Trabzonspor'dan çok sert şike açıklaması!

Trabzonspor Kulübü, Futbol Federasyonu'nun şikeyi cezalandırmamak için her türlü usulsüz ve etik dışı uygulama yaptığını ileri sürdü.

Trabzonspor'dan çok sert şike açıklaması!
Trabzonspor'dan çok sert şike açıklaması!
GİRİŞ 30.08.2014 09:40 GÜNCELLEME 30.08.2014 13:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Fenerbahçe yöneticileri 2010-2011 sezonunda şike yapmışlardır. Fenerbahçe yöneticileri, Trabzonspor'un hakkını şike yaparak gasbetmişlerdir" ifadelerine yer verilerek, şöyle devam edildi:

"Futbol Federasyonumuz, şikeyi cezalandırmamak için her türlü usulsüz ve etik dışı uygulamayı yapmıştır. Federasyon, şikeyi yok edemese de şikenin cezasını ve ahlakı yok etme amacına ulaşmıştır. UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu ve CAS'a göre Fenerbahçe şike suçlusudur. Federasyonumuz, CAS kararını uygulamamakta ve UEFA Statüsü'nden doğan üyelik yükümlülüğünü ihlal etmektedir."

"Şike düzeni ve destekçileri"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi

"Türk futbol sisteminin tek hedefi şike yapanlara ceza verilmesini engellemek ve masum olanı mağdur etmektir. Bu sistemsel çabanın farklı sacayakları mevcuttur. Futbol Federasyonu başkan ve yönetimi, özenle atanmıştır. Başkanlığını yaptığı kulübü finansal olarak iflas ettiren ve UEFA turnuvalarına gidememesine neden olan bir şahıs, kulübündeki başarıları nedeniyle ülke futbolunu yönetmektedir. 30 ay önce, sezon sonu konuşacağını söyleyenlerin, neden sustukları ve kendilerine hangi imkanların sunulduğu sorgulanmıştır. Sorgulanacaktır. Basın etiğini bir kenara bırakarak, hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa destek verenler de camiamızca tanınmaktadır. Lig TV ve diğer medya organları, şike yapanları baş tacı etmekte fakat 'şike' kelimesine tahammül dahi edememektedir."

"Kulübümüzün başvurusu"

Konuyla ilgili Trabzonspor'un UEFA'ya ve FIFA'ya bir yazı gönderildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Şikeden sorumlu olan Fenerbahçe ve diğer kulüpler hala küme düşürülmemişlerdir. Süper Lig'de bulunmaması gereken kulüpler, gayrimeşru kazançlar elde etmektedirler. Şike yapan şahıslar halen yönetici, futbolcu ve teknik direktör olarak faaliyet göstermektedir. Bu nedenle, Trabzonspor Kulübü, konu hakkındaki endişe ve taleplerini içeren bir yazıyı dün UEFA ve FIFA ile paylaşmıştır. Trabzonspor, kökleri Trabzon'da olan, dalları dünyayı kucaklayan bir çınardır. Trabzonspor popüler olanı değil, doğru olanı yapmakla mükelleftir. Trabzonspor maddi menfaatleri değil, ahlaklı olanı savunmakla mükelleftir. Trabzonspor bu yolda bedel ödemiştir, daha fazlasını ödemeye de hazırdır".

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ahmet sarmusak 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞİKECİLERİN SONUNA KADAR PEŞİNDEYİZ!!!!. burada trabzonspor'uma laf atan arkadaşlara tek sorum var.mahkeme tutanaklarında hakimin şikeci azizeye sorduğu ve cevab veremediği evet veremediği veya vermek istemediği soruyu bilen varmı tutanakları okuyan varmı?soru şu; sayın aziz bey,şirketiniz ceo'su ile yaptığınız telefon görüşmesinde tarlaları sürdünmü ekinler yeşerdimi?ne demek? aziz sus pus cevab yok haydi fenerliler siz cevab verin madem o kadar biliyorsunuz..şike yok paralel diyorsunuz madem.ispatlayında görelim birrrrrrrrrr.iki 2 : ilhan ekşioğlu bırakın uefayı bu yanlı ve taraflı tff den şikeden dolayı ceza aldı avukatınız mostaroğlu şikeden ceza aldı eski futbolcunuz şikeden ceza aldı.ismini şu an hatırlayamadığım bir yöneticiniz daha ceza aldı. HANİ ŞİKE YOKTU NEDEN CEZA ALDINIZ HEMDE PARALELCİ OLMAYAN YANLI VE TARAFLI TFF DEN .BİZ SALAK DEĞİLİZ.HIRSIZLARIN SONUNA KADAR GİDİCEZ.HACIOSMANOĞLUNUN SONUNA KADAR ARKADASINDAYIZ.
    Cevapla
  • Arif ŞİLFELER 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun,destekliYORUM. Üstünden 3 sezon geçti ama hala uefadan tescilli şikeci takım ligde duruyor ve fütursuzluklarına devam ediyor.
    Cevapla
  • ali eren 9 yıl önce Şikayet Et
    gs 4 ts 0. mademki okadar namuslusunuz,neden gs,den 2001 yılında sırf fenerbahçe şampiyon olmasın diye,şampiyon olabilmesi için 3 gol yetecek olan gs,ye ilk 4 dk neden 4 gol birden yediniz,trabzon sporun,bu maçtan hari ,tek devrede 4 gol birden yedigi başka bir maç daha varmıdır
    Cevapla
  • özgür karaduman 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolu Aziz Yıldırımın esaretindedir. Kardeşim eğer şikeye herkes bulaştıysa kimse küme düşmekten gocunmaz, fener dışında tabi. GS de bulaştıysa BJK Trabzon da bulaştıysa hepsini düşür orda da yayıncı kuruluş para kazanır merak etmeyin. Yeterki suç cezasız kalmasın. Ama cezasız kalırsa eğer, o ülkede ne toplumda asayişi sağlarsınız ne de sahada. Bakın göreceksiniz çok daha kötü şeyler olacak fener korunduğu sürece. Volkan elinde sustalıyla gelecek, sürekli işaret parmağıyla tehditler savuran caner ve emre de beyzbol sopasıyla o da kesmezse bellerinde silahla gelecekler, mübalağa olabilir ama durum bu, korunuyolar çünkü. Eğer suçluyu cesaretlendirirseniz yarın öbürgün gelir o namlu size de döner. Adalet herkese lazım. Bence tüm kulüpler toplansın her sezon fenere kupayı peşin versinler de rahat etsin fenerliler. Ama inanın yok demezler, gurur da yok ar da yok onlarda. Kendilerinden başkasını sevmezler sevemezler. Kalpleri mühürlüdür onların.
    Cevapla
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Turkiyede eski futbol. Hasmet Babaoglun'a Saygilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle