Halilhodzic'in Fenerbahçe sözleri

Vahid Halilhodzic, ligin ikinci haftasındaki derbi için "Hem Trabzonspor hem Fenerbahçe için ağrısız, sancısız, güzel bir maç olur" dedi.

Halilhodzic'in Fenerbahçe sözleri
Halilhodzic'in Fenerbahçe sözleri
GİRİŞ 23.07.2014 17:45 GÜNCELLEME 23.07.2014 17:45

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, "Ben Trabzonspor'a 10'uncu, 12'nci sıraya oynamak için gelmedim. Trabzon'a gelmemin nedeni yüksek performans ile birinci, ikinci, üçüncü sıra. Bunun için kadromuzun sağlam olması gerekiyor" dedi.

Halilhodzic, Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trabzon'da futbolculara dayanıklılık, tıbbi testler yaptıktan sonra Hall in Tirol kasabasına geldiklerini, bu testler sonrası aldıkları bilgilere göre çalışmalarını burada gerçekleştirdiklerini belirtti.

Testlerde birçok oyunun uzun zamandır idman, koşu yapmadığını tespit ettiklerini anlatan Halilhodzic, şöyle devam etti:

"Birçoğu bu çalışmalara, tempoya zorlukla yaklaşıyor. Bu çalışmalar kişiye özel, çok sabit neticeler veren çalışmalar. Oyuncularımızı yüksek performansa ulaştırmaya çalışıyoruz. Üç gün, günde üç antrenman yaptık. Sahada ve salonda vücut geliştirme egzersizlerimiz, çalışmalarımız oldu. Yani baldır, bacak gibi futbolcuların önemli çalıştırması gereken kasları çalıştırdık. Göğüs, üst kaslar, alt kaslar yaptık. Oyuncuları bu performansa yetiştirmem, ulaştırmam için en iyi teknikti. Bu çalışmalar dünyanın bütün kulüplerinin sezon başlamadan yaptığı her çalışmalardan biridir. Bu süreci futbolcular tabi ki pek hoşlanarak yapmıyor. Muhtemelen birçok oyuncu bu şekilde çalışmaya alışkın ve istekli değil ama herkes maksimum sınırını zorladı ve çalışmaya başladı. Birçoğu çok acı çekti ama genel anlamda çok güzel bir kamp geçiriyoruz."

Fenerbahçe maçı

Halilhodzic, bir gazetecinin "Sahanızdaki ilk maç Fenerbahçe ile oynanacak, iki taraf arasında daha önce yaşanan olaylar sizi korkutuyor mu" şeklindeki sorusu üzerine, "Beni korkutan bir durum yok bu konu hakkında. İstanbul'un 3 büyük kulüpleriyle aramızdaki rekabetten başka bir şey değildir bu. Bu tarz karşılaşmaların genel anlamda yoğun ilgi çektiğini biliyorsunuz. Taraftarların yoğun ilgiyle stada gelmek istediğini biliyorsunuz ama bazen disiplin konularında bazı hatalar olabiliyor. Umarım bundan sonra hem Trabzonspor hem Fenerbahçe için ağrısız, sancısız, güzel bir maç olur" ifadelerini kullandı.

"Transferde yoğun çalışıyoruz"

Halilhodzic, geldiği günden beri transferler hakkında yoğun çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlk izlenimim takımızın fiziksel açıdan yüksek seviyede olmadığı. İkinci izlenimim, kararım, bu grubu güçlendirmemiz. Başarıya ulaşmamız için güçlenmemiz gerekiyor. Size ilk basın toplantımızda söylediğim gibi 3-4 yabancı futbolcumuz olacak, 2-3 de muhtemelen Türk oyuncu olacak. Yeni gelenler maalesef gidişlere de sebep olacak. Kısacası Trabzon'a dönüşümüzde her şeyin halledileceğini, biteceğini umuyorum. Benim de isteğim herkesin burada kalması. Maalesef böyle bir şansımız, imkanımız yok. O yüzden bizim ilk müsabakalarımız çok zor olabilir ama transfer hakkında çok çalıştığımızı bilmenizi isterim ama isim vermeyeceğimizi de tahmin etmelisiniz."

"Kampa birkaç yabancı gelebilir" ifadesini kullanan Halilhodzic, "Bu kararları neticeye bağlamak çok zor, uzun süren işler. En önemlisi oyuncunun kalitesiyle insanlık kalitesini birbiriyle karıştırmamız gerekiyor. Kulübe gelen yabancıya daha fazla bir şey vermemiz gerekiyor. Bazen de duyduğum rakamlar bizim imkanlarımızın dışına çıkıyor. O yüzden çok konuşuyoruz, tartışıyoruz. Farklı farklı yollar karşımıza çıkıyor. O yollarda hata yapmak istemiyoruz. Sahada birkaç görev alanında Türk oyuncu istedim. Şu an bunlar biraz karmaşık. İsterdim ki herkesin burada olmasını ama elimde olan imkanlar şu an bu. Devamı nasıl gelişir, bakacağız" diye konuştu.

"Malouda ve Colman ile görüştüm"

Halilhodzic, gelmeden önce takımda birçok sorun olduğunu duyduğuna değinerek, "Bu sorunlar belki tamamen kaybolmuş olmayabilir ama benim yanımda bir oyuncu idmanı terk ederse öyle bir imkanı, şansı, fırsatı yok. Bende yok bu. Malouda ve Colman ile görüştüm, konuştum. Her şeyi anlattım. İdmanlara da katıldınız, kendi gözlerinizle gördünüz bazen 7.30'da nasıl çalıştıklarını. Benim mesajım Malouda ve Colman'a gayet iyi iletildi" dedi.

Kamp döneminden sonra yabancı oyuncularla ilgili kararı vereceklerini söyleyen Halilhodzic, "Birkaç yabancı hakkında kararlarımız olacak. Bourceanu'nun sakatlığı var. Yarın Münih'e gidecek, özel bir doktor ile görüşmesi olacak. Bildiğiniz gibi kesin de diyebilirim, Bamba'nın gidebileceğini. Çünkü toplantıya geç kaldı, gelmedi. Birkaç değişiklik olabilecek. Yoğun bilgi akışı içindeyim. Her şeyi şu an topluyorum ve çalışmalar neticesinde bir karara varacağım. Bende kesin olan bir şey var ki bize takviye güç var. Bu da herhangi bir oyuncuyla olmayacak. Çok sağlam iyi oyuncu bulmamız gerekiyor. Bunun için de çalışıyoruz" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, kamp kadrosuna almadığı oyunculara ilişkin ise "Ben 40 kişiye birden idman yaptıramam, onun için bu kararı aldım. Birkaç oyuncunun getirilmemesi konusunda bana tavsiyelerde bulundular. Getirdiğim grup ile çalışmak zaten zor ama 35-40 oyuncuyla daha zor olabilirdi. Her oyuncuda farklı farklı yetenekler görüyorum. Tam nihai kararı kamp döneminden sonra Trabzon'da vereceğim" ifadelerini kullandı.

"Pahalı olmayan oyuncu"

Boşnak teknik adam, hangi tarzda oyuncuya ihtiyacı olduğunu bildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir Manchester City, Real Madrid gibi oyuncuyu seçemeyiz. Çok iyi, pahalı olmayan bir oyuncuyu bulmamız gerekiyor. Transferi bulmamız, bu oyuncunun da adaptasyon sorunu yaşamaması gerekiyor çünkü Trabzon adaptasyonu zor bir yer. Neler yaşandığının transferde her şeyden haberdarım, bunun için sabit fikirlerim var. Ben Trabzonspor'a 10'uncu, 12'nci sıraya oynamak için gelmedim. Trabzon'a gelmemin nedeni yüksek performans ile birinci, ikinci, üçüncü sıra. Bunun için kadromuzun sağlam olması gerekiyor."

"Cezayir'den gelmek isteyen oyuncular var"

"Cezayir milli takımında birkaç oyuncunun buraya gelip benimle oynamak istediğini söyleyebilirim ama bildiğiniz gibi Dünya Kupası'ndan sonra oyuncuların ücretleri o kadar yükseldi ki o yüzden pazarlık ve konuşmamız çok uzun sürüyor" diyen deneyimli çalıştırıcı, şöyle devam etti:

"Birkaç gün oluyor ben geleli, acele etmem gerekiyor. Elimdeki oyuncu kalitesini keşfetmem gerekiyor. Ondan sonra elimde ne eksik onun kararını vereyim ki dış transferlere karar vereyim. Benim için önemli olan gruptaki insanların kişisel kaliteleri, birbirleriyle bağlantısı. Farklı ülkelerden gelen çocukların kaynaşması birden olmuyor. Farkına vardığım diğer konu da bunu düzeltmek. Bunu elde etmek için çok çalışmamız gerekiyor. Bunu başarmamız için herkesin bir şekilde desteğe ihtiyacı var. Bireysellik, egoistliği çıkarmamız lazım ki bir grup oluşturalım. Önce dış sorunlarımızı halledelim, sonra sahaya geçeriz."

"Günde 20 saat çalışıyorum"

Trabzonspor'a gelmesi konusunda Trabzon'dan mektup dahi aldığını anlatan Halilhodzic, şunları söyledi:

"Benden olan beklentileri biliyorum. Geldiğimden beri günde 20 saat çalıştığımı düşünüyorum. Her şey Vahid'e, bana bağlı, bu sorunların mozaiklerini çok sağlam oturtmamız gerekiyor, toparlamamız gerekiyor. Trabzon'a yakışır şekilde, istekli, arzuyu yakalamamız gerekiyor. Size çok samimi söyleyeyim, Trabzonspor'un ne şekilde oynayacağını şu an size söyleyemem. Umarım birkaç iyi oyuncunun gelmesi bizi sevindirir. Ufak neticelerden hiçbir zaman tatmin olmam. İlk 6 ay her şey zor olacak. Seyircilerimizin, Trabzonspor taraftarının benden beklentilerini biliyorum. Elimden geleni yapıyorum. Kaliteli ekip, güzel oyuncularla kurmaya çalışıyorum. Bu çocuklara sadece Türk ligi değil Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme arzusunu aşılamayı istiyorum."

Lig fikstürü için şu anda değerlendirme yapmayacağını ifade eden Halilhodzic, "Şu anda sadece işime odaklandım. Farklı sıkıntılarım var. Her gece 12'ye kadar telefonda görüşmelerim oluyor, yoğunum. İlk aşamada yoğun tempoda çocuklarla çalışıyorum, gece transferleri kovalıyorum. Günüm yeterince yoğun, fikstürü düşünmeye vaktim yok" diyerek sözlerini tamamladı.