Fırtına evinde Akhisar'a takıldı

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor karşı karşıya geldi.

Fırtına evinde Akhisar'a takıldı
Fırtına evinde Akhisar'a takıldı
GİRİŞ 30.08.2015 20:45 GÜNCELLEME 30.08.2015 22:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Alper Ulusoy'un düdük çaldığı karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Ev sahibi Trabzonspor 42. dakikada Yusuf Erdoğan'la öne geçti. Konuk ekip 56. dakikada Hasan Kabze'nin penaltı golüyle eşitliği yakaladı. 77. dakikadaRodallega'nın golüyle öne geçen konuk ekibe Trabzonspor 85. dakikada Cardozo ile yanıt verdi ve mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'da Dame N'Doye 62. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 7, Akhisar Belediyespor ise 4'e yükseltti. Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Akhisar Belediyespor ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

SHOTA BEŞİKTAŞ'I YENEN TAKIMI BOZMADI

Akhisar Belediyespor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 11'i ile sahaya çıktı. Ligin ilk 2 haftasını galibiyetle kapatan bordo-mavililerde, teknik direktör Şota Arveladze, geçen hafta galip gelen kadroda değişiklik yapmadı.

Arveladze, 18 kişilik maç kadrosunda ise sadece 2 oyuncu değişikliğine gitti. UEFA Avrupa Ligi'nde Differdange 03 ile oynanan karşılaşmada sağ ayak parmağından sakatlanan ve daha sonra 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Mehmet Ekici, sakatlığının düzelmesinin ardından maç kadrosuna alındı. Bordo-mavili takımın hafta içinde kadrosuna dahil ettiği Alman futbolcu Marko Marin de 18 kişilik maç kadrosunda kendine yer bulan bir başka isim oldu.

N'DOYE KORKUTTU

Trabzonspor'un Senegalli oyuncusu Dame N'Doye karşılaşma öncesi ısınırken sakatlandı. Golcü oyuncu, dar alandaki pas çalışması sırasında Aykut Demir ile girdiği ikili mücadelede kendisini yerde buldu. Sağlık ekibinin müdahale ettiği N'Doye, bir süre tedavisi yapıldıktan sonra ısınmaya devam etti.

FIRTINA YUSUF'LA ÖNE GEÇTİ

Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda Trabzonspor'un tek golünü 42. dakikada Yusuf Erdoğan kaydetti. Erkan Zengin'in rakip ceza alanı dışında sol çaprazdan kaleyi gönderdiği sert şutta kaleci Milan Lukac topu güçlükle tokatladı. Kaleciden seken top Yusuf'un önünde kaldı. Genç oyuncu sol ayağıyla boş kaleyi buldu ve topu ağlara dönderdi. Bu golle Trabzonspor, Ahkisar Belediyespor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

CONSTANT PENALTIYI YAPTI KABZE GOLÜ ATTI

İkinci yarıya hızlı giren Akhisar Belediyespor 56. dakikada Hasan Kabze'nin penaltıdan attığı golle maça dengeyi getirdi. Ahmet Cebe rakip ceza alanı içerisinde rakibi Kevin Constant tarafından düşürülünce hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Hasan Kabze düzgün bir vuruşla Onur Kıvrak'ı mağlup etti ve skora eşitliği getirdi.

BİR PENALTI DA TRABZON'A! N'DOYE KAÇIRDI

Akhisar'ın eşitlik golünü bulmasından 5 dakika sonra bir penaltı kararı da Trabzonspor lehine çıktı. Ceza alanı sağ çaprazında Orhan Taşdelen ile mücadeleye giren Cavanda yerde kaldı. Çizgi hakemi penaltı görüşünü hakem Alper Ulusoy'a iletti. Ulusoy beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına gelen N'Doye'nin vuruşunu kaleci Milan Lukac sağına yatarak topa dokundu. Meşin yuvarlak direğe çarpıp N'Doye'nin önünde kaldı. Golcü oyuncu bu kez boş kaleyi bulamadı ve topu üstten dışarı yolladı.

Penaltıdan sonra Okay Yokuşlu ve Yusuf Erdoğan'ın uzaktan şert şutlarını kaleci Lukac kurtardı.

AKHİSAR GOLCÜSÜYLE ÖNE GEÇTİ

Eşitlik golünden sonra Trabzonspor baskısını atlatan Akhisar Belediyespor 77. dakikada 2-1 öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşta topun başına geçen Güray Vural'ın ceza alanına gönderdiği ortasına ön direkte Hugo Rodallega kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Onur'un müdahalesi yeterli olmayınca top ağlarla buluştu ve konuk ekip mücadelede 2-1 üstünlüğü yakaladı.

MARIN VE CARDOZO ETKİSİ

Trabzonspor'da son bölümde oyuna dahil olan Oscar Cardozo ve Marko Marin skorun eşitlenmesinde pay sahibi oldu. Marin'în geliştirdiği ataklarda art arda serbest vuruşlar kazanan ev sahibinde 85. dakikada kazanılan korner sonrası gol geldi. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza alanı içerisinde topla buluşan Kevin Constant'ın arka direğe yaptığı ortasına Oscar Cardozo, müthiş bir vole vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve bu çekişmeli maç 2-2 eşitlikle son buldu. 

TRABZONSPOR: 2 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Alper Ulusoy, Adil Sinem, Mehmet Cem Hanoğlu

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir (Dk. 80 Marin), Constant, Okay Yokuşlu (Dk. 71 Cardozo), Mbia, Özer Hurmacı (Dk. 63 Mehmet Ekici), Yusuf Erdoğan, Erkan Zengin, N'Doye

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe (Dk. 83 İsmail Konuk), Caner Osmanpaşa, Douglao, Orhan Taşdelen (Dk. 65 Sami), Güray Vural, Merter Yüce, Custodio, Hasan Kabze, LuaLua (Dk. 71 Onur Ayık), Rodallega

Goller: Dk. 42 Yusuf Erdoğan, Dk. 85 Cardozo (Trabzonspor), Dk. 56 Hasan Kabze (penaltıdan), Dk. 77 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 73 Mbia, Dk. 87 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor) Dk. 80 Ahmet Cebe, Dk. 90 1 Lukac (Akhisar Belediyespor)

YORUMLAR 7
  • vatandaş nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    taraftarın full doldurması lazım stadı
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz trabzonspor korkak oynamasa baskılı hucuma dönük bol pires daha güzel olur trabzonspor büyük camiya
    Cevapla
  • Yaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Kazancimiz iyi futbolun devamlılığı. Kaliteli bir oyun seyretti taraftarlar. Kendinden emin gördüm takımi. Tabi yorumum önceki yıllardaki ts ile şimdiki ts kiyaslamisina dair. Eminim zamanla daha iyi olacaklar.
    Cevapla
  • hep aynı 8 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı senaryo. bursayı ve beşiktaşı yen ama git kritik maçta derede boğul.
    Cevapla
  • tsli 8 yıl önce Şikayet Et
    M.Ekici ye gerek yok bu takımda artik Marini daha önce alsaydi ve de cardozo golü atmasina rağmen sefayi tercih etseydi trabzon maci daha farklı bitirirdi. Onur-mustafa-douglas-constant-cavanda-okay-nbia-marin-yusuf-erkan-ndoye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle