Trabzonspor'da Ersun Yanal heyecanı

Sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayan ve yeni dönem için Teknik Direktör Ersun Yanal ile anlaşan Trabzonspor'da hareketli günler yaşanıyor.

Trabzonspor'da Ersun Yanal heyecanı
Trabzonspor'da Ersun Yanal heyecanı
GİRİŞ 28.06.2016 13:36 GÜNCELLEME 28.06.2016 13:36

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu, kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumu düzeltmenin yollarını ararken, bir taraftan ise geleceğin kadrosunu kurmak için sıkı bir çalışma sürdürüyor.

Hem iç transferde hem de dış transferde yoğun bir mesai harcansa da şimdiye kadar somut adımlar atılmadı. Önümüzdeki günlerde elde bulunan oyuncuların gönderilmesiyle birlikte dış transferde hareketli günler yaşamaya hazırlanan Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda transferleri gerçekleştirmeyi planlıyor.

ERSUN YANAL HEYECANI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı, yeni dönem heyecanı sardı. 3. kez bordo-mavili takımın başına geçen, çeşitli nedenlerle takımdan ayrılmak zorunda kalan tecrübeli teknik adam, son gelişindeki heyecanı ise dikkat çekiyor.

Hayalindeki savaşan Trabzonspor'u ortaya çıkarmak için istekli ve arzulu bir görüntü sergileyen Yanal, çalışma programını da buna göre ayarladı. Yeni sezon hazırlıklarını 3. etap halinde planlayan deneyimli teknik adam, ilk planda çalışmalara Trabzon'da başlarken, ikinci edap ise Slovakya ve ardından Macaristan'da çalışmalarını sürdürecek.

Ligler başlamadan hayalindeki takım formatını temellerini atmayı planlayan Yanal, her maçta mücadele eden ve savaşı hiç bir zaman bırakmayan bir takım kurgusu oluşturmaya hedefliyor. Karadeniz ekibinde belirli bir oyun formatı oluşturarak hem fiziksel hem de taktiksel anlamda rakiplerinden üstün bir takım ortaya çıkarmanın hesaplarını yapan Yanal, takım kadrosunda bulunduracağı oyuncuları da bu çerçevede belirleyecek.

YANAL, OYUNCULARINI GÜNLÜK TAKİP EDECEK

Futbolcuların günlük yaşamlarındaki beslenmeye ve antrenman performanslarına kadar bilimsel bir veri tabanı sistemini Trabzonspor'a oturtturan Ersun Yanal, günlük takipler yapabilecek.

Sakatlıkların mazeret olmayacağı ve kolay sakatlıkların yaşanmayacağı sezon başı yüklemesini şimdiden oyuncuları üzerinde planlayan tecrübeli teknik adam, istediği fizik gücüne uluşamayan oyucularla takımın yollarını ayıracak. Yeni sezona başlarken kimin eksik olacağını düşünmek istemeyen tecrübeli teknik adam, ilk 11'de sahaya çıkan her oyuncunun takım sistemi içerisinde gerekeni yapacağı kadro kurgusuyla yeni sezona başlamayı hedefliyor.