Trabzon'un müthiş stadı Türkiye'de bir ilk olacak

Trabzon’da inşa edilen Akyazı Stadı, çatı sistemiyle, Türkiye’nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak.

Trabzon'un müthiş stadı Türkiye'de bir ilk olacak
Trabzon'un müthiş stadı Türkiye'de bir ilk olacak
GİRİŞ 03.02.2015 02:11 GÜNCELLEME 03.02.2015 02:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TOKİ’nin Türk Telekom Arena Stadyumu ile 2013 Akdeniz Oyunları’nın gerçekleştiği Mersin Arena Stadyumu’nu inşa ettiğini hatırlatan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 40 bin seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyumu’nun çatı sistemi ile Türkiye’de bir ilk olacağına dikkat çekti.

Turan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısının, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip 'akıllı çatı' bilinen 'Smart Roof' sisteminde inşa edileceğini açıkladı.

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacağını belirten Turan ''Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğer. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak'' dedi.

AVRUPA'NIN EN MODERNİ

Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası, kamp eğitim merkezi, 2 doğal 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol 1 voleybol sahası bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    Boş bir stad.
    Cevapla
  • Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    İlk olmayacak. Beşiktaş'ın Vodafone Arena zaten bu alanda da ilk olacak.
    Cevapla
  • otto 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten deniz kenarında sürekli rüzgar eser orda. hava kirliliğini gideriyormuş kendini kendini temizliyormuş. Allah bilir istendiğinde açılan kapıları da vardır. Yine de hayırlı olsun Trabzon halkına...
    Cevapla
  • Teşekkür 9 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler sayın başkanım M. Ergün Turan Türkiye için yaptığınız güzel çalışmalar için.Durmak yok yola devam başkanım.Yeni konutların devamını dileriz.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    HARCANAN PARALARA YAZIK
    Cevapla
  • anemo 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş diğer stadlara harcandığı zan yazık değilde akyazıya harçandığı zamanmı yazık sen galıba fenerlisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle