Antakya Belediye, 4 yabancı oyuncuyla anlaştı

Homend Antakya Belediyespor, tansfer çalışmları kapsamında 4 yabancı oyuncu ile anlaşma sağladı.

Antakya Belediye, 4 yabancı oyuncuyla anlaştı
Antakya Belediye, 4 yabancı oyuncuyla anlaştı
GİRİŞ 12.08.2013 16:07 GÜNCELLEME 12.08.2013 16:07

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Antakya ekibi, geçen sezon Kayseri Kaski'de oynayan Yunanistan Milli Takım oyuncusu Evanthia Maltsi, Rusya Ligi'nden Amerikalı oyuncu Yvonne Turner, İspanya'nın Rivas Ecopolis takımından Amerikalı Aneika Henry veİtalya'da Taranto formasını giyen Litvanyalı oyuncu Gintare Petronyte ile anlaşma imzaladı.

Geçen yıl takımda mücadele eden Lucie Melek Bouthours, Naile Çırak ve İlsu Darıcıoğlu ile de sözleşme yenilendiği belirtilen açıklamada,"Bu üç oyuncu yeni sezonda da takımda yer alacak. Bu arada takımın 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi olan Aslı İnceer, Samsun Basketbol ve Orduspor'a transfer olduktan sonra tekrar yuvasına döndü ve anlaşma imzalandı. Ayrıca Fenerbahçe'den Özge Kavurmacıoğlu transfer edildi. Galatasaray alt yapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon Orduspor'da forma giyen Gizem Başaran ile anlaşma sağlandı" denildi.

Altyapıdan Helin Boybeyi ve Özge Karataş'ın da kadroya dahil edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önümüzdeki sezon için teknik heyetimizin raporu doğrultusunda takıma güçlü takviyelerimiz oldu. Takımımız Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3 yıldır şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Yeni sezonda çıtayı daha da yukarıya çekerek başarı grafiğimizi yükseltmek istiyoruz. Bu doğrultuda takımımıza yeni transferle güç katıyoruz. Hedefimiz, Avrupa kupalarında başarı elde ederek ilimizi ve ülkemizi tanıtmak, ayrıca ligde ilk 5 içinde yer almak."

AA