Usta: Gönül ister ki Beşiktaş gibi olalım

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yeniden dirilişe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Usta: Gönül ister ki Beşiktaş gibi olalım
Usta: Gönül ister ki Beşiktaş gibi olalım
GİRİŞ 23.06.2016 16:06 GÜNCELLEME 23.06.2016 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor markası ve taraftarının içinde bulunduğu durumu hak etmediğini belirterek, "Bu bir süreç çok uzun bir zaman içresinde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Hepimizin malumu içinde bulunduğumuz durum gerçekten inceltici. Her birimizi derinden yaralayıcı bir durum. Tabi ki konuşma zamanı değil, eylem yapmak ve iş çıkartmak gerekiyor. Trabzonspor tarihine başarılı işlere imza atabilme bilinciyle bu yolculuğu sürdürmek durumundayız" dedi.

"TRABZONSPOR’UN YENİDEN DİRİLİŞE İHTİYACI VAR"

Usta, Trabzonspor’un yeniden dirilişe ihtiyacı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeniden ayağa kalkması gerekiyor. Bunu ne tek başına yönetim yapabilir, ne de tek başına bir başkası yapabilir. Hep birlikte hep beraber bunu yapabilmek zorundayız. Herkes bir araya gelmese de sağ duyuluların bir araya gelerek sorunları aşabilme cesaretini kesinlikle gösterecektir. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum hepimizi gerçekten çok üzüyor. Buradan çıkış da öyle kolay olmayacak. Önümüzde çok zor süreçler var ama hiç kimse endişeye kapılmasın. Ne kadar zorda olursak olalım doğru işleri üst üste koyduğumuz sürece, yanlışları en aza indirdiğimiz sürece Trabzonspor’un geleceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu büyük kulüp bu büyük marka hepimizin omuzları arkasında yeniden ayağa kalkacaktır."

"YENİ SEZONDA YENİ KURALLAR İÇİNDE YOL ALACAĞIZ"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yeni sezona yeni bir stadyumla ve yeni bir bilinçle gireceklerini vurguladı.

Trabzonspor’un belli kurallar içinde yol alacağını belirten Usta, "Bunların başında UEFA kriterleri geliyor. UEFA kriterlerinin Trabzonspor getirdiği nokta da kulübün futbolcu bütçesi 60 Milyon ile 65 Milyon TL arasında olacaktır. Son 7 seneye baktığımızda en küçük bütçeli takımdan bahsediyoruz. Trabzonspor’un şu anki futbolcu bütçesine baktığımız zaman kiralık oyuncularında geldiğini düşünürsek yaklaşık 110 milyon TL’dir. 110 milyon TL’lik takımı 60 milyona indireceğiz. Elimizde bu kadar oyuncu var fakat müthiş bir kadro mühendisliği yapabilmek için daha fazla oyuncu boşaltmamız ve belli mevkilere oyuncu almamız gerekiyor. İşimiz çok zor. Biz 110 milyon TL’lik bütçeyi önce 35-40 milyon TL indirmek zorundayız. Sonra da 60-65 milyon bölüm de 25 Milyon TL’yi ihtiyacımız olan oyuncuları almak durumundayız. Satmadan alamıyoruz. Bonservisle satmadan bonservisle alamıyoruz. O nedenle kolay bir süreç yaşamayacağız. Ne kadar süreç zor olur ise olsun hem satacağız hem alacağız. 65 milyon TL’lik bütçenin içine oturacağız. Trabzonspor’u, hepimizi mutlu edecek yeni bir düzene kavuşacağız" diye konuştu.

"GÖNÜL İSTER Kİ BİZDE BEŞİKTAŞ GİBİ OLALIM"

Önümüzdeki yıllarda Trabzonspor’u zor bir sürecin beklediğini belirten Usta, "Gönül isterdi ki bunlar böyle olmasın bizde Beşiktaş gibi olalım. Beşiktaş’ın stadyumu açılırken şampiyonluğa ulaşmış bir takımdı. Beşiktaş 3-4 sene evvel bizim halimiz gibiydi. Ama onların geldiği durum ortada biz ise başka bir yerdeyiz. Olsun 3 yılda geçiyor 4 yılda geçiyor. Bizimde 3-4 yılımız hızla geçecek o 3-4 yıl içinde Trabzonspor’da mutlak manada büyük başarılara imza atacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız" açıklamasını yaptı.

"TRABZONSPOR’UN TEKRAR AYAĞA KALKTIĞI GÜNLERİN İNŞA ETME SÖZÜNÜ VERİYORUM"

Muharrem Usta, "Hem ekonomik anlamda hem de sportif olarak sağlıklı bir zemine oturmuş Trabzonspor için gecesiyle ve gündüzüyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda taraftarlarımızın bizlere güvenmesini istiyorum. Sabah kalkıyoruz işimiz Trabzonspor, akşam oluyor Trabzonspor, ay geçiyor Trabzonspor ve gelecek aylar Trabzonspor ama yönetime gelenlerin zaten yapmaları gereken bu. Biz buraya birilerinin zorla getirdiği insanlar değiliz. Madem burada görev yapıyoruz işimizde bu olacak gücümüzde bu olacak. Tarih gelecek buradan ayrılacağız. Bıraktığımız dönemde Trabzonspor’un geleceğe güvenle bakabilen, genç nesillerin gururla övüne bildiği, büyük markanın tekrar ayağa kalktığı günleri inşaa etme sözünü veriyorum. Hiç kimse endişe etmesin Trabzonspor bunu hak ediyor. Hepimizin bunu hak ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 2
  • necmettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn Usta Başkan Adayı olmadan bu durummları bilmiyormuydunuz ? 50. yılda şampiyonluk 55. yılda oldu sanırım ? zor gun zor gün başka birşey söylemiyorsunuz unutmyaın ıkı rakibiniz vardı sizde bu tabloyu bilerek geldiniz şimdiden taraftarın içini karartmayın
    Cevapla
  • Ahmet SARMUSAK 7 yıl önce Şikayet Et
    hacıosmanoğlu hesap vermiyecekmi peki?
    Cevapla