'Ersun Yanal, Türkiye'nin Mourinho'su!'

Trabzonspor'un deplasmanda G.Saray'ı 3-0 yendiği maçın ardından Beyaz TV'de açıklamada bulunan Sinan Engin, Ersun Yanal hakkında konuştu.

'Ersun Yanal, Türkiye'nin Mourinho'su!'
'Ersun Yanal, Türkiye'nin Mourinho'su!'
GİRİŞ 23.11.2014 02:10 GÜNCELLEME 23.11.2014 02:20

Trabzonspor'da Vahid Halilhodzic'in ayrılığından sonra göreve gelen Ersun Yanal, ilk maçında Galatasaray deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı. 

Yorumcu Sinan Engin, "Ersun Yanal bana göre Türkiye'nin Mourinho'su. Oynattığı futbolla ve yaptığı etkiyle bunu yakıştırıyorum. Eğer şampiyon yaparsa tabii ki. Türkiye'nin en iyi yerli hocası" ifadelerini kullandı. 

''ŞAMPİYONLUĞA AMBARGO KOYARDI''

Karizmanın önemli olduğunu vurgulayan Engin, "Yanal'ın futbol dışı davranışları doğru olsaydı Fenerbahçe ile devam etseydi şampiyonluğa ambargo koyardı. Tarz ve karizma da önemlidir. Kenarda da yakışıyor" dedi. 

''MOURİNHO'DA DA 250 GRAM BEYİN VAR''

Yanal'ın akıllı bir adam olduğunu söyleyen Engin, "Trabzonspor'u diyelim şampiyon yaptı, ya da bir çıkış yaptı. Kendisini geliştirmiş. Yanal çok akıllı bir adam. Hakkında çıkan haberlerde hiç istifini bozmadı" şeklinde konuştu. 

Yanal hakkında övgü dolu sözler söyleyen Engin, "Mourinho'da da 250 gram beyin var, Ersun Yanal'da da. Mourinho Ersun Yanal gibi davranmıyor. Mourinho karizmasıyla davranışlarıyla müthiş bir adam, ben de Yanal'da bunu görüyorum diyorum" yorumunda bulundu.