Trabzonspor'da Mehmet Ekici sevinci

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Mehmet Ekici'nin 129 gün sonra hem golle buluşması, hem de formuna kavuşması sevinç yarattı.

Trabzonspor'da Mehmet Ekici sevinci
Trabzonspor'da Mehmet Ekici sevinci
GİRİŞ 23.11.2015 12:49 GÜNCELLEME 23.11.2015 12:49

GEÇEN SEZONUN KAHRAMANIYDI

Bu sene Osmanlıspor maçının sonunda takım arkadaşı Erkan Zengin'in yumruk atması sonucu takımdan ayrılmayı düşünen Mehmet Ekici, Trabzonspor’un geçen sezon oynadığı 51 resmi maçın 42’sinde forma giydi. Geçen yıl 38 maça ilk 11’de başlayan Mehmet Ekici, özellikle frikik golleri ve asistleriyle takımına bir çok maçta hayat verdi. Ligde 9 gol 12 asist, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 gol 1 asist ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bir asist olmak üzere toplam 10 gol ve 14 asistlik performans sergileyen Mehmet Ekici, milli takıma kadar yükseldi.

YENİ SEZON KABUS GİBİ BAŞLADI

Sezona sakatlıklarla boğuşarak başlayan Mehmet Ekici, Osmanlıspor maçı sonrasında ise kendisini bir kavga olayının ortasında buldu. Soyunma odasında Erkan Zengin'den yumruk yiyen, ardından menajeri ve babasını Trabzon'a çağırarak takımdan ayrılma aşamasına kadar gelen Ekici, bu süreçte en çok takım arkadaşlarının ve teknik heyetin kendisine sahip çıkmamasından yakındı. 

Erkan Zengin'in resmi internet sitesi kanalıyla özür dilemesinin ardından antrenmanlara çıkmaya başlayan ancak bir türlü eski formuna kavuşamayan Mehmet Ekici, özellikle 15 gündür sakatlığı ve moral bozukluğunu üzerinden tamamen atmış bir görüntü sergiledi. Antrenmanlardaki hırsıyla göz dolduran, bir çok antrenmanın ardından sahada kalarak frikik ve şut çalışması yapan Mehmet Ekici, beklediği gole de Gençlerbirliği maçının son anlarında kavuştu.

LİGDE 258 GÜN SONRA

Trabzonspor’un bu sezon oynadığı 16 resmi maçın sadece 7’sinde forma giyen Mehmet Ekici, 5 maçta ilk 11’de kendine yer buldu, 2 gol kaydetti. UEFA Avrupa Ligi’nde 16 Temmuz’da oynanan Differdange 03 maçında takımına 1-0'lık galibiyeti getiren golü atan Mehmet Ekici, tam 129 günlük aranın ardından Gençlerbirliği maçında da takımına 3 puanı kazandıran golü filelere gönderdi. 

Bu arada ligde son golünü de geçen sezon 9 Mart'ta deplasmanda oynanan ve bordo mavili takımın 5-1 kazandığı Mersin İdmanyurdu maçında kaydeden Mehmet Ekici, böylece ligde de 258 gün aradan sonra golle buluşmuş oldu.

Mehmet'in Fenerbahçe maçı öncesinde gol atarak moralini düzeltmesi teknik heyeti de sevindirdi. Trabzonspor teknik sorumlu Sadi Tekelioğlu, özellikle sonradan giren oyuncuların takıma katkısını gördükleri için mutlu olduğunu belirterek, "Erkan ve Mehmet, önemli işler yaptı" diyerek 2 küskün futbolcuyu övdü.

YEREL BASIN: "MEHMET ZAKKUM İLACI GİBİ"

Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de Gençlerbirliği maçı sonrası manşetlerinde Mehmet Ekici’ye övgüler dizdi. Taka Gazetesi, "Sade ve sakin güç. Zakkum ilacı gibi.. Mehmet bordo mavilileri kuyunun dibinden çıkardı. Trabzonspor berabere kalsa iyice çökecek ve vücuda giren kanser daha da yayılacaktı. Bir ilaç gerekliydi. Ekici, Trabzonspor'a kemoterapi yerine zakkum ilacı verdi", Son Nokta Gazetesi, "Mehmetçik görevde'', Karadeniz Gazetesi, ''Teşekkürler Mehmet.. Hep kederli olacak değiliz ya.. Biraz da gülelim. Mehmet’ten moral aşısı", Günebakış Gazetesi, "Hayat öpücüğü.. Trabzonspor Mehmet’in golüyle günü kurtardı", İlkhaber Gazetesi, "Kurkarıcı Ekici", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Ekici’den hayat öpücüğü" başlıklarını kullandı.

HURMA: GALİBİYET GÜVEN GETİRDİ

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, Gençlerbirliği galibiyetinin ardından tüm takımın rahat bir nefes aldığını belirtirken şunları söyledi:

"Maç boyunca girdiğimiz pozisyonlar vardı ancak gol son dakikada geldi. Gerçekten bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Soyunma odasına girdiğimde oyuncuların yüzlerinin güldüğünü gördüm. Bu anların devam etmesini istiyoruz. Oyuncularımızı Fenerbahçe maçına motive etmemize gerek yok. Çünkü onlar bu güvenle maça kendileri motive olacaktır. Oyuncularımızı rahat bırakacağız. Çünkü nefes almaya ihtiyaçları var. Şu an sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte en önemli eksiklik güvendi. Bu galibiyet oyuncularımızın güvenini yerine getirdi."

ONUR: "FENERBAHÇE MAÇI FARKLI OLACAK"

Trabzonspor'da önceki gün babalık sevinci yaşayan ve takımın da golden sonra bebek sallama hareketiyle kutladığı kaptan Onur Recep Kıvrak, galibiyetin son anlarda da olsa gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi, "Bu galibiyet bizim için çok anlamlıydı. Çünkü ciddi şekilde bir moral bozukluğumuz vardı. Şimdi yüzümüz gülüyor. Fenerbahçe ile oynayacağımız maç farklı olacak. Buna sadece ben değil bütün takım inanıyoruz" dedi. Onur, takım arkadaşlarının galibiyeti yeni doğan kızı İlayda’ya armağan etmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bana ikinci bir hediye verdiler. Baba olmak gerçekten çok güzel bir duygu. En güzeli de kızımın kimliğinde uzun zamandır ekmeğini yediğim Trabzon yazıyor olması. Bunu gerçekten çok istiyordum. Eşim ve ben Trabzon’da çok mutluyuz. Saha sonuçları da iyi olunca daha da mutlu oluyoruz."