Yıldız futbolcuya Konya'da coşkulu karşılama

Torku Konyaspor'un transferde anlaşma sağladığı Rumen Ciprian Andrei Marica, Konya'ya geldi.

GİRİŞ 20.07.2014 02:00 GÜNCELLEME 20.07.2014 02:14

Geçen sezonu İspanya'nın Getafe takımında tamamlayan Marica'yı, Konya Havalimanı'nda yoğun taraftar grubu karşıladı.

Pasaport kontrolünden geçtikten sonra yeşil-beyazlı kaşkolu boynuna takılan Marica, basın mensuplarına poz verdi. Ardından Marica'ya bir taraftar tarafından çiçek verildi.

Fotoğraf çektirmek isteyen taraftarları da kırmayan futbolcu, taraftarın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oluşturulan güvenlik kordonu içinde güçlükle aracına ulaştırılan Rumen futbolcu, buradan konaklayacağı otele hareket etti.

''UEFA HEDEFİ İÇİN BURADAYIM''

Marica, Konya'da olduğu için mutlu olduğunu, taraftardan bu kadar ilgi görmeyi beklemediğini söyledi.

Bir gazetecinin "Yeni stadyumda Torku Konyaspor'da UEFA kupalarında oynamak ister misiniz" sorusu üzerine Marica, "UEFA hedefi için buradayım. Kalbimden burayı hissettim ve Torku Konyaspor'a geldim" dedi.

Torku Konyaspor Menajeri Seyit İçgül de kariyerli futbolcuları Anadolu takımlarına getirmenin kolay olmadığını ifade etti.

Marica'nın Romanya'nın en ünlü ve milli takımın da en çok gol atan futbolcularından biri olduğuna dikkati çeken İçgül, şöyle konuştu:

"Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımında oynuyordu. Gerçekten çok önemli kulüplerde oynadı. Yıldız bir oyuncu. Buraya getirdiğimiz için mutluyuz. Konyaspor bunlara layık. Bir kademe daha atlamak istiyorsak, böyle yıldızları da Konya'ya getirmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Geçen sezon 4 puan daha alsaydık, UEFA'ya biz gidecektik. Bu sene ne olur bilmiyorum ama bir basamak daha atlayarak, Avrupa'da oynamayı hedefliyoruz."

Öte yandan Djalma Campos'un ise Konya'ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi.