Fırtına devleri solladı, ülkenin Porto'su oldu

Futbol camiasının "Neden bizim takımlarımız Porto gibi oyuncu satamıyor" hayıflanmasını Bordo-Mavililer, son iki sezondur yerle bir etti.

Fırtına devleri solladı, ülkenin Porto'su oldu
Fırtına devleri solladı, ülkenin Porto'su oldu
GİRİŞ 02.07.2014 04:15 GÜNCELLEME 02.07.2014 04:17

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor, sattığı 8 futbolcudan toplam 16.7 milyon euro gelip elde etti. Bordo-Mavililer’ın 'En kâr ettiği futbolcu' 4.5 milyon euroya G.Saray’a sattığı Olcan Adın oldu.

İSKOÇ KALECİNDEN PARA KAZANDI

Paulo Henrique’yi 4 milyon euroya Çin ekibi Shanghai Shenhua’ya satan Bordo-Mavililer, Adrian’ı da 3.2 milyon euroya Al-Nasr’a gönderdi. Bordo-Mavililer, üç büyüklere inanılmaz bir fark attı.

G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş bu dönemde bonservisten toplam 3 milyon 500 bin euro kazanabildi. Üç büyük arasında en pahalı satışı Beşiktaş yaptı. Kartal, Allen McGregor’u 1 milyon 750 bin euroya Hull City’ye sattı.

5 FUTBOLCU DA PARA KAZANDIRACAK

Peki Trabzonspor’un bonservislerde bu gelir elde etmesini kim sağlıyor? Genel Menajer Serhat Altıncı ile CEO’su Burak Gürdal.

İkili, Trabzonspor’un transfer görüşmelerini yürütüyor. Gürdal ile Altıncı, Sol Bamba, Gustavo Colman, Ondrej Celustka, Torric Jebric ve Marc Janko’yu kısa süre için gönderecek ve bu oyunculardan da kazanç sağlayacak.

Transferin sihirbazları, bu dönem içinde Deniz Yılmaz, Serdal Gürler, Ferhat Yazgan gibi gelecek vadeden oyuncuları da Bordo-Mavililer’e kazandırdı. Bu oyuncular da gelecek dönemlerde Trabzonspor’a büyük bir para kazandıracağa benziyor.

PORTEKİZ ÇETESİ BEDAVAYA GİTTİ

Trabzonspor'un kazandığı 16.7 milyon euroya üç büyük kulüp yaklaşamadı. Beşiktaş, 'Portekiz Çetesi' olarak lanse edilen Hugo Almeida, Manuel Fernandes, Ricardo Quaresma ve Simao’dan hiç para kazanmadı.

Hatta Siyah-Beyazlılar bu oyunculara ekstradan para verdi. G.Saray ise son iki sezonda transfere 50 milyon euro harcadı. Ama Sarı-Kırmızılılar, sattığı oyunculardan sadece 450 bin euro kazandı.
 
TRABZONSPOR
OYUNCU             KAZANILAN PARA
Tolga Zengin      2.75 milyon euro
Volkan Şen         1.25 milyon euro
Yasin Öztekin    450 bin euro
Giray Kaçar         250 bin euro
Adrian                  3.2 milyon euro
Henrique            4 milyon euro
Olcan Adın          4.5 milyon euro
Batuhan              200 bin euro
TOPLAM:           16.7 MİLYON EURO
 
FENERBAHÇE
OYUNCU             KAZANILAN PARA
Sezer Öztürk     1.5 milyon euro
Orhan Şam         1 milyon euro
TOPLAM:            2.5 MİLYON EURO
 
BEŞİKTAŞ
OYUNCU             KAZANILAN PARA
A.McGregor      1.75 milyon euro
TOPLAM:            1.75 MİLYON EURO
 
GALATASARAY
OYUNCU             KAZANILAN PARA
Colin Kazım        250 bin euro
Erman Kılıç          200 bin euro
TOPLAM:            450 BİN EURO