Gekas'tan itiraf: Hayretle karışılıyorum

Yunan golcü Theofanis Gekas, Türkiye'nin yaklaşık 10 yıldır Avrupa ve Dünya şampiyonalarında olmamasını hayretle karşıladığını kaydetti.

Gekas'tan itiraf: Hayretle karışılıyorum
Gekas'tan itiraf: Hayretle karışılıyorum
GİRİŞ 23.07.2014 16:06 GÜNCELLEME 23.07.2014 16:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunan golcü futbolcu Theofanis Gekas, kariyerine Türkiye'de devam etmeyi ve dört büyüklerin birinde forma giymek istediğini söyledi.

2012’de başlayan Türkiye kariyerinde kaydettiği goller ve birçok ilke imza atmasıyla adından söz ettiren Gekas, kısa süre önce 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda Kosta Rika ile oynanan maçta kaçırdığı penaltı ile Yunanistan'ı çeyrek finalden edince yine gündem oldu.

Geçen sezon Torku Konyaspor forması altında 13 gole imza atan Gekas, Torku Konyaspor ile yeniden sözleşmesini uzatmak istediğini belirtti. Dört büyüklerde oynamayı da çok istediğini ifade eden Yunan golcü, "Türkiye’yi Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olarak gördüğüm için kariyerime orada devam etmek isterim." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN 10 YILDIR DÜNYA ŞAMPİYONASINDA OLMAMASINI HAYRETLE KARŞILIYORUM"

Samsunspor, Akhisarspor ve Torku Konyaspor'da kaydettiği toplam 33 golle başarısını gösteren Gekas, Türk taraftarların şahsına gösterdiği sevgi ile kebapları unutamadığını belirtti. Hakan Şükür hayranlığını dile getiren Yunan santrafor Gekas, Türkiye A Milli Takımı'nın yaklaşık 10 yıldır Avrupa ve Dünya şampiyonalarında yer alamamasını hayretle karşıladığını kaydetti.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Kosta Rika ile oynadıkları karşılaşmada kaçırdığı penaltıya dair düşüncülerini anlatan başarılı golcü oyuncu, "Bütün maçlar boyunca her şey pozitifti. Kaçan penaltı hariç. Kötü kullanmadım. Ancak kaleci turnuvanın en iyilerinden biriydi. Maçtan sonraki birkaç gün uyuyamadım. Gözlerimi kapattığımda penaltı pozisyonunu görüyordum. Artık kesin olan, kariyerimin en berbat anı olduğu." değerlendirmesinde bulundu.

Yunan futbolcu Gekas ile yapılan soru-cevap şeklinde röportajın tamamı ise şöyle:

*Dünya Kupası deneyimi hakkındaki yorumun nedir? "Benim ve takımımız için çok iyi bir deneyimdi. Turnuvanın sadece Brezilya’da olması bile her futbolcu için çok ayrıcalıklı bir olaydı."

*Kosta Rika'ya karşı kullandığın penaltıyı kaçırdığında neler hissettin? Turnuva sizin için nasıl geçti?

"Bütün maçlar boyunca her şey pozitifti. Kaçan penaltı hariç. Kötü kullanmadım. Ancak kaleci turnuvanın en iyilerinden biriydi. Maçtan sonraki birkaç gün uyuyamadım. Gözlerimi kapattığımda penaltı poziyonunu görüyordum. Artık kesin olan, kariyerimin en berbat anı olduğu."

*Penaltı sonrası takım arkadaşların sana neler söyledi? "Penaltı atışlarından sonra bütün takım gelerek beni kucakladılar. Takım olarak kaybettiğimizi söylediler. Desteklerini gösterdiler."

*Yunanistan Atina'ya döndüğünde taraftarlar coşkulu bir karşılama yaptı. Hep bir ağızdan sana yapılan tezahüratlara yorumun nedir? "Bir futbolcunun şahsına yönelik daha duygusal ve halkın sevgi ve desteklerini bu denli yoğun hissettiği anlar azdır. Bunun için onlara çok teşekkür ediyorum."

*Almanya, dördüncü kez 2014 Dünya Futbol şampiyonu oldu. Sence hak etti mi? Turnuva öncesi favori takımın hangisiydi? " Tabii ki hak etmişti. Çünkü Dünya Kupası boyunca en iyi futbolu oynadılar. Favori takımların Brezilya ve Arjantin idi."

"KARİYERİME TÜRKİYE'DE DEVAM ETMEK İSTİYORUM"

*Geçen sezon Torku Konyaspor’da oynamıştın. Kontratın yenilenmesi konusunda teklif geldi mi? Türkiye’den başka teklif var mı? Kariyerinize Türkiye’de devam etmek ister misiniz?

"Evet. Türkiye'yi Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olarak gördüğüm için kariyerime orada devam etmek isterim. Bu düşüncemde halkın bana yönelik gösterdiği sevgi de etkili. Ancak yeni sezon için şimdiye kadar Türk takımlarından her hangi bir teklif yapılmadı. Ondan öte Torku Konyaspor’da takım olarak gerçekleştirdiğimiz mücadele sebebiyle kendimi bu takımın bir üyesi olarak görüyorum."

*Türkiye, son yıllarda Avrupa ve Dünya kupalarına katılma başarısı gösteremedi. Bu konudaki değerlendirmen nedir? "İyi takım olmalarına ve futbolcuları önde gelen liglerde oynamalarına rağmen uluslararası bir organizasyona katılma şansı yakalayamamaları beni de hayretler içerisinde bıraktı. Buna rağmen Fatih Terim yönetiminde daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

"DÖRT BÜYÜKLERİN BİRİNDE OYNAMAK İSTERİM"

*Önceki yıllarda Türkiye’nin 4 büyük takımından herhangi bir teklif yapıldı mı? Hangi takımlarda oynamak isterdin? "Birkaç yıl önce Galatasaray’dan teklif almıştım. Ancak o zamanki takımım Bayer Leverkusen gitmeme izin vermedi. Çok büyük takımlar olarak gördüğüm 4 büyüklerden herhangi birinde oynamak isterdim."

*Türkiye’de en çok beğendiğin Türk ve yabancı futbolcular hangileridir? "Fenerbahçe’den Volkan Demirel, Galatasaray’dan Burak Yılmaz ve Beşiktaş’tan da Olcay Şahan’ı beğeniyorum. Yabancılardan ise epey futbolcu var."

*Türkiye’de şimdi ya da geçmişte en beğendiğiniz santrafor kimdir? "Hakan Şükür."

*Türkiye’de eksikliğini hissettiğiniz konu nedir? "Halkın sevgisi."

YORUMLAR 1
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... türkiye son on yildir yok cünkü emre,okan,hasan sas,ümit D.,hakan S.,Ergün gibi futbolcularinn yerinni dolduramadik.Arda,selcuk,gökhan gönül,caner gibi futbolculardan da verim alinamadi.selcugu cogu zaman yedek gördük sagolsun abdullah avci bitirdi Amilliyi.
    Cevapla