F.Bahçelileri kızdıracak! "Takım küme düşsün diye..."

Trabzonspor oyuncusu Özer Hurmacı, Fenerbahçe'den ayrılırken yaşadığı sıkıntıları anlattı.

F.Bahçelileri kızdıracak! "Takım küme düşsün diye..."
F.Bahçelileri kızdıracak! "Takım küme düşsün diye..."
GİRİŞ 10.04.2014 12:25 GÜNCELLEME 10.04.2014 12:32

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Özer Hurmacı, Trabzonspor'a gelerek hayallerini gerçeği dönüştürdüğünü, kendisini kovsalar dahi gitmeyeceğini söyledi.

Özer Hurmacı, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, futbola başladığı ilk günden itibaren en büyük hayalinin Trabzonspor forması giymek olduğunu belirterek, "22 yaşına kadar verdiğim tüm röportajlarda bunu dile getirdim. Sonrasında Fenerbahçe'ye transfer oldum. Bu zamana kadar Trabzonspor ile iki kez görüşme aşamasına yaklaştık ama beni net bir şekilde hiç transfer etmek istemediler. Kasımpaşa'da kadro dışı kaldıktan sonra Allah'a şükür başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu bana telefon açtı ve beni Trabzonspor'da görmek istediğini söyledi" dedi.

Hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Özer, "Allah bana birçok şeyi nasip etti. İyi paralar kazandım. Geriye tek bir şey kaldı. O da bu kutsal forma altında şampiyonluk yaşamak. Bu sevinci tüm şehirle tüm taraftarlarımızla birlikte sahada, sokaklarda yaşamak istiyorum. İnşallah bunu başaracağız. Takım içinde bu düşüncede oyuncular var ama bunun için kendisini Trabzonspor'a adamış 25 futbolcuya ihtiyaç var. Onur'u örnek alan, Onur gibi olan. Sonra inanan şehre ve destek veren taraftara ihtiyaç var" diye konuştu.

"Fenerbahçe'den ayrılmak için 2 milyon eurodan vazgeçtim"

Özer, "3 Temmuz" sürecinde "Fenerbahçe küme düşse de buradan ayrılmam" sözü nedeniyle Trabzon'da ilk başta tepki görmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"3 Temmuz'da yaşananlardan sonra yeni sezonun başlangıcı ertelendi. Ben de iznimin ilk 5 günü Çeşme'ye gittim. Sonraki 5 günü ise Trabzon'da ailemin yanında geçirdim. Çeşme'deyken bir gazeteci beni arayarak, 'Fenerbahçe küme düşerse Semih Şentürk 1 yıl bedava oynayacağını söyledi' dedi. Ben de tatil modunda olduğum ve Semih Şentürk'ün asla öyle bir şey yapmayacağını bildiğim için gülerek kendisine, Semih ağabey tanıdığım, bildiğim insan. O, 1 yıl oynarsa ben 2 yıl bedavaya oynarım cevabını verdim. Gelinen noktada ben Fenerbahçe'den ayrılmak için alacağım olan 500 bin euroyu bırakıp üstüne 500 bin euro kendim ödedim. Üstelik o sezon kalsam 1 milyon euro garanti ücretim vardı. Yani 2 milyon eurodan vazgeçtim.

Semih Şentürk ise Faruk Ilgaz Tesisleri'nde 6 ay takımdan ayrı çalışarak hem garanti parasını hem de devre arasında bonservisini alarak takımdan ayrıldı. Benim yaptığım hamlenin asıl sebebi de bir an önce Trabzonspor'a transfer olmaktı. Fenerbahçe'den ayrılırken hazırlanan mutabakata Trabzonspor'a ve Beşiktaş'a transfer olamayayım diye madde koydular. Geçen sezon devre arasında Beşiktaş'tan transfer teklifi aldım. Daha sonra Trabzonspor'a gidemem diye kabul etmedim. Allah razı olsun Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan. Onun sayesinde buraya geldim. Bazıları benim çaresiz kaldığımı ve o nedenle buraya geldiğimi söylüyor. Kasımpaşa'da 4 yıllık daha sözleşmem vardı ve orada alacağım garanti ücret buradakinden daha fazlaydı. Sözleşmemi gösterebilirim. Ben hayalimi gerçeğe dönüştürdüm artık buradan beni kovsalar bile gitmem. O kadar yüzsüz, o kadar bu renklere aşığım. Avukat tutar yine burada antrenmana çıkarım."

"Asla Fenerbahçeliyim demedim"

Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemi de anlatan Özer, " Ben Fenerbahçe'ye transfer oluktan sonra asla armayı öpmedim ama Trabzonspor'a gelince ilk işim bu oldu. Ayrıca Ankaraspor'da yaptığım açıklamalarda Trabzonsporlu olduğumu hep söyledim. Asla hiçbir yerde Fenerbahçeliyim demedim. Ayrıca ben Fenerbahçe düşmanı değilim ama bir kişiyi sevmiyorum, sevmek zorunda da değilim. Trabzonspor'a imza atarken söyledim. Ben yediğim kaba tükürmem. 2010-2011 sezonunda yaşananları basından öğrendiğimi de söyledim. O sezon teknik heyet ve futbolcular olarak biz bir şey yapmamışız ki. Ben futbola aşık bir insanım. Şike ve teşviğe gözümle şahit olsam bir dakika durmaz açıklardım ama şahit olmadım" dedi.

Özer, öyle bir durumun kendisi için kabul edilemez olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Benim için kabul edilemez. Zaten öyle bir durumda futbol oynamamın da bir anlamı yok ama ben Fenerbahçe'de işime büyük saygı gösterdim. Benim ayağım kırılmış, ben ter dökmüşüm, karşılığında biri bunlara ihanet etmiş ve sonra da benim için ahlaksız diye açıklama yaptırıyor. Hem UEFA hem CAS hem de yargı suçu onaylamış...

Orada görev yapan herkes bana saygı duydu. Ortaya çıkan tapelerde bana bile hakaret etmiş. Sonra hapishanede herkes onu ziyarete gitti ama ben gitmedim. Şimdi bunları okurken Trabzonspor'da olduğum için bunları söylediğimi düşünebilirler. Kasımpaşa'da oynarken de bu yönde röportajlar verdim ama yayınlanmadı."

"Fenerbahçe küme düşerse 3 oyuncu 'kalırım' dedi"

Özer, Fenerbahçe küme düşerse kim kalacak diye liste yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"3 oyuncu 'kalırım' dedi. Bunlardan biri de bendim. Takım düşse de Avrupa'ya gitsek diye can atanlar vardı. Ben Trabzonluyum, Trabzonlu olmak böyle bir şeydir. Biz öyle sahipleniriz ekmek yediğimiz yeri. Kalırım dememe rağmen diğer oyuncuların paraları yattı ama benimki yatmadı. Trabzonlu Özer olarak dışlandım. Alacaklarımı federasyona başvurup alabilirdim ama yapmadım. Ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da bana sözleşmemi uzatmamı ve sonrasında kiralık olarak gitmemi söylediler ama kabul etmedim. O ara Ali Yıldırım beni telefonla aradı. Bana neler söylediğini çıksın kendi açıklasın.

Bonservisim karşılığı alacaklarımı bıraktım. Ocak ayına 500 bin euro ödeme koydum. Ödeme gününü iki gün geciktirdiğim için bir hafta sonra bana icra takibi geliyor. Sonra cezayla birlikte 540 bin euro ödedim. Fenerbahçeliler bunu bilsin. Kimse benim ahlakıma laf edemez."