Yöneticilerden Ersun Yanal'a tam yetki

Trabzonspor'da gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurması istenen Ersun Yanal'a tam yetki verildi.

Yöneticilerden Ersun Yanal'a tam yetki
Yöneticilerden Ersun Yanal'a tam yetki
GİRİŞ 21.05.2015 14:37 GÜNCELLEME 21.05.2015 14:37

Sezona büyük umutlarla girmesine rağmen ortaya çıkan başarısız tablo nedeniyle Vahid Halilhodzic’le yollarını ayırarak Ersun Yanal ile anlaşan Trabzonspor Yönetimi, devre arasında başlattığı transfer harekatına sezonun sona ermesiyle birlikte yeniden start verecek. Bu konuda takımın teknik direktörü Ersun Yanal’a güvenen bordo-mavili yönetim, transferde tüm yetkiyi Yanal’a verdi. Gelecek sezon için çalışmalara ligler oynanırken başlayan Ersun Yanal’ın, takımda kalacak ve gidecek futbolcuların isimlerini de büyük ölçüde belirlediği öğrenildi.

TEKLİF GELİRSE SATILACAKLAR

Bu sezon yabancı oyuncularından istediği verimi alamayan bordo-mavili takım şartların oluşması halinde birçok isimle yollarını ayıracak. Sezon başında yabancı oyuncularla yapılan sözleşmelerin bağlayıcı olması nedeniyle bu konuda sıkıntılı olan Trabzonspor Yönetimi, teknik direktör Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği oyunculara teklif gelmesi halinde satacak. İshak, Musa Nizam, Soner, Yatabare, Constant, Waris, Belkalem, Ferhat gibi futbolcuların gelecek sezon düşünülmeyen isimler arasında yer aldığı öğrenildi. Bu isimler dışında gelecek sezon oluşturulması planlanan kadroyu zorlamayacak isimlere de teklif gelmesi halinde bordo-mavili yönetim Ersun Yanal ile durum değerlendirmesi yaparak satışlarına onay verecek.

DÖVİZ KURUNDAKİ ARTIŞ KASAYI ZORLADI

Sezon başında kadrosuna kattığı yıldız isimlerin maliyetlerinin yüksek olması ve Türkiye’deki döviz artışı bordo-mavili kulübün kasasını zorladı. Gelecek sezonki transfer politikasını da bu yönde belirleyecek olan Karadeniz ekibinin, mevcut kadroda yer alan ve fazla verim alınamayan oyuncuları göndererek yerlerine daha kaliteli ve maddi olarak kulübü zorlamayacak transferleri düşüneceği belirtildi. Özellikle artan döviz kurunun verdiği ekonomik zarar Trabzonspor yönetiminin canını oldukça sıktı. Oynamayan ve yüksek ücret alan yabancı futbolcuların da maliyeti eklenince Trabzonspor bu sezon oldukça zorlandı.