Trabzonspor'dan UEFA'ya yeni başvuru

Trabzonspor, UEFA'ya yapmış oldukları şikayetin reddedilmesi sonucunda UEFA Temyiz Kurulu'na başvurduklarını açıkladı.

Trabzonspor'dan UEFA'ya yeni başvuru
Trabzonspor'dan UEFA'ya yeni başvuru
GİRİŞ 27.05.2015 16:10 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Hakan Orhan, 2010-2011 sezonunda yapılan şike eylemleri nedeni ile 9 Mayıs 2014 tarihinde Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında UEFA ve FIFA'ya şikayette bulunduklarını, bu şikayet nedeniyle UEFA tarafından Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında soruşturma açıldığını, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Kulübü ve TFF hakkındaki şikayeti reddettiğini söyledi.

Ret kararının gerekçesinin 19 Mayıs 2015 tarihinde Trabzonspor Kulübü'ne ulaştığını belirten Hakan Orhan, kararın bozulması için sürenin son günü olan 26 Mayıs 2015'te UEFA Temyiz Kurulu'na başvurduklarını belirterek şunları söyledi:

"Temyiz başvurumuzda, özellikle, UEFA'nın, konumu gereği, hiç başvuru olmasa bile resen karar vermeye yetkisi olduğunu, şikeye ceza verilmemesi halinde şike faaliyetlerinin UEFA tarafından meşrulaştırılmış olacağını, bu durumun Avrupa futbolunu yöneten makam olan UEFA'nın rolüne ve varlık sebebine tamamen aykırı olacağını belirttik. Türkiye Süper Ligi'nde 2010-2011 sezonunda yapılan şike eylemlerine gerekli cezanın verilmesi ve Trabzonspor'un tüm haklarının alınması için mücadeleye devam edeceğiz. Süreç bundan sonra UEFA Temyiz Kurulu'nun kararına göre şekillenecek. Temyiz Kurulu'nun Trabzonspor'u reddetmesi halinde süreci FIFA ve CAS nezdinde takip edeceğiz."

ŞİKE DOSYASINDA SAHTE DELİL YOK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 'mahkemeden beraat kararı çıkarsa biz ve Fenerbahçe Kulübü aklanacak, UEFA ile hesaplaşacağız' şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Orhan, şöyle konuştu:

"Bu açıklama kamuoyunu aldatmaya yöneliktir. CAS'ın Medicana Sivasspor kararını inceleyenler UEFA'nın şike cezalarının geri dönüşünün olmayacağını görürler. Yeniden yargılama hususu usuli bir meseledir. Tapelerin delil sayılmaması için uğraş verilmektedir. Şike dosyasında sahte hiçbir delil yoktur. Usulen verilebilecek bir beraat kararı, sadece sanıkları hapis cezasından kurtarır, Fenerbahçe Kulübü'nü ve şike yapanları şike lekesinden kurtarmaz. Spor Hukuku açısından şike artık kesindir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • burak07 8 yıl önce Şikayet Et
    çocukça yaa daha da küçülmeyin
    Cevapla
  • hayri 8 yıl önce Şikayet Et
    su lazlarda da ne inat varmış kardeşim. verin şunlara sembolık bişi. ne bilim dünya karması ımzalı forma top falan:) giderler bakın gorursunuz adamlar illa bişi alcak ordan:)))
    Cevapla
  • baydim 8 yıl önce Şikayet Et
    sıktınız iyice.
    Cevapla
  • mjenneferrrrrrr 8 yıl önce Şikayet Et
    birileri şunlara versin ......kupayı....Kupada kupa , kupada kupa UEFA yine verecek size kupayı
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne şampiyonlukmuş be adam olaydiniz bu sezon şampiyon olaydiniz
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    sen anlamazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle