Derbide büyük skandal! Hükmen mağlup...

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) bugün oynanan Galatasaray Odeabank-Beşiktaş maçı büyük bir skandala sahne oldu.

Derbide büyük skandal! Hükmen mağlup...
Derbide büyük skandal! Hükmen mağlup...
GİRİŞ 31.01.2015 21:22 GÜNCELLEME 01.02.2015 07:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Konuk Beşiktaş, ev sahibi takım kurallara göre 15 dakikalık bekleme süresinde hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya itiraz etti. Maçla ilgili kararı Basketbol Federasyonu verecek. Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilme olasılığı da bulunuyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL)  bugün oynanan Galatasaray Odeabank-Beşiktaş maçı büyük bir skandala sahne oldu.

27 DAKİKA GECİKMEYLE BAŞLADI

Basketfaul'un haberine göre; saat 15.00'te başlaması gereken karşılaşmaya ev sahibi sarı kırmızılı takımın açık renk, siyah beyazlıların ise koyu renk formayla çıkması gerekiyordu. Ancak, Galatasaray Odeabank siyah şort ve sarı-kırmızı parçalı formayla çıkınca, başhakem Engin Sarı tarafından zamanında başlatılmadı ve Galatasaray'dan açık renk forma giymesi istendi.

Sarı kırmızılı kulübün yetkilileri bunun üzerine apar topar kulüpten beyaz formayı getirtti, ancak maç 27 dakika gecikmeyle saat 15.27'de başlayabildi.

Beşiktaş yöneticileri, Galatasaray Odeabank'ın maçın başlama saatinde ve kurallara göre 15 dakikalık bekleme süresi içinde hazır olmadığı gerekçesiyle itiraz ettiler ve konuyla ilgili başvuruyu karşılaşmanın görevlilerine verdiler.

Siyah beyazlıların itirazının ardından konu, Türkiye Basketbol Federasyonu'na intikal etti. Maçla ilgili son kararı federasyon verecek.

GALATASARAY ODEABANK - BEŞİKTAŞ: 73-50
      
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Ergin Sarı, Erhan Gürsel, Sinem Tetik

Galatasaray Odeabank: Martinez 18, Şebnem Kimyacıoğlu 13, Casas 3, Nevriye Yılmaz 10, Lyttle 9, Ayşegül Günay 8, Dubljevic 6, Bahar Çağlar 4, Deniz Çolakoğlu, İnci Güçlü 2

Beşiktaş: Eldebrink 6, Tuğba Taşçı 5, Gülşah Akkaya 2, Hooper 15, Kulichova 8, Esra Erden Atacan 3, Begüm Dalgalar 2, Morrison 3, Ecem Güler 6, Sevgi Uzun

1. Periyot: 24-8
Devre: 31-22
3. Periyot: 52-31

YORUMLAR 11
  • abcdf 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurallar gereği itiraz edilse bile maç oynanmak zorunda. Çünkü karar her zaman maçtan sonra açıklanır. Bunun için bu tür hatalarda maç oynanır, itiraz sonra degerlendirilir. Kimse kafasına göre rest cekemez
    Cevapla
  • ilğili madde derki; 9 yıl önce Şikayet Et
    22. Hükmen Yenik Sayılma 22.1. Hükmen yenik sayılmayı gerektiren haller şunlardır; 22.1.1. Vaktinde ve uluslararası oyun kurallarında öngörülen karşılaşma kıyafeti ile oyun sahasına çıkmamak veya 5 kişiden az sporcu ile çıkmak (Vaktinde deyiminde 15 dakikalık bekleme vardır.)
    Cevapla
  • alican 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar 27 dakika gec baslamasi cok asiri bir durum degil nedeni ise sonucda formalar gelir bayanlar soyunma odasina gider ve degisim yaparlar yani erkekler gibi olmaz 1 saat ten bahsetmiyoruz 27 dakika uzun degil hayir uzun bir sure diyosaniz o zaman hic oynamayacaksiniz orada sonucda her iki takim icinde akitilan ter yapilan mucadele var hukmen maglubiyet bu kadar kolay verilemez veririlirse cok basit bir karar olur
    Cevapla
  • Sacma 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu karari ordaki gorevliler degil federasyon verir mac buyuzden oynandi herseyi biliyosun ama bunu bilmiyosun heralde
    Cevapla
  • Spor mu? 9 yıl önce Şikayet Et
    1- Hangi kararı? 2- Federasyonun verdiği karar her daim doğru ve tartışılmaz mıdır? 3- Her şeyi bilmek ithamını "bana iki ekmek" der gibi söylemekle derin zan birikimizi ifşa etmekten herhangi bir mahcubiyet duydunuz mu? 4- Sizce genel olarak ülkemizdeki amatör ve profesyonel branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimiz ve bağlı oldukları federasyonlar ne kadar spor ahlakı ile hareket ediyor? 5- Bu kadarı yeterli our mu dersiniz?
    Cevapla
  • saçmalıktanbaşkabirşeydeğil 9 yıl önce Şikayet Et
    konu galatasaray olunca masabaşı galibiyetlere ihtiyaç var değil mi? hem madem öyle maç neden oynanmış? galatasaray kazanınca mı sorun olduğu anlaşılmış? bırakın artık bu hazımsızlıkları!!!
    Cevapla
  • Fehmi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadas Besikta takimi hemen gidip mahkemeden yurutmenin durdurulmasi kararini mi alacakti? Adamlar itiraz etmis daha ne yapacak? Besiktas takimi maca cikmasa bir sorun da ordan patlak verirdi.
    Cevapla
  • saçmalıktanbaşkabirşeydeğil 9 yıl önce Şikayet Et
    Numune misiniz arkadaş. İtiraz yapılmışsa maç neden oynanmış o zaman diyorum. İtiraz yapılmamış veya önceden itiraz yapılmamış diye bir ifadem mi var yazımın herhangi bir yerinde!! Kimin körü sağırına savunduğunu sandığı da ortada! Çıkmasaydınız o zaman maça neden çıkıp oynadınız. Kuralları çok iyi biliyorsan ve haklı isen rest çeker çıkmıyorum maça dersin icabında. Kuru sıkı konuşmakla olmuyor.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bi bak bakayım itiraz ne zaman yapılmış. öyle hemen düşünmeden bilmeden körü körüne takımınızı savunmayın.
    Cevapla
  • saçmalıktanbaşkabirşeydeğil 9 yıl önce Şikayet Et
    Monte Cristo sen de benim yazdığımı iyi okursan demek istediğimi anlarsın lakin okumamışsın sanırım. Anlayana kadar okuyunuz lütfen!
    Cevapla
  • Monte Cristo 9 yıl önce Şikayet Et
    İtiraz zaten maç başlamadan yapılmış iyi okursan anlarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle