Konyaspor’un Kocaman’la çıkışı sürüyor

Ligde 11 hafta sonunda 7. sıraya yerleşen Torku Konyaspor’un, geçen sezondan daha iyi bir performans gösterdiği ortaya çıktı.

Konyaspor’un Kocaman’la çıkışı sürüyor
Konyaspor’un Kocaman’la çıkışı sürüyor
GİRİŞ 10.11.2015 13:01 GÜNCELLEME 10.11.2015 13:01

Torku Konyaspor geçtiğimiz sezon, 11 hafta sonunda 3 galibiyet 4 beraberlik 4 yenilgi alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 10 gol görürken, topladığı 13 puanla 11. sırada yer almıştı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor bu sezon ise Süper Lig’de, A Milli Takım’ın EURO 2016 Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlık maçları nedeniyle verilen araya kadar oynanan 11 hafta sonunda, 4 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile girdi. Yeşil beyazlı takım, rakip filelere 11 gol atarken, kalesinde ise 14 gol görerek, topladığı 16 puanla dikkatleri üzerine çekti.

Interpress’in, iki bini aşkın gazete ile dergiyi taradığı incelemede, yeşil beyazlı takımın göstermiş olduğu bu performansın, yazılı basında Süper Lig’in start aldığı Ağustos ayından bu yana çıkan 12.648 habere yansıdığı saptandı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, toplam 2.217 haberle gündeme gelerek medyanın da ilgi odağı oldu.

Torku Konyaspor’da geride kalan 11 hafta boyunca yazılı basında öne çıkan futbolcular arasında, Fenerbahçe’den kiralık olarak kadroya katılan Samuel Holmen 969 haberle ilk sırada yer aldı. Bu sezon attığı gollerle ön plana çıkan yeni transfer Arnavut oyuncu Alban Meha, toplam 872 haberle spor sayfalarında yer alırken, bir diğer yabancı oyuncusu Abdou Razack Traore’nin ise 861 habere konu olduğu tespit edildi. Yeşil beyazlı takımda sezon başından bu yana öne çıkan diğer futbolcular arasında Dimitar Rangelov, Riad Bajic, İbrahim Sissoko, Jagos Vukovic, Ali Turan, Ali Çamdal ve Ömer Şişmanoğlu’nun olduğu saptandı.