Nevriye Yılmaz yeni sezondan umutlu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Nevriye Yılmaz, geçen sezon sakatlığı nedeniyle neredeyse hiç oynamadığını belirterek, "Galatasaray için yeni bir transfer gibiyim" dedi

Nevriye Yılmaz yeni sezondan umutlu
Nevriye Yılmaz yeni sezondan umutlu
GİRİŞ 06.09.2013 11:35 GÜNCELLEME 06.09.2013 11:35

Sarı-kırmızılı takımın, geçen sezonun başında renklerine kattığı, ancak belindeki sakatlık nedeniyle sadece birkaç maçta forma giyen Nevriye Yılmaz, A Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir çıkış yaptığını ve kendisini iyi hissettiğini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan tecrübeli oyuncu, milli takımda mücadele etmenin kendisine iyi geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıl sakatlığımdan sonra sezon ortasında bir ara başladım ama ağrılarım artınca ara verdim. Sezon sonunda play-off'larda biraz oynaya başladım. Ondan sonra milli takımda mücadele ettim. Bütün sezon bireysel olarak çok çalıştım. Takım antrenmanı ve maç eksiğim vardı, ben de milli takım maçlarını iyi değerlendirdim. İyi bir çıkış yakaladım, eski performansıma yakın bir mücadele sergiledim. Milli takım benim için iyi bir yer oldu. Aslında Galatasaray için yeni transfer gibiyim, çünkü geçen sezon hiç oynamamıştım neredeyse. İnşallah bu sezon öyle bir talihsizlik yaşamam."

Nevriye Yılmaz, sakatlığı nedeniyle dikkatli davranması gerektiğini vurgulayarak, "Bu sakatlık tamamen geçecek diye bir şey yok. Özellikle başlangıç antrenmanlarında daha kontrollü gitmem gerekiyor. Sonuçta yaşım da bayağı var ve sakatlıklarım da nüksetme boyutunda. O yüzden onları kontrol etmek için biraz daha temkinli davranmam lazım. Şu anda iyiyim, bir sıkıntım yok" ifadelerini kullandı.


- "Şampiyonluğu hedefliyoruz"


Milli oyuncu, Galatasaray'da bütçede küçülmeye gidilmesine rağmen iyi bir kadroya sahip olduklarını dile getirerek, "Bütçe küçülse bile takım hemen hemen aynı. Bakıldığında iki transfer yapıldı. Beni de yeni gelen oyuncular arasına katabiliriz. Tabii ki şampiyonluk için iddialıyız. İyi bir takımız, final ve şampiyonluğu hedefliyoruz" diye konuştu.

FIBA Avrupa Ligi'nde de mücadele edeceklerini hatırlatan Nevriye Yılmaz, bu kulvarda da önemli hedefleri olduklarını ifade etti.


- "Gelecek yıl milli takıma veda ediyorum"


Nevriye Yılmaz, gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda son kez milli takımda forma giymeyi planladığını anlatarak, "Gelecek yıl milli takıma oyuncu olarak veda etmeyi düşünüyorum. Kulüp takımı olarak da bu sezon ki gidişata göre karar vereceğim. Daha sonra yarım sezon devam eder miyim, bilmiyorum. Bu sezon anlaşmam var tamamlamak istiyorum" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, jenerasyon olarak milli takımda önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son iki Avrupa Şampiyonası'nda bir ikincilik bir de üçüncülük elde ettik. Olimpiyatlarda da beşinci olduk. Bu, bizim jenerasyonun olgunlaşıp, birbirini tanımasından gelen başarılar. Önümüzdeki seneden itibaren milli takımı bırakanlar olur diye düşünüyorum. Bu sezon aramıza yeni oyuncular katılsaydı çok iyi olacaktı. Tecrübe kazanacaklardı. Kısa pozisyonda alttan gelen iyi oyuncular var ama maalesef uzun pozisyonda yok. Orada sıkıntı var, hala bir 5 numara yok maalesef. Güzel bir yere çıkarttığımız milli takımın istikrarlı bir şekilde gitmesini isteriz. Tekrar başa dönmesini istemiyorum. Genç oyuncuların bir an önce katılması gerekiyordu."

AA