Trabzonspor 40 yıl geriye gitti!

Bordo-mavililer, 40 yıllık tarihi rekorun dışında son 5 sezonun en az puan aldığı ilk 4 hafta performansına imza attı.

Trabzonspor 40 yıl geriye gitti!
Trabzonspor 40 yıl geriye gitti!
GİRİŞ 29.09.2014 12:38 GÜNCELLEME 29.09.2014 12:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bordo-mavili kulübün tarihine geçti. Boşnak teknik adam, 40 yıllık bir geçmişin ardından ilk 4 haftayı galibiyet alamayarak kapatan teknik adam oldu. Süper Lig'in 4. haftasını da beraberlikle kapatarak 4 puanda kalan Trabzonspor tam 40 yıl sonra ilk 4 maçı galibiyet alamadan tamamladı. 

Bordo-mavili takım, Süper Lig'e çıktığı ilk sezonu olan 1974-75'te ilk 4 haftada 3 beraberlik ve 1 yenilgi almış ve galibiyet yüzü görememişti. Karadeniz ekibi ayrıca son 5 sezonun en az puan aldığı ilk 4 hafta performansına imza attı. Trabzonspor en son 2009-10 sezonunda ilk 4 haftada 4 puanda kalmış, sezonu da 57 puanla 5. sırada bitirmişti.

4 MAÇTA İKİ GOLÜ VAR

Trabzonspor ayrıca gol sayısında son 12 sezonun en kısır dönemini geçiriyor. 4 maçta sadece 2 gol atabilen Karadeniz ekibi, en son 2002-03 sezonunda ilk 4 haftayı 1 golle geçmişti.

KASIMPAŞA'YA SADECE 6 ŞUT

Trabzonspor'un gol yollarındaki sıkıntısı son oynanan Kasımpaşa karşısında istatistiklere de yansıdı. Bordo-mavililer, Kasımpaşa kalesine sadece 6 şut gönderebildi. İç sahada mücadele eden bir takım için bu oran bir hayli düşük kaldı.

ONUR DAHA NE YAPSIN?

A Milli Takım'ın İzlanda'ya kaybettiği maçın ardından eleştiri oklarının hedefi olan Onur Kıvrak, kendine gelmeye başladı. Onur, Kasımpaşa karşısında mutlak pozisyonlarda kalesini gole kapatırken alınan puanda başrolü oynadı. Donk ve Babel'in net gollük ataklarına 'dur' diyen Onur, sakatlıkla da boğuştu.

75. dakikada sağ bacağında ağrı hisseden tecrübeli kaleci, yapılan tedaviyle oyuna devam etti. Ağrıları olmasına rağmen tedavisinin hemen ardından gerçekleşen pozisyonda Scarione'nin gollük vuruşunu çeldi; aynı futbolcunun uzaktan ağları bulduğu pozisyonda ise elinden geleni fazlasıyla yaptı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • xmenx 9 yıl önce Şikayet Et
    daha kümeyede düşecek inşaallah
    Cevapla