Konya beklediği stada kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin UEFA kriterlerine uygun 42 bin kişilik stadyum inşaatının 1,5 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

Konya beklediği stada kavuşuyor!
Konya beklediği stada kavuşuyor!
GİRİŞ 24.02.2014 15:48 GÜNCELLEME 24.02.2014 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin UEFA kriterlerine uygun 42 bin kişilik stadyum inşaatının 1,5 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye tarafından yapımı sürdürülen Yeni Konya Stadyumu inşaatında incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Akyürek, yaptığı açıklamada, stadyumun üstünün kaplanması çalışmalarının devam ettiğini, tribünlerin bu hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

Stadyumun locaları, otoparkı ve çevresiyle birlikte ana inşaatının bu şekilde bitmiş olacağını ifade eden Başkan Akyürek, daha sonra ince işçilik çalışmalarına geçileceğini aktardı.

Akyürek, Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birinin Konya'da yapılmakta olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Zeminden ısıtmalı çim alanı, tribün ısıtma sistemleri, locaları, alışveriş merkezi, restoranı, mağazaları, birçok sosyal ve kültürel etkinlik imkanı, yer altı ve yer üstü otoparkıyla çok güzel bir spor kompleksi oluşturuyoruz. Burası Türkiye'de devam eden en büyük yatırımlardan birisi. Konya belediyecilik tarihinin de en önemli yatırımlarından birisi. Stadyum inşaatı 1,5 ay içinde tamamlanmış olacak. Yeni stadyum, Konya sporuna ve Konyaspor'a çok önemli katkıda bulunacak. Burası, 42 bin kişilik seyirci kapasitesiyle, imkanlarıyla, donatı alanlarıyla aynı zamanda gelir getiren bir stadyum olacak. Tamamlanmasıyla Konya sporuna en az 5 milyon dolar kaynak üretilmiş olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Stadyum inşaatı hızla tamamlanırken, Konyaspor'a da başarılar diliyoruz."

İhale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan ve gelecek sezon itibarıyla Konyaspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak stadyumun, 400 bin metrekarelik açık, 90 bin metrekarelik kapalı alanda 42 bin seyirci kapasiteli olacağı belirtildi.

Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike ve 22 asansör bulunacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Stad Tamam Hastanemiz Yok!. Numune hastanemiz 2011 yılından bu yana hastanemiz yerlerle beraber henüz yükselmedi. stad kadar hastanemiz konusunda kamuoyu oluşturulmadı.
    Cevapla