Cüneyt Çakır'a ceza şoku

Trabzonspor-Galatasaray maçını yöneten Cüneyt Çakır, gözlemcisi Metin Tokat'tan 'iyi, beklenen performans' anlamına gelen 8.3 puan aldı.

Cüneyt Çakır'a ceza şoku
Cüneyt Çakır'a ceza şoku
GİRİŞ 24.09.2015 01:19 GÜNCELLEME 24.09.2015 01:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ancak, Çakır'ın Galatasaraylı Denayer'in pozisyonuna penaltı vermemesini 'bariz hata' olarak değerlendiren MHK, bu notu 7.9 olarak belirledi. Şimdi hem Cüneyt Çakır hem de gözlemcisi Metin Tokat cezalandırılacak.

Türkiye'nin 1 numaralı hakemi Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşma, 1-0 sarı kırmızılıların galibiyetiyle sonuçlanırken, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, skorun da önüne geçti.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, pazartesi sabahı Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerine gidip Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na Cüneyt Çakır'ı şikayet etti. 

Medyada 'TFF'ye baskın' olarak değerlendirilen bu sürpriz ziyaretin ardından 2. bomba Cüneyt Çakır'a verilen performans notunda patladı.

METİN TOKAT 8.3 VERDİ AMA...

Karşılaşmanın gözlemciliğini yapan Metin Tokat, Çakır'a 'iyi, beklenen peformans' anlamına gelen 8.3 not verdi. Ancak MHK yetkilileri aynı kanaatte değildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Cüneyt Çakır'ın gerçek notunun 7.9 olduğu görüşüne varıldı. 7.9'un karşılığı ise 'bariz önemli bir hata yaptı' anlamına geliyor. 

DENAYER'İN POZİSYONU NOT DÜŞÜRDÜ

Cüneyt Çakır'ın puanını düşüren o 'bariz önemli hata' ise, 60. dakikada yaşanan penaltı pozisyonu. Bu dakikada, Trabzonsporlu Erkan Zengin'in Galatasaray ceza alanındaki şutunda top Jason Denayer'in eline çarpmış, hakem Cüneyt Çakır 'devam' kararı vermişti. 

15 GÜN DİNLENDİRİLMELERİ BEKLENİYOR

Verilmeyen penaltı puan düşürmekle kalmadı; hem Cüneyt Çakır'ı hem de Metin Tokat'ı yaktı. MHK, ikisini de ceza verecek. Cüneyt Çakır ve Metin Tokat'ın 15 gün süreyle dinlendirilmeleri bekleniyor.

YORUMLAR 3
  • Hayri 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle azbile enaz altı ay ceza vereceksinki akıllansın.Adam resmen üç büyütülmüşlerin kurtarıcısı.
    Cevapla
  • laz 8 yıl önce Şikayet Et
    Eeee...??? O 15 günü de tatil olarak degerlendirirler. Maddi sorunlari yok manevi sorunlarida yok TFF konusunda.ne anladim bu cezadan? Ceza yerine düsürsene 3.lig maclarina! Bu hata yüzünden belkide sampiyonluk gidecek?UEFA kacacak?bazi sportif anlaminda görev yapank kulüb icerisinde insanlarin kaderi belirlenecek? Hamzaoglu bu maci kaybedip nasil kaderi cizelecekse trabzonlu futbolcu veya teknik kadronunda kaderi cizelecek... Ama yok onlar Istanbul takimlari onlara bisey olmasin onlar Türkiye ya...
    Cevapla
  • Celal Sungur 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin ceza almasinin Trabzonspor a ne faydasi olacak
    Cevapla