Torku Konyaspor iskeletini korudu

Başarılı bir sezonun ardından mevcut kadroyu bozmak istemeyen Torku Konyaspor, iç transferde 6 oyuncuya imza attırarak, iskeletini korudu.

Torku Konyaspor iskeletini korudu
Torku Konyaspor iskeletini korudu
GİRİŞ 20.06.2014 11:41 GÜNCELLEME 20.06.2014 11:41

Ligi, 42 puanla 11. sırada bitiren Torku Konyaspor, başarı çıtasını yükseltmek istiyor. Sezonun tamamlanmasının ardından bu hedef doğrultusunda çalışmalara başlayan yeşil-beyazlılar, transferde beklenen sonuçlara ulaştı.

Öncelikle iç transferi bitirmenin hesaplarını yapan Konya ekibi, Alexander Hleb, Hasan Kabze, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Ali Turan ve Kaya Tarakçı ile anlaşarak, mevcut kadroyu koruma anlamında büyük bir adım attı.

Ayrıca geçen sene takıma büyük katkıları olan iki önemli ismin transferine "dünya kupası" molası veren Torku Konyaspor, Theofanis Gekas ve Charles İtandje'den kupa sonrası cevap bekliyor. Yeşil-beyazlılar, dış transferde ise Konya Anadolu Selçukluspor'dan Volkan Fındıklı, Udinese Calcio'dan Gabriel Torje, Manisaspor'dan Benjamin Fuchs, Tekden Denizlispor'dan Barış Örücü ve Antalyaspor'dan Uğur İnceman'ı kadrosuna kattı.

"Kadro derinliğini artırmayı hedefliyoruz"

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, AA muhabirine, kulübün transfer politikasını değerlendirdi. Baydar, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de iyi mücadele ettiklerini, başaralı geçen maçların ardından ligde kaldıklarını anımsattı.

Sezon genelinde takımdaki oyunculardan memnun olduklarını belirten Baydar, "Ligin bitmesinin ardından hemen transfer çalışmalarına başladık. İlk hedef olarak sözleşmesi biten oyuncularımıza yöneldik" dedi.

Baydar, iç transferde geçen sezon başaralı gördükleri oyuncularla nikah tazelediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ligin sonunda teknik direktörümüz Mesut Bakkal bize bu oyuncuların kalması yönünde bir rapor sundu. Alexander Hleb, Hasan Kabze, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Ali Turan ve Kaya Tarakçı ile oturduk, konuştuk. Takımın onlara önümüzdeki sezonda ihtiyacı olduğunu söyledik. Oyuncularımızda teklifimizi kabul etti. Böylece kadromuzu korumuş olduk. İnşallah önümüzdeki yıl geçen sezondan daha başaralı olacağız. Alacağımız oyuncularla kadro derinliğini artırmayı hedefliyoruz. Yeni alacağımız oyuncularımızla kadroda bulunan oyuncularımız uyum sağlarsa Torku Konyaspor'u kimse tutamaz diye tahmin ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL