Drogba'ya kızan Zokora kampı terketti!

2014 Dünya Kupası Afrika grup elemeleri maçının öncesinde rest çekip Fildişi Sahili Milli Takımı kampını terk eden Didier Zokora'ya, ülkesinin federasyonu tarafından 15 bin Euro civarında bir para cezası verildi.

Drogba'ya kızan Zokora kampı terketti!
Drogba'ya kızan Zokora kampı terketti!
GİRİŞ 09.09.2013 19:49 GÜNCELLEME 09.09.2013 23:34

2014 Dünya Kupası Afrika grup elemeleri maçının öncesinde rest çekip Fildişi  Sahili Milli Takımı kampını terk eden Didier Zokora'ya, ülkesinin federasyonu  tarafından 15 bin Euro civarında bir para cezası verildi.


Kulüp kariyerini Trabzonspor'da sürdüren Fildişi Sahilli  defansif orta saha oyuncusu Didier Zokora, ülkesinin milli takım kampından  izinsiz ayrılması nedeni ile para cezasına çarptırıldı.

2014 Dünya Kupası grup elemeleri son maçında Fas karşısında verecekleri sınava  48 saat kala, Fildişi Sahili'nin en büyük şehri Abidjan'daki milli takım kampını  terk eden Zokora'nın bu hareketi cezasız kalmadı.

Zokora'dan 1 gün boyunca haber alamayan Fildişi Sahili Futbol Federasyonu'nun 6  Eylül Cuma günü yaptığı olağanüstü toplantı sonrası, defansif orta saha  oyuncusuna verilen cezanın detayları netleşti. Tecrübeli oyuncuya, umulmadık bir  şekilde kamptan çekip gitmesi üzerine, ağır bir yaptırım uygulanacağı
belirtildi.

KAPTANLIK ZOKORA'DAN ALINIP, DROGBA'YA VERİLİNCE...

Fildişi Sahili basınında çıkan haberlerde, Zokora'nın, milli takımda kaptanlığın  kendisinden alınarak, Galatasaray'ın yıldız forveti Didier Drogba'ya verilmesine  içerlemesi üzerine kamptan ayrılmaya karar verdiği kaydedildi. 5 Eylül Perşembe günü firar eden Didier Zokora, 1 gün sonra kampa geri dönerken,  milli takımın teknik direktörü Sabri Lamouchi tarafından 23 kişilik Fas maçı  kadrosunda da yerini aldı. Lamouchi ise kart sınırında olan Zokora'ya forma şansı vermeyerek, play-off  eşleşmelerinde tecrübeli oyuncunun cezalı duruma düşmesi olasılığını göz önüne  alıp, riske girmedi. Didier Zokora'ya verilen para cezasının 15 bin Euro civarında olduğu  öğrenilirken, emektar oyuncunun bir daha Fildişi Sahili takımında kaptanlık yapmasına da izin verilmeyeceği ifade edildi.

(sporx)