Şebnem Kimyacıoğlu Galatasaray'da

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Şebnem Kimyacıoğlu ile anlaştı.

Şebnem Kimyacıoğlu Galatasaray'da
Şebnem Kimyacıoğlu Galatasaray'da
GİRİŞ 30.08.2012 14:32 GÜNCELLEME 30.08.2012 17:31

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 1983 doğumlu ve 1.82 metre boyundaki Şebnem Kimyacıoğlu ile 1 1 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Açıklamada, oyuncuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

''Basketbol kariyerine ABD'de başlayan Şebnem Kimyacıoğlu, 2005 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-beyazlı forma ile Avrupa Kupası deneyimi yaşayan Şebnem, 2007-08 sezonunda Galatasaray'da oynadı. (A) Milli Takım formasını da giyen Şebnem, 2005 ve 2007'deki Avrupa şampiyonalarında 12 kişilik kadroda kendisine yer buldu.

Sporculuk yaşamına ara veren ve antrenörlük için ABD'ye dönen Şebnem Kimyacıoğlu, Stanford Üniversitesi'nde hukuk eğitimi de almaya başladı. Santra Clara Üniversitesi'nde de endüstri yönetimi konusunda eğitim alan Şebnem, pek çok farklı hukuk şirketinde de çalışırken basketboldan kopamadı ve California'da bulunan Bay Area Basketball Academy'de direktörlük görevini de sürdürdü.

Şebnem Kimyacıoğlu, şutör guard ve kısa forvet pozisyonunda görev alıyor. Tecrübeli oyuncu dış şutlardaki yüksek yüzdesi, ribaundlara olan katkısı ve pas yeteneğiyle dikkati çekiyor.''

KAYNAK: AA