Trabzonspor'da çifte kriz!

Yabancı transferi için adeta gece-gündüz çalışan Trabzonspor'da gözden çıkarılan Constant ve Yatabare ikilisi sorun yaratmaya devam ediyor.

Trabzonspor'da çifte kriz!
Trabzonspor'da çifte kriz!
GİRİŞ 13.06.2015 11:47 GÜNCELLEME 13.06.2015 11:47

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kadroda istemediği, kadro dışı cezası nedeniyle sezonun büyük kısmında yararlanılamayan Gineli oyuncu Kevin Constant, yıllık garanti ücretinin yüksekliği nedeniyle Trabzonspor'dan gitmeye sıcak bakmıyor.

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabında, "Tatil sonu. Yeni sezon için daha çok çalışacağım. Trabzon'u çok seviyorum" ifadelerini kullanan ve yönetimi adeta şoke eden Constant'ın, bir takım bulmak için hiçbir çaba sarf etmemesi de bordo-mavili kurmayları kızdırdı.

Milan'dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle 4 yıllığına sözleşme imzalatılan Constant'a bu yıl 2.4 milyon Euro garanti ücret ödendi. Gineli oyuncu önümüzdeki 3 yıl için de sırasıyla 2.25, 2.25 ve 2.1 milyon Euro garanti para alacak. Constant'ın bu parayı hiçbir kulüpten alamayacağı için gitmeye sıcak bakmaması ve işi adeta yokuşa sürmesi Trabzonspor'u zor durumda bırakırken, kulüp yetkilileri de bu oyuncuyu satmak için harıl harıl kulüp arıyor.

DİĞER SORUN YATABARE

Trabzonspor'a Fransa'nın Guingamp kulübünden 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle gelen, yıllığı 1 milyon Euro garanti para ve 7 bin 500 Euro maç başı ücretten 3 yıllık sözleşme imzalayan Yatabare de, takımdan ayrılmaya niyetli gözükmüyor. Menajeri aracılığıyla kulüple irtibata geçen ve yeni sezon hazırlık programını isteyen Yatabare'nin de Hollanda kampına katılacağı ve yeniden Ersun Yanal'ın gözüne girmeye çalışacağı belirtildi. Her iki oyuncu için de bugüne kadar kulübe herhangi resmi bir teklif gelmemesi de Trabzonspor'u düşündüren konuların başında geliyor.

WARİS GİTMEYE NİYETLİ

Bu arada gözden çıkarılan bir diğer yabancı oyuncu Waris için de kulüp bulma çalışmaları devam ediyor. Waris'in, Constant ve Yatabare gibi sorun çıkarmayacağı, kulüp bulunması halinde yıllık 950 bin Euro kazanan bu oyuncunun gitmeye sıcak bakabileceği konuşuluyor. Waris'in önündeki en büyük engel ise 6 milyon Euro'luk bonservis bedeli. Trabzonspor'un, bu fiyatın altında satmak istemediği Waris'in, sezon içinde gösterdiği performans nedeniyle bu fiyata satılmasının zor olduğunun da altı çizildi.

KAYNAK: DHA