Ali Osman Ulusoy'a son veda!

Trabzonspor'un ilk başkanı Ali Osman Ulusoy son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Osman Ulusoy'a son veda!
Ali Osman Ulusoy'a son veda!
GİRİŞ 02.10.2014 14:57 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:57

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün 87 yaşında hayatını kaybeden Ali Osman Ulusoy'un cenazesi Atatürk Alanı'ndaki çalışma ofisinin önünde yapılan törenin ardından İskenderpaşa Camisi'ne götürüldü. Ali Osman Ulusoy'un eşi Zehra Ulusoy, kızı Hülya Ulusoy, kardeşleri Sefer ve Yılmaz Ulusoy, yeğenleri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy taziyeleri kabul etti. Kızı Hülya Ulusoy, Trabzonspor ve Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Haluk Ulusoy da taziyelerin kabulü sırasında sık sık gözyaşlarına engel olamadı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne götürülen Ali Osman Ulusoy'un cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Of ilçesine gönderildi.

ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

1927 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, Ulusoy şirketinin Trabzon'daki temsilcisi olarak yaşamını sürdürdü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünde görev aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 32 yıldır Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) 20 yılı aşkın süreyle Başkan Vekilliği görevinde bulundu. DEİK Türk - İran İş Konseyi'nin kuruluşundan günümüze kadar Başkanlığını yürüten Ulusoy, Trabzonspor'un kurucu üyeliği ve ilk başkanlığını da yaptı. Ulusoy, TOBB Başkanvekili olarak Bakü - Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis'te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu.

KAYNAK: DHA