Halilhodzic: Bir tek Celutska adam gibi...

Vahid Halilhodzic, Rostov ile oynanacak maç öncesinde Malouda konusunda ve takımdan gitmeyen isimler için sert ifadeler kullandı.

Halilhodzic: Bir tek Celutska adam gibi...
Halilhodzic: Bir tek Celutska adam gibi...
GİRİŞ 20.08.2014 15:10 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:20

Halilhodzic şunları söyledi:

“Şu anki durumda bir hedef belirlemek zor olabilir. Bazen biliyorsunuz ki konuşurken önemli ve kendini koruma adına cümleler kurulabilir. Şunu söyleyebilirim, iki ay sonra bu maç olsa, size bugünkünden daha farklı bir konuşma sunabilirim. Muhtemelen herkesin bu takımdan, Trabzonspor’dan birçok beklentisi var. Ve muhtemelen birçok insanın Vahid Hoca’nın bir haftada her şeyi sihirli bir değnek varmışçasına düzeltebileceğini düşünmüş olabilirler. Vaziyet bugün neyse odur. Biliyorum tabii ki Trabzonspor geçen sene Avrupa kupalarında çok güzel bir tavır sergiledi. Bu sene ne olur söylemesi zor.”

“Tabii ki Rostov’u eleyebilirsek bizim için hem moral hem de güç açısından bizim için enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor’un beklentilerini o zaman oturup düşünmek gerekir.”

“Rostov’u elemek büyük bir başarı olur. Şu an henüz bir maç kazanamadık ve maalesef tek bir hazırlık maçı yapmış olduk. Onlar en azından 10 maç yaptılar, ligleri başladı. Bu elimdeki kadro geçen ayın 13’ünde elimde olsaydı, bu oyuncularla daha uzun süre çalışabilmiş olsaydım size yarın kesin Rostov’u yeneceğimizi söyleyebilirdim. Hepinizin bilmesi lazım ki takım henüz hazır değil.”

Avrupa ve lig maçlarındaki oyun anlayışı

“Her maçın ayrı bir hazırlığı vardır. Her maçın zihinsel açıdan, taktik açından, birçok açıdan farklı hazırlığı vardır. Juventus’a karşı oynadığınız zaman motivasyondan konuşamazsınız. O anda Juventus’a karşı tamamen konsantre olup disiplinden şaşmamalısınız. Daha küçük bir kulübe karşı durum çok farklı olur. Benim oyun felsefem top bizdeyken hep birlikte mücadele edelim. Top rakipteyken takım halinde defans yaparız. Bugün bunu pek uygulayamıyoruz. O yüzden şu anki takıma hangi oyun felsefesi uygunsa onu seçmem lazım. Bugün Cardozo’dan ileride pres uygulamasını şimdi isteyemem.”

“Bu kadroya Constant gibi bir oyuncu ya da Mehmet Ekici gibi bir oyuncu daha katabilseydim durum çok farklı olurdu. Şunu bilmelisiniz ki futbolda bir takım yaratmak, oyun anlayışı kurmak 5-10 günde yapılabilecek bir şey değildir. Avusturya’ya bir oyuncu grubu getirdim, şimdi buradakine bakın neredeyse tamamen değişti. Bu oyunculardan bazıları bir iki gündür bizimle. Siz de tatmin olmadınız benim konuşmalarımdan, bunu gazeteci olarak değil sizi Trabzonspor sevdalısı olarak bu yönde tatmin edemediğim için gerçekleri söylemek zorundayım.”

“Hiç bu kadar zorlukla başa çıkmak zorunda kalmadım”

“Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar kısa zamanda bu kadar sorunla başa çıkmak zorunda kalmadım. Trabzon’a ilk geldiğimden daha fazla. 40 gündür çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Muhteşem bir iş çıkarttık 10 günde 9 oyuncu transfer ettik. Ve belki erken davranmış olabiliriz bunu mükemmel bir şekilde atlattık.”

“Avusturya kampından sonra başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Ve başkanımla tam anlamıyla gerçek bir görüşmem oldu. Konu iki farklı konuydu. Biri transferler, ikincisi de kulübün içinde sportif anlamda nasıl organize olmamız gerektiği şeklindeydi. Bunu çok iyi bir şekilde çalıştık. Yanımızda gördüğümüz oyuncu kardeşimize de sorabilirsiniz, Avusturya’daki ilk idman ile bu sabahki idmanı arasındaki farkı anlatsın. Çok iyi bir gelişim sergiledi ve bu sadece bir aylık bir süreçti.”

“Ben sadece gerçekleri konuşurum, takımımın durumu bu. Bir bahane aramıyorum, biri kazanma arzusu taşıyorsa o da Vahid Hoca’dır.”

Yabancı oyuncular ve şantaj

“Dört yabancı, beş Türk oyuncu transfer ettik 10 günde içinde. Hepiniz biliyorsunuz ki bazı anlarda çok hassas durumda olabiliyoruz. Avusturya kampından sonra dünyanın her hocası gibi ben de transfer raporumu hazırladım. Gitmesi gerekenlerin listesini de hazırladım. Kariyerim boyunca ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Gitmek istemeyenler, gitmek için para isteyenler… Bu durum beni şaşırttı. Bu yüzden özellikle bazı yabancı oyunculara sinirliyim. Kulüp çok iyi davrandı, son kuruşlarına kadar paralarını aldılar. Kontenjanda yer açmamız gerekiyordu, bunu şantaj olarak kullandılar. Bu yüzden gergindim.”

“Trabzonspor’a gelen oyuncuların hem sporcu hem de kişilik anlamında iyice incelenmesi gerektiğini söyledim. Burada gördüklerimizin hepsi para için geliyor. Ama bunun karşılığında hem kulübe karşı saygılı olmaları hem de sorumluluklarını yerine getirmeleri lazım.”

“Bunların arasında bir tek bildiğiniz oyuncu Celutska, adam gibi, onurlu bir şekilde gitti.”