Sadri Şener'e 2 yıla kadar hapis talebi

Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener, mevcut yönetimin şikâyeti üzerine hakkında açılan davada yargılanıyor.

Sadri Şener'e 2 yıla kadar hapis talebi
Sadri Şener'e 2 yıla kadar hapis talebi
GİRİŞ 25.11.2014 16:07 GÜNCELLEME 25.11.2014 16:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istenen Şener, suçlamaları kabul etmedi.

Trabzonspor'un geçen yıl yaptığı suç duyurusunda, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı tarihlerde, 'Hukuki danışmanlık' adı altında avukatlara usulsüz ödemeler yapıldığı öne sürüldü.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma sonunda Başkan Şener'in, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla yargılanması istendi. Bunun üzerine açılan davanın ikinci duruşması Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Duruşmada, sanık Sadri Şener ile avukatı Mehmet Şentürk ve Trabzonspor Kulübü avukatı Fuat Göktaş hazır bulundu. Şener’e destek için adliyeye gelen o dönemin bazı yönetim kurulu üyeleri de duruşmayı takip etti. Mahkemedeki savunmasında hakkındaki suçlamaları reddeden Şener, “Kulüp tarihinde kulübe en çok bağışta bulunan ve maddi olarak yardımda bulunan belki de tek kişi benim. Evime haciz geldiği dönemde bu yardımı ve bağışı yaptım. Bilirkişi raporunu ve incelemesini kabul etmiyorum. Bu raporda, Trabzonspor’un en büyük davasının şike davası olduğu diyebilecek kadar bu işi bilmemektedir. Zira bizim en büyük davamız, iki şirketin birleşmesidir. Bunu önce Galatasaray yaptı, bizde Galatasaray örneğini baz alarak aynı şekilde zor olarak bu işlemi yaptık. Biz bu birleşmeyi yapmasak ve avukatlara o paraları ödemeseydik, kulüp bugünlere gelemezdi.” dedi.

Şike sürecinde avukatlara ciddi paralar ödediklerini anlatan Şener, sürecin sonunda da beraat ettiklerini ve takımın Şampiyonlar Ligi’ne gittiğini hatırlattı. Dönemindeki mali tabloların 7 kez ibra edildiğini belirten Şener, “Onun için burada olmak ağırıma gidiyor. Eğer benim bir art niyetim olsaydı yönetim kurulundan talep eder daha önce bağışladığım parayı da alırdım.” diye konuştu.

İddialara söz konusu olan paraların avukatlara ödediğini savunan Şener, “Avukatlara ödenen paralar karşılığında makbuz alındı. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri yaptıkları inceleme sonunda bunların bu şekilde olmaması, faturalandırması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine daha önce avans olarak bana verilen ve avukatlara ödenin paralar, avukatlar tarafından bana gönderildi. Ben de kulübe avans iadesi yaptım. Sonra da faturalar kesilerek paralar tekrar avukatlara verildi. Bu şekilde yapmamış olsaydık avukatlara mükerrer ödeme yapılmış olacaktı. Suçlamaları ve bilirkişi raporunu kabul etmiyorum.” dedi.

Şener, bir çok kez kendisine elden getirilen paraları avukat ödemelerinde kullandığını savundu. Şener, TMSF ile arasındaki şahsi meselelerden dolayı yaşadığı sorundan dolayı el konabileceğini düşündüğü için para transferini banka hesabı üzerinden yapmadığını anlattı.

YORUMLAR 5
  • anti futbol 9 yıl önce Şikayet Et
    biraz balık yemenizi tavsiye ederim, sizin arkanızda bir ülkenin yarısı var trabzonun arkasında kimse yok bişe yapmış olsalar şimdiye çoktan bank asyada idiler
    Cevapla
  • Ottoman 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi DOLANDIRICILAR siziiii... Takımınızı hortumluyorsunuz,ayıbı ötrmek için ANLI ŞANLI bir takıma ÇAMUR atıyorsunuz. İşte şimdi anladınız, neden FENERBAHÇE dünya kulübü! Bizde , takımımızı dolandıran dolandırıcılar,şikeciler,avantacılar,haramzadeler yokta ondan!
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin gibi anlı şanlı takıma taaaa.
    Cevapla
  • Bir Yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    sivasa tonlarca balık gitti onların parasıdır onlar.
    Cevapla
  • fenerlim 9 yıl önce Şikayet Et
    paralar balıklara gitti ama aziz yıldırım suçlu bunun sonunu gösterecek RABBİM
    Cevapla