Medjani golcülere taş çıkartıyor

Carl Medjani, Muslera'yı iki kez avlayarak ligdeki gol sayısını üçe çıkardı. Cezayirli, ligde görev yapan birçok forveti geride bıraktı.

Medjani golcülere taş çıkartıyor
Medjani golcülere taş çıkartıyor
GİRİŞ 24.11.2014 10:02 GÜNCELLEME 24.11.2014 10:02

Vahid Halilhodzic'in ısrarla kadrosunda görmek istediği Carl Medjani'nin transferi birçok zorlu şartlar altında gerçekleşmişti. Cezayir Milli Takımı'ndan eski öğrencisi olan 29 yaşındaki futbolcu Brezilya'daki Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla adeta ülkesinin parlayan yıldızı oldu. Turnuva sonunda da Avrupa'nın büyük kulüplerinden transfer teklifi alan tecrübeli futbolcu, Halilhodzic'in davetini kırmayarak Bordo-Mavili takımı tercih etti. Kulübü Monaco ile köprüleri atan ve bonservisini eline alarak Karadeniz ekibinin yolunu tutan Medjani, ne kadar doğru bir transfer olduğunu ispatladı. Cezayir ile birlikte Afrika Uluslar Kupası'nda boy gösteren ve geçtiğimiz perşembe günü takıma katılabilen Medjani, Ersun Yanal ile birlikte sadece tek idman yapma şansı buldu. Profesyonel kimliği ve istikrarıyla hocasının gözüne giren deneyimli savunmacı Galatasaray maçında ilk 11'de forma giydi. 

Savunmacı için lüks

3-0'lık zaferde Muslera'yı iki kez avlayan Medjani, Süper Lig'deki gol sayısını da üçe çıkardı. Bir savunma oyuncusu için ligin ilk 10 haftasında 3 gol birden atarak ekstra performans ortaya koyan 29 yaşındaki futbolcu, Yanal'ın güvenini boşa çıkarmadı. Medjani, şampiyonluk yolunda mücadele eden rakiplerinin forvetleriyle kıyasıya mücadeleye girdi.