Yanal oyundan memnun kalmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sonuca sevindiklerini, rakibe fazla oynama şansı verdikleri için de üzgün olduklarını söyledi.

Yanal oyundan memnun kalmadı
Yanal oyundan memnun kalmadı
GİRİŞ 15.12.2014 22:50 GÜNCELLEME 15.12.2014 22:50

Ersun Yanal, 3-2 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün sonuç 3 puanla neticelendiği için seviniyoruz ama bir taraftan da maç içerisinde rakibimize oyunu verdiğimiz dakikalar var ki bundan mutlu değiliz. Özellikle top rakibin ayağındayken oynadığı oyunlar bizi zorladı. Yeni hoca değişiklikleri takıma yansır. Maçtan önce bunu bekliyorduk. Hikmet hocanın takımına önemli bir katkısı olmuş. Belki de bu sezon oynadıkları en etkili mücadeleyi gösterdiler. Biz, biraz top rakipteyken rakibin peşinden koştuk, müdahalelerde geciktik. Ama bir taraftan da kaçı kazandık. Bazı oyuncularımız da maça ağırlığını koyunca neticeyi aldık.” dedi.

''BU KADAR YAVAŞ OYNAMAMAMIZ GEREKİYOR''

Trabzonspor’un top rakipteyken bu kadar yavaş oynamaması gerektiğinin altını çizen Yanal, “Bunu geliştirmemiz lazım. Lig, kupa ve Avrupa’da 3 hedefi de birlikte kovalayacak motivasyona da diri tutmamız lazım. Bu konuda bütün oyuncularımızla 4 tane maçın 3’ünü iyi oynayarak devreyi sağlıklı bir şekilde kapatmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Bursasporlu Josue’nin, Trabzonspor maçında oynamak için bilerek kırmıza kart gördüğüne dair açıklamaların hatırlatılması üzerine Yanal, bu tür kasıtlı şeylerle ilgili talimatların açık olduğunu dile getirdi. Rekabette bu türlü manipülasyonların doğru olmadığını kaydeden Ersun Yanal, etik ve ahlaklı bir rekabet oluşmadığını anlattı.