediğiniz oyuncularla görüştüğünüz zaman olmadıysa, yerine şunu alalım demek doğru değil. Trabzonspor böyle battı. Sağ bek alınmadı diye isyan çıkıyor. Bir kulüp, takımın her mevkisine olağanüstü oyuncular alamayabilir. Oyuncu almayla başarılı olsaydı, şampiyonluğu daha önce alırdı. Bu işin çözümü burada değil."

ONAZİ'NİN EŞİ 'GEL BİZİ AL' DEDİ

Bir takım kurarken mühendislik yapmanız gerek. Castillo'nun işi şöyleydi. Yattara gibi fenomen vardı. Castillo işi yüksek ve gelecekte orayı doldurabilir. Castillo uzaktan geldi ve onun gelişi daha maceralı oldu. Onazi konusu var... Bir kere, Trabzon'a gelmek istemeyen oyuncuyu Trabzon'a getirmedik. Onazi, günde 4-5 defa görüntülü telefonla benle görüşüyordu. Sonra eşi telefona çıktı. Dedim ki bu ne? Kamerayı çevirerek bavulları gösterdi. "Başkan al bizi artık" diyordu. Biz de gerekeni yaptık ve gidip işi bitirdik. Onazi'nin sorunu ırkçılıktı. İtalya'da ciddi konu. Onazi'nin de böyle bir meselesi vardı. Bu nedenle orada oynamak istemiyordu."
.

YORUMLAR 10
  • lokum 7 yıl önce Şikayet Et
    adamın üslubu ne kadar kibar.bir de aziz yıldırıma bakın tam bir egoist
    Cevapla
  • Gürsoy 7 yıl önce Şikayet Et
    ya şunlara bir kupa verinde sussunlar tenekede olur dır dır öldürdüler ya hepsini fetö yapmış fb yi ele geçiremeyince bu arada ben fenerli değilim
    Cevapla
  • yörükefe 7 yıl önce Şikayet Et
    başkan Fenerbahçe şike yaptı di,yorsun da neden Fenerbahçe'ye sponsor oldun Muharrem Usta: "Fenerbahçe'nin ulusal ve uluslararası başarısı için buradayız!"
    Cevapla
  • duayen 7 yıl önce Şikayet Et
    o sene Trabzon'un maçları şaibeliydi. kalkmış utanmadan konuşuyor.
    Cevapla
  • oflu 7 yıl önce Şikayet Et
    demogoji demogoji takımı sattığı gibi hesleri de satacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle