Halilhodzic'ten özel antrenman çalışması

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'ya gelen Trabzonspor'da, Halilhodzic futbolcularına özel çalışmalar yaptırıyor.

Halilhodzic'ten özel antrenman çalışması
Halilhodzic'ten özel antrenman çalışması
GİRİŞ 20.07.2014 13:42 GÜNCELLEME 20.07.2014 13:42

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'ya gelen Trabzonspor'da kampın ikinci gününde teknik direktör Vahid Halilhodzic, tempoyu arttırıyor.

Trabzon'dan özel uçak ile 3,5 saatte Salzburg'a gelen ve daha sonra 2 saatlik kara yolculuğunun ardından Hall In Tirol kasabasına ulaştıktan sonra hazırlıklarına başlayan bordo-mavili takım, bu sabah erken saatte antrenmanlarına devam etti.

Trabzonspor'un deneyimli teknik adamı, günü 3 çalışmayla gerçekleştirecek bordo-mavili takıma, ilk antrenmanı 07.30'da Sporplatz Lend sahasında basına kapalı olarak yaptırdı.

Teknik direktör Halilhodzic'in açıklanan ilk 3 günkü programında Karadenizekibi, günde 3 antrenman yapacak. Bordo-mavili takıma bu dönemde ilk çalışmasını 07.30'da yaptıracak Boşnak teknik adam, 10.30 ve 17.30'da olmak üzere günde toplam 3 çalışmayla takımı yeni sezona hazırlayacak.

Disiplininden asla taviz vermeyen Halilhodzic, futbolularına uyku düzenlerinden beslenmelerine kadar birçok uyarılarda bulunuyor. Kafilenin Avusturya'ya gelişinde uçakta oyuncuların menüsüne gazlı içecekler dahi koydurmayan Halilhodzic, yemek saatinde servis yapılmasını görevlilere bildirdi.

Kamp ortamını beğendi

Halilhodzic, Avusturya'daki kamp ortamını olumlu buldu. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Hall İn Triol'de oteli ve antrenman sahasını beğenen deneyimli teknik adam, sadece yüksek hava sıcaklıklarından yakındı. Boşnak teknik adam, meteoroloji verilerine göre ilerleyen günlerde hava sıcaklarının düşeceği bilgisinin kendisine ulaştırılmasıyla da rahatladı.

Trabzonspor'un kamp yaptığı yerde Türk taraftarlarının fazla oluşunun da antrenmanlara ilginin fazla olmasını sağlıyor. Sporplatz Lend sahasında gerçekleşen antrenmanlara ilerleyen günlerde çok daha fazla gurbetçi vatandaşların gelmesi bekleniyor.

Köln ve Borussia Dortmund ile maç

Trabzonspor'un Almanya'nın Bundesliga ekipleriden FC Köln ve Borussia Dortmund gibi önemli rakiplerle hazırlık maçları oynanmasının planlandığıbildirildi. Kampta 3 hazırlık maçı yapacak bordo-mavili takımın, ikinci lig düzeyinde bir ekiple de karşılaşacağı öğrenildi.

Takımdaki tercüman Serdar Gürler

Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodzic, takımda futbolcularla kendisi gibi Fransızca bilen Serdar Gürler'in yardımıyla anlaşıyor. Fransa'da Sochaux takımının alt yapısından yetişen Serdar Gürler, Halilhodzic'e futbolcularla iletişiminde yardımcı oluyor. Sezon başında Elazığspor'dan transfer edilen Serdar Gürler, antrenmanda, deneyimli çalıştırıcının futbolculara isteklerini aktarıyor.

Kendi temposu düştü

61 yaşındaki teknik adamın Trabzon'da gösterdiği tempo düştü. Trabzon'daki antrenmanlarda takıma büyük bölümde ayak uydurarak 23 turatan Halilhodzic, bu kez aynı performansı gösteremedi.

Boşnak çalıştırıcı, dün büyük sahada birkaç tur attıktan sonra bu kez koşuyu bıraktı. Yüksek sıcaklık nedeniyle bunalan Halilhodzic, su içerekserinlemeye çalıştı.