Trabzonspor'dan şike ve Burak açıklaması!

Trabzonspor Kulübü, son günlerde futbol gündeminde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan şike ve Burak açıklaması!
Trabzonspor'dan şike ve Burak açıklaması!
GİRİŞ 22.04.2015 14:31 GÜNCELLEME 22.04.2015 18:22
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Kulübü'nün açıklamasında, ülkenin futbol gündemini sahada oynanan oyundan çok, saha dışındaki olayların meşgul ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Bu durumun en önemli sebebi, kuralların uygulanmamasıdır. Trabzonspor Kulübü olarak en büyük beklentimiz her durum ve şartta hukukun uygulanması, adaletin gözetilmesidir. Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe kafilesine düzenlenen saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını beklemektedir. Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunda yapılan şike nedeni ile elinden alınan haklarının teslimini, faillerinin cezalandırılmasını beklemektedir. Futbolun içinde şikeye, şike yapanlara ve ırkçılığa yer olmadığı gibi, şiddete de yer olmamalıdır."

"BURAK'A YAPILANLARI TASVİP ETMİYORUZ"

Trabzonspor'un açıklamasında, son Galatasaray maçında Burak Yılmaz'a yapılan kötü tezahürata da tepki gösterilerek, şöyle denildi:

"19 Nisan 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasında kulübümüze hizmet etmiş bir futbolcuya tepki gösterilmesini tasvip etmiyoruz. Ülke futbolunun en zayıf halkası olan ve maalesef güçlü bir sendikal yapıya sahip olmayan futbol emekçilerinin korunması da elzemdir. 20 Nisan 2015 pazartesi günü oynanan Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşması da futbolumuzun geldiği noktayı gösteren maçlardandır. Saha içinde oynanan oyun kadar, Bursaspor Başkanı Sayın Recep Bölükbaşı'nın protokol tribününde maruz kaldığı saldırı da ibret vericidir. Bu tür hadiseler; şike, teşvik, ırkçılığın, hakem odası basmanın ve tehdit etmenin cezalandırılamadığı sistemlerde sık sık meydana gelmektedir. Futbolumuzun içinde olmaması gereken eylemlerin ve faillerinin eksiksiz olarak cezalandırıldığı gün, ülke futbolu normale dönecektir. Trabzonspor, bu amaçla mücadele etmeye devam edecektir. Futbol maçlarının sonuçlarının saha dışı faktörlerle belirlenmesine karşı duruşumuz değişmeyecektir."

ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bordo-mavili kulübün açıklamasının son bölümünde ise, "Ülke futbolunun ve Trabzonspor'un efsane spor adamlarından Sayın Şenol Güneş'in belirttiği gibi; Futbol ayak oyunu değil, ayakla oynanan bir oyundur" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 22
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki trabzon karsiti yorumlari okuyunca sinir olmamak elde degil.Yüce Rabbim oyle dusunenleri ıslah etsin.Adalet gunu gelir herkese lazim olur bunu unutmayin
    Cevapla
  • lefter 8 yıl önce Şikayet Et
    Ts kendili güncelemeyi hiç düşünüyormu...devreleri yanmış....biri bunlara yargı devam ediyor, kumpas bitti desin....
    Cevapla
  • gerçekeler 8 yıl önce Şikayet Et
    ula uşaklar sportif başarı adına hiç bir şey yok. ama iş lafa gelimi mangalda kül bırakmıyorsunuz. ula açık susun da adam sansınlar.
    Cevapla
  • efsane61 8 yıl önce Şikayet Et
    Haksizlik karsisinda susan dilsiz SEYTANDIR. ARSIZ güclü olunca hakli GÜCSÜZ olurmus.Rabbim herkese Hidayet nasip etsin. Yazacak cok sey var ama malesef anlayan pek fazla yok!!!
    Cevapla
  • adanali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla giderseniz bir 30 yıl daha şampiyon olamazsiniz.bu başkanın gitmesi lazimm mm
    Cevapla
  • alpaslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Her ayın son haftasında yapılan klasik şike açıklaması geldide çok şükür mutlu oldular,bir dahaki açıklama mayıs 20 veya 22 si gibi olur,hem guppa yola çıktı geliyo ikii senedir,akşamda tirabzonda konvoy yapıp teneke kupayla tur attılar mı tamamdır,trabzon kümeyeeeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle