Trabzonspor evinde kral

Ligde Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Trabzonspor, sahasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

Trabzonspor evinde kral
Trabzonspor evinde kral
GİRİŞ 23.03.2015 12:14 GÜNCELLEME 23.03.2015 12:14

Evinde ortaya koyduğu performansla dış sahada ortaya koyduğu performansın bir hayli önünde olan bordo-mavililer, Bursaspor’un kaybettiği, İstanbul Başakşehir’in ise kazandığı haftada 4. sıra mücadelesi bakımından oldukça önemli olan Akhisar Belediyespor maçında 3 puanı hanesine yazdırarak Avrupa iddiasını sürdürdü.

EVİNDE ÜST ÜSTE 5. KEZ KAZANDI

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor'u sahasında mağlup eden Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda başarılı bir performans ortaya koyuyor. Bordo-mavililer söz konusu sonuçlarla birlikte evinde üst üste 5. kez kazandı.

BU SEZON EVİNDE SADECE ESKİŞEHİRSPOR'A KAYBETTİ

Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı, 1 kez de mağlup oldu. Karadeniz ekibi, evinde Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ile berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor ve dün de Akhisar Belediyespor'u mağlup etti. Bordo-mavili kulüp, sahasındaki tek yenilgisini ise Eskişehirspor'a karşı 4-1'lik sonuçla aldı.

SAHASINDA EN ÇOK GOL ATAN TAKIM

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de sahasında en çok gol atan takım oldu. Bordo-mavililer evindeki 13 maçta rakip filelere 32 gol gönderdi. Maç başına 2,50 gol ortalaması yakalarken, ligde de kendi evinde en fazla gol kaydeden ekip oldu.

FENERBAHÇE'DEN SONRA SAHASINDA EN FAZLA PUAN TOPLAYAN TAKIM

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin ardından sahasında en çok puan toplayan takım oldu. Bordo-mavililer ligde elde ettiği 43 puanın 30'unu kendi sahasında topladı. 13 puanı ise dış sahada oynadığı maçlarda elde eden Karadeniz ekibi, iç sahada 32 puan toplayan Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer aldı.

TRABZONSPOR RAKİP KALELERİ BOŞ GEÇMEDİ

Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 13 maçta sadece Fenerbahçe karşısında gol atamadı. Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakip fileleri sadece bu maçta havalandıramadı. Karadeniz ekibi, bu sezon evinde oynadığı maçlarda ise Fenerbahçe ile birlikte Akhisar Belediyespor maçlarında kalesini gole kapadı.
Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar ise şöyle:

Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-0
Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1
Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-4
Trabzonspor-Torku Konyaspor: 3-2
Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-1
Trabzonspor-Çaykur Rizespor: 3-2
Trabzonspor-Eskişehirspor: 1-4
Trabzonspor-Medicana Sivasspor: 3-1
Trabzonspor- Kayseri Erciyesspor: 2-1
Trabzonspor-İstanbul Başakşehir: 3-2
Trabzonspor-Kardemir Karabükspor: 3-2
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor: 2-0