Zokora ifade verdi!

Trabzon'da alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Trabzonsporlu futbolcu Zokora'nın yargılanmasına başlandı.

Zokora ifade verdi!
Zokora ifade verdi!
GİRİŞ 26.11.2013 16:34 GÜNCELLEME 26.11.2013 16:34

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Zokora ile avukatı Cengiz Birkan Altuncı katıldı.

Duruşmada tercüman bilirkişi aracılığıyla ifade veren Zokora, olay günü saat 00.30'da Çömlekçi Mahallesi'nde bir restoranda yemek yedikten sonra evine dönerken Karadeniz Sahil Yolu'nda kendisine ait 61 MA 071 plakalı otomobilinin kontrolünü yağış nedeniylekaybederek maddi hasarlı trafik kazası yaptığı ifade etti.

Zokora, kazanın ardından olay yerine gelen polislerin alkol miktarını tespit etmek için alkolmetreye üflemesini istediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Alkolmetreye üfledim. Sonra tutanak imzalattılar. Türkçe bilmememe rağmen alkol kullanmadığım ve bana herhangi bir şey olmadığı ve önemsemediğim için tutanağı imzaladım. Ardından polisler beni kan örneğinden alkol tespiti yapmak için hastaneye götürdüler. Burada kan alınarak alkol tespiti yapıldı. Kazadan ne kadar süre sonra bu testin yapıldığını hatırlamıyorum. Alkol kullanmam bu nedenle yapılan testlerin sonucunda neden alkollü olduğuma dair rapor düzenlendiğini anlamıyorum."

Bu ifade üzerine hakim tercümana, Zokara'ya sigara kullanıp kullanmadığını sorup ardından da "inşallah kullanıyorum demez" şeklinde espri yaptı.

Salondaki gülüşmelerin ardından sigara kullanmadığını ifade eden Zokora, hakimin Emre Belözoğlu ile maçta arasında yaşananları hatırlatması üzerine de "Belözoğlu olayı konusunda konuşmak istemiyorum. O konuyu kapattım" diye konuştu.

Zokora, ifadesinde polisteki beyanını da kabul ederek, "Suçsuzum. Beraatıma karar verilsin" dedi.

Hakimin hakkında kurulacak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini de sorduğu Zokara, beraat edeceğine inandığını ancak herhangi bir ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi.

Zokora'nın avukatı Altuncı da kaza tutanağına bakıldığında olayın Zokora'nın alkollü olmasından değil, futbolcunun aracın hızını yol durumuna göre ayarlayamadığı için olduğunun ifade edildiğini söyleyerek, suçun unsurları oluşmadığı için Zokora'nın beraatını talep etti. Altuncı, Zokora'nın diplomatik pasaportu olduğunu da anımsattı.

Hakim de kaza tutanağını düzenleyen polislerin ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Zokora'nın otomobiliyle Karadeniz Sahil Yolu'ndan Yalıncak'taki evine giderken Çömlekçi Tüneli yakınında yağıştan dolayı yolda oluşan su birikintisine girmesi sebebiyle kontrolden çıkarak bariyere çarptığı anlatılıyor.

İddianamede, olay sırasında 0,75 promil alkollü olduğu belirtilen Zokora'nın "trafik güvenliğini tehlikeyi soktuğu" gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

AA