Torku Konyaspor'dan TFF'ye çağrı

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu, 'maç günleri ve saatlerinin değiştirilmesi' konusunda TFF'ye bir çağrıda bulundu.

Torku Konyaspor'dan TFF'ye çağrı
Torku Konyaspor'dan TFF'ye çağrı
GİRİŞ 14.04.2016 17:21 GÜNCELLEME 14.04.2016 17:21

Torku Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu'ndan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) maç saatlerini değiştirilmesine ilişkin, kulüplerin bu süreçte yaşayabilecekleri bir olumsuzlukta kesilecek faturanın en doğal adresinin; kulüplerin bilgisi olmadan değişiklik yapan TFF olacağı belirtildi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, TFF'nin sezon sonuna kadar lig takviminde değişiklik yapılmayacağı konusunda daha önce kulüpleri bilgilendirdiği belirtildi.

Buradan hareketle diğer kulüpler gibi Torku Konyaspor'un da gerekli planlamaları bu doğrultuda yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TFF, kulüplerimizin görüşünü almadan hem lig hem de kupa maçlarının takviminde değişikliğe gitmiştir. Herkesin malumu olduğu üzere ligin son haftaları heyecanın ve hedefe ulaşma adına mücadelenin en üst düzeyde yaşandığı dönemlerdir. Telafisi olmayan maçlara çıkacak kulüplerimizin bu süreçte yaşayabilecekleri bir olumsuzlukta kesilecek faturanın en doğal adresi, hiç kuşkusuz ki, kulüplerin bilgisi olmadan değişiklik yapan, en büyük çalışma ortağımız olan TFF olacaktır. Bu da hem şampiyonluk hem Avrupa kupalarına katılmayla, kümede kalma mücadelesinin kızıştığı dönemde gereksiz polemiklerin oluşmasına zemin hazırlayacaktır."

Açıklamada, "TFF'nin, İngiltere ile oynanacak özel maç tarihinin; aylar öncesinde kesinleşen sezonun bitiş tarihine denk gelmesi sonucu ortaya çıkan hatayı, kulüplere, yayıncı kuruluşa ve Türk futbolunun içerisindeki diğer paydaşlara kesmesi kesinlikle normal bir durum değildir. Üyesi bulunduğumuz Kulüpler Birliği Vakfı'nın Başkanı sayın Göksel Gümüşdağ'ın, konunun yeniden gözden geçirilerek, kulüplerimizin herhangi bir mağduriyete uğramaması noktasında yaptığı çağrıya destek verdiğimizi belirtmek isteriz." ifadelerine yerdi.