Trabzonspor’a sakatlardan müjde

Sezon başından bu yana sakat oyuncuları yüzünden özellikle forvet hattında büyük sıkıntı çeken Trabzonspor'a bu kez müjdeli haber geldi.

Trabzonspor’a sakatlardan müjde
Trabzonspor’a sakatlardan müjde
GİRİŞ 30.03.2015 16:55 GÜNCELLEME 30.03.2015 16:56

Uzun süredir takımdan ayrı olan Belkalem, Yatabare ve Yusuf, Torku Konyaspor maçında oynayabilecek duruma geldi.

Sezona kaleci Onur Recep Kıvrak’ın şok sakatlığıyla başlayan, ardından bir çok futbolcusundan sakatlık nedeniyle uzun süreli olarak mahrum kalan Trabzonspor’da, teknik direktör Ersun Yanal bu kez kadro kurmakta güçlük çekmeyecek. Fenerbahçe maçında sağ uyluk kas tendon bileşkesindeki yırtık yüzünden 2 aydır takımdan ayrı olan Mustapha Yatabare, antrenmanlarda artık tam kapasite çalışmaya başladı. 

Yine Fenerbahçe maçında sol uyluk arka adalesinde yırtık oluşan Cezayirli savunmacı Essaid Belkalem tam olarak iyileşti. Bu iki oyuncunun da Torku Konyaspor maçında oynamasına engel bulunmadığı, Ersun Yanal’ın görev vermesi halinde forma giyebileceği belirtildi.

YUSUF DA HAZIR

Ayak kemiğindeki ezilme ve çatlak nedeniyle 2 aydır takımdan ayrı kalan Yusuf Erdoğan’ın da Torku Konya maçıyla birlikte takıma dönebileceği öğrenildi. Yusuf’un rahat oynayabilmesi için özel bir tabanlıkla çalışmalarını sürdürdüğü, gerekirse maçlarda da bu tabanlığı kullanacağı vurgulandı.

Bu 3 önemli oyuncunun sakatlıklarını tamamen atlatarak takıma dönmesi Ersun Yanal’ı da rahatlattı. Yarım sezonluk sakatlık döneminin ardından çok formda şekilde takıma giren Deniz Yılmaz'ın da dahil olmasıyla özellikle Cardozo-Mehmet Ekici’nin omuzlarında olan skor yükünü bu oyuncuların da paylaşmasını uman Ersun Yanal’ın Torku Konya maçında yine Cardozo-Deniz Yılmaz ikilisine görev vermesi bekleniyor.

ONUR SEVİNDİRDİ

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde 2 Ekim’de oynadığı Legia Varşova maçında çapraz bağlarından sakatlanan ve operasyon geçiren kaptan Onur Recep Kıvrak’ın da sahada topla çalışmalara başlaması takımdaki moralleri artırdı. Trabzonspor'da şu anda takımla çalışamayacak tek oyuncunun, tarak kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat olan ve sezonu kapatan Aytaç Kara olduğu, Onur dışındaki tüm oyuncuların da maça çıkmaya hazır durumda bulunduğu vurgulandı.