Trabzonspor ilk başkanı Ali Osman Ulusoy kimdir?

Trabzonspor kurucularından olan ve ilk başkanı olan Ali Osman Ulusoy hayatını kaybetti. Ali Osman Ulusoy kimdir?

Trabzonspor ilk başkanı Ali Osman Ulusoy kimdir?
Trabzonspor ilk başkanı Ali Osman Ulusoy kimdir?
GİRİŞ 01.10.2014 13:44 GÜNCELLEME 01.10.2014 13:44

Trabzonspor kurucularından olan ve ilk başkanı olan Ali Osman Ulusoy hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gören Ali Osman Ulusoy, bu sabah hayatını kaybetti. Trabzon'da grip olduğu gerekçesiyle hastaneye getirilen ancak zatüre teşhisi ile İstanbul'a sevk edilen Ali Osman Ulusoy yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. Trabzonspor'un ilk başkanı olan Ali Osman Ulusoy kimdir?

Ali Osman Ulusoy kimdir?

İlköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu. Ulusoy halen, taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik alanlarında etkinlik gösteren Ulusoy Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmıştı. Ayrıca Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanlığını yapmıştı. Bunun yanında,Trabzonspor'un 1967-1968 sezonunda başkanlığını yapmıştır, böylece kulübün ilk başkanı ve kurucularından biri olmuştur.

Ulusoy, Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığı süresince; İran tarafından uygulanan yakıt farkı ödemesi ve İran için de kamyonlarının Türkiye üzerinden geçişinde uygulanan vergiler gibi sorunlu konularda çözüm için çalışmıştır.

Ulusoy, yarın ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Trabzon'un Of ilçesinde aile kabristanlığına defnedileceği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7