Trabzon'dan Gençler'e farklı tarife!

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor maçı farklı bir skorla kazanmayı başardı.

Trabzon'dan Gençler'e farklı tarife!
Trabzon'dan Gençler'e farklı tarife!
GİRİŞ 02.12.2014 00:35 GÜNCELLEME 02.12.2014 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadelede galip gelen taraf 4-1 gibi net bir skorla Trabzonspor oldu.

Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle çıkışa geçen ev sahibine galibiyeti getiren goller 8, 40, 65. dakikalarda Oscar Cardozo, 31. dakikada Özer Hurmacı atarken, Gençlerbirliği'nin tek sayısını 73. dakikada Mervan Çelik kaydetti.

Aldığı bu farklı galibiyetle puanını 18'e çıkaran Trabzonspor 5. sıraya yerleşirken, Gençlerbirliği 13 puanla 12. sırada kaldı. Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacak, Gençlerbirliği ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

YANAL, 2 BİN 54 GÜN SONRA

Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, ikinci döneminde bordo-mavili takımın başında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki ilk lig maçına çıktı.

Ligde en son 2008-2009 sezonunun 28. haftasında Gençlerbirliği maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 54 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda aynı rakip karşısında taraftarlarla buluştu.

YANAL SÜRPRİZ YARMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşısında beklenen kadroyu sahaya sürdü.

Yanal, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Metalist Kharkiv maçında görev verdiği Soner Aydoğdu, Waris ve Yatabare’yi yedek kulübesinde oturttu. Musa Nizam’ı sol bekte oynatan Yanal, Waris'in yerine Sefa Yılmaz'ı hücum hattında görevlendirdi. UEFA listesinde olmadığı için Avrupa kupası maçlarında oynayamayan Özer Hurmacı, Gençlerbirliği maçıyla yine ilk 11’deki görevine döndü.

CONSTANT KADRODA YOK

Trabzonspor'un, Galatasaray'ı 3-0 yendiği karşılaşmada sakatlanan Gineli oyuncu Constant, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Yanal, Metalist Kharkiv maçında sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almayan ancak bu maçın ardından takımla çalışmalara başlayan Gineli oyuncuya Gençlerbirliği karşısında görev vermedi.

MAÇA İLGİ DÜŞÜK

Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşmasına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Soğuk hava ve sağanağın da etkisiyle taraftarların maça gelmemesi üzerine Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Yaklaşık 5 bin dolayında taraftar takımına destek verdi.

Hayatını kaybeden eski Fenerbahçeli milli futbolcu Fikret Kırca anısına maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

PERDEYİ CARDOZO AÇTI

Trabzonspor'un Benfica'dan transferi Oscar Cardozo, Gençlerbirliği maçına damgasını vurdu. İlk olarak 8. dakikada perdeyi açan yıldız golcü, Gençlerbirliği savunmasının yaptığı hata sonucunda Yusuf'tan seken topu önünde buldu ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti.

SERBEST VURUŞ ORGANİZASYONU VE ÖZER...

Cardozo'yla öne geçen ve moral bulan Trabzonspor ikinci golü Özer Hurmacı'yla buldu. Özgür İleri'nin Medjani'ye yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Erdoğan geçti. Yusuf'un yakın direğe ortasına iyi hareketlenen Özer Hurmacı sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in solundan filelerle buluşturdu ve takımını 2-0 öne taşıdı.

SEFA'NIN PASINDA CARDOZO AFFETMEDİ

Farkı açan Trabzonspor, savunması iyice düşen Gençlerbirliği'ne karşı akın akın ataklar düzenledi. Bu kontra atakların birinde Mehmet Ekici'nin pasıyla orta yuvarlağın içinde topla buluşan Sefa Yılmaz hızla ilerledikten sonra pasını sağ tarafında bulunan arkadaşı Cardozo'ya verdi. Paraguaylı golcü, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı güzel vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in sağından ağlarla buluşturdu.

Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi. 3-0

FIRTINA DURMAK BİLMEDİ

Galatasaray maçı öncesinde göreve gelen Ersun Yanal'ın felsefesini takıma belletmesi sonrası sahanın her yerinde basan bir Trabzonspor vardı. Gençlerbirliği'nin rahat çıkmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, ilerde pres yaparak rekibini top kaybına zorladı ve topların sahibi oldu. Takımın yaptığı bu baskı tribündeki taraftarların da büyük beğenisini aldı.

CARDOZO'DAN 'OSCAR'LIK GOL

Maçta mutlak kontrol sahibi olan Trabzonspor'da 4. gol de gecikmedi. Oscar Cardozo, kendisinin 3, takımının 4. golünü akıllardan uzun süre silinmeyecek bir şekilde kaydetti. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Sefa Yılmaz, ayağının dışıyla pasını Oscar Cardozo'ya verdi. Cardozo, ceza alanı sol çaprazından yaptığı mükemmel aşırtma vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in üzerinden ağlarla buluşturdu. Bu golle Oscar Cardozo hat-trick yapmış oldu.

GENÇLER'İN TEK SAYISI MERVAN'DAN

Trabzonspor'un hakimiyetinde geçen 90 dakikada konuk Gençlerbirliği adına önemli bir iki pozisyon Trabzonspor farkı 4-0'a getirdikten sonra gerçekleşti. Bu ataklardan birinde Trabzonspor savunmasının az adamla yakalandığı bir anda İrfan Can Kahveci ceza sahası içine girdi ve pasını arka direkte bekleyen Mervan Çelik'e çıkardı. Mervan, penaltı noktasının sol tarafından yaptığı gelişine vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın sonucunu tayin etti. 4-1

Trabzonspor-Gençlerbirliği maçı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 2
  • fenerli 9 yıl önce Şikayet Et
    aziz,ismail'ini de al git!!!!
    Cevapla
  • sürmeneli 9 yıl önce Şikayet Et
    kasırga konyada esecek
    Cevapla