Şota'nın zor kararı: Cardozo mu N'Doye mi?

Paraguaylı golcü Oscar Cardozo'nun yükselen performansı Teknik Direktör Şota Arveladze'yi zor durumda bıraktı.

Şota'nın zor kararı: Cardozo mu N'Doye mi?
Şota'nın zor kararı: Cardozo mu N'Doye mi?
GİRİŞ 17.09.2015 11:47 GÜNCELLEME 18.09.2015 08:46

Trabzonspor’da birçok mevkide büyük rekabet yaşanırken forvette tablo netleşmiş; N’Doye ilk 11’in vazgeçilmezi, Oscar Cardozo ise onun alternatifi olmuştu. Taa ki, geçtiğimiz haftaki Kayserispor mücadelesine kadar... Önce Akhisar maçında beraberlik golünü atan, ardından da Kayseri deplasmanında oyuna girip 3 puanı getiren sayının altına imzasını koyan Paraguaylı, Bordo-Mavililer’in kahramanı oldu. Karşılaşmaların ardından, “Biz Trabzonspor’un çalışanlarıyız. Ne zaman görev yapma şansı verilirse o zaman çıkar oynarız” diyen Cardozo’nun formu hücum bölgesinde de hocası Şota’nın aklının karışmasına neden oldu.

Şu an Cardozo önde...

Antrenmanlarda da son derece istekli ve çalışkan bir görüntü ortaya koyan Cardozo, yüzde olarak N’Doye’nin önünde yer alıyor. Ancak Şota’nın kesin kararını verdiğini söylemek mümkün değil. Hafta boyunca her iki futbolcusuna da eşit zamanlar ve şanslar verecek olan Trabzonspor’un hocası, yarın gerçekleştirilecek olan son taktik provada seçimini oyuncularıyla paylaşacak.

Sürpriz skorerlere özel görev

Teknik direktör Şota’nın bu sezon elini en çok güçlendiren noktalardan biri de çok sayıda sürpriz skorere sahip oluşu. Yusuf Erdoğan, Erkan Zengin gibi kanat oyuncuları kritik gollere imza atarken, Gürcü hoca farklı isimlerden de aynı performansı bekliyor. Sakatlıktan sonra iyi bir dönüş yapan Mehmet Ekici’nin frikikleri ve Marko Marin’in hücum bölgesine getirdiği büyük zenginlik, Galatasaray sınavının belirleyicileri arasında olacak. Bu durum da forvet bölgesinde oynayacak oyuncuyu ve sistemi fazlasıyla rahatlatıyor.