Volkan Şen'den Adrian'a jest

Trabzonspor'un FK Kukesi ile deplasmanda oynadığı maçta kazanılan penaltı vuruşunda Volkan şen, Adrian'a jest yaptı

Volkan Şen'den Adrian'a jest
Volkan Şen'den Adrian'a jest
GİRİŞ 23.08.2013 15:54 GÜNCELLEME 23.08.2013 15:54

UEFAAvrupa LigiPlay-Off turu ilk maçında deplasmandaFK Kukesi'yi 2 -0 mağlup ederek rövanş maçı öncesi avantaj yakalayan Trabzonspor'da moraller yerine geldi. Bordo - mavili takımın teknik direktörü Mustafa Akçay, rakibe saygıyı felsefe olarak aldıklarını ifade ederek, "Oyuncu seçimleri veya oyuncuların bizi anlaması ve bize inanmasıyla ilgili bir süreç geçiriyoruz. Bazı oyuncuların katılımı ve performanslarının ilerlemesi ve ortak akılla ilgili felsefede inat edeceğiz. Bu konuda inatçı davranacağız. Uyanlarlayoladevam edeceğiz. Uymayanlar kenarda bekleyecek. Takım bütünlüğüneher türlüihtiyacımız var.Her yerde bir bütünlük sergilemeliyiz" dedi.

"BİRBİRİ ARKASINI KORUYAN..."
Akçay, Beşiktaş maçında yedek bıraktığı Adrian ile ilgili olarakise şöylekonuştu: "Adrian'da bir moral bozukluğu görmedim. Arkadaşlarının golden sonra onu kucaklamaları vedesteklemeleri önemli bir sinerjininişareti olarak görülüyor. Benim için de çok güzel bir görüntü veişimikolaylaştıran bir anlayış. Birbirinesahip çıkan ve arkasını kollayanoyuncular olduğusürecebaşarının geleceğine inanıyorum. Şimdi Kukesi maçı geride kaldı ve Çaykur Rizespor maçına odaklanacağız. Umarımtaraftarlarımıza kendievimizde güzel birgalibiyethediye ederiz."

AKÇAY AVRUPA'DA KAYBETMEDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynanan 5 resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Akçay yönetiminde Trabzonspor, oynadığı 5 maçta rakip fileleri 10 kez sarsarken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Derry City'i 4-2 ve 3-0 mağlup etti. Ardından ise 3. ön eleme turunda Dinamo Minsk'i 1-0 ve 0-0'lık sonuçlarla eleyen Trabzonspor, FK Kukesi'yi de 2 -0 mağlup ederek yoluna kayıpsız olarak devam etti. Bordo - mavili takım Avrupa kupası maçlarında özellikle katı savunmasıyla dikkat çekti.

ADRİAN: "FORMAMI KORUMAM GEREKİYOR"
Spor TotoSüper Ligi'nin ilk haftasında Beşiktaş ile oynanankarşılaşma da sürpriz birşekilde yedek kulübesinde oturan Adrian Mierzejewskiise FK Kukesi maçınıkazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Adrian, Beşiktaş maçında oynamayışının hocanın kararı olduğunu ve buna da saygı duyduğunu ifade ederek, "Beşiktaş maçı geçti. O hocamızın kararıydı. Bugün birşans buldum, hocamıza ilk 11'de yerimin olduğunu kanıtlamak istedim. Bir gol attım ve bir asist yaptım. Hocamıza ilk 11'de yerimin olduğunu gösterdim. Umarım bundan sonra da aynı performansımı sürdürürüm. Takımda iyi bir rekabet var ve formamı korumam gerekiyor" diye konuştu.

EMRE GÜRAL KOPMA NOKTASINDA
Trabzonspor'da bu sezon forma için girdiği rekabette yine geri planda kalan Emre Güral, takımdan kopma noktasına geldi. Hiçbir resmi maçta 11'de forma şansı bulamayan, son iki resmi müsabakada da yedek kulübesinden çıkamayan Emre Güral'ın teknik ekiple görüşüp, "Eğer oynayamayacaksam forma giyebileceğim bir takıma gitmek istiyorum" dediği öğrenildi. Teknik ekibin ise Emre'nin bu tavrı karşısında bir durum değerlendirmesi yapıp kararı futbolcuya ileteceği öğrenildi.

HENRİQUE: "ADIMIN TARİHE YAZILMASI GURUR VERİCİ"
2011-2012 sezonunda Benfica'ya 1 gol atan, bu sezon oynanan 5 Avrupa kupası maçında da 5 kez fileleri sarsmayı başaran Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Paulo Henrique, Trabzonspor tarihinin Avrupa kupalarındaki en golcü yabancı oyuncusu olma unvanını almanın mutluluğunu yaşıyor. Henrique, geçtiğimiz sezon 28 maçta 5 gol attığını belirterek, "Bu sezon ise 6 resmi maçta 5 gol atmayı başardım. Şu anda iyi yolda olduğumu düşünüyorum. Adımın kulüp tarihe yazılması gurur verici bir durum. Umarım bundan sonraki maçlarda da gollerime devam ederim ve kulüp tarihinde unutulmazlar arasına girerim" dedi.

VOLKAN ŞEN'DEN ADRİAN'A PENALTI JESTİ
Trabzonspor'un FK Kukesi ile deplasmanda oynadığı maçta kazanılan penaltı atışını kullanmak için topun başına ismi daha önceden belirlenen Volkan Şen geçmek için hamle yapmıştı. Ancak Beşiktaş maçında yedek kalan Adrian'ın moralinin bozuk olduğunu gözleyen Volkan, Polonyalı futbolcunun penaltıyı kullanmasını istedi. Takım arkadaşının bu jesti sonrası penaltıyı kullanan ve topu ağlarla buluşturan Adrian'da büyük sevinç yaşadı. Maç sonunda ise teknik direktör Mustafa Akçay, Volkan Şen'i yanına çağırarak davranışı nedeniyle tebrik etti. Akçay, "Volkan maçta hem çok iyi oynadı hem de arkadaşlık adına çok önemli mesajlar verdi. Onu özel olarak tebrik ediyorum" dedi.