Semih Erden performansını değerlendirdi

Anadolu Efes'in milli basketbolcusu Semih Erden, bu sezon yükselen performansının tek nedeninin çok çalışması olduğunu söyledi.

Semih Erden performansını değerlendirdi
Semih Erden performansını değerlendirdi
GİRİŞ 23.01.2013 11:40 GÜNCELLEME 23.01.2013 11:40

Semih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon sonunda ABD'den 2 ay erken geldiğini, milli takıma gitmeden önce de özel antrenman yaptığını belirterek, ''Bu sezon yükselen performansımın tek nedeni çok çalışmak. Ayrıca NBA'de öğrendiğim şeyleri burada yapmaya çalışıyorum'' dedi.

''Tabii ki zaman zaman aksaklıklar oluyor, sonuçta hepimiz insanız'' diyen Semih, ''Ancak genel açıdan baktığımız zaman şu an gerçekten güzel bir basketbol var. Beni hırslandıran şey, her geçen gün daha uyumlu olmam. Takım adına bir şeyler yapabilmem beni mutlu ediyor'' ifadelerini kullandı.

-''Avrupa Ligi'nde çok zorlu rakipler var''-

Anadolu Efes'te bu kadar iyi bir kadronun kurulmasının sebebinin THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynamak olduğunu vurgulayan Semih, ''Çünkü çok zorlu rakiplerimiz var. Avrupa Ligi, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nden (NBA) daha sert oynanan bir lig. Bunu herkes biliyor'' şeklinde konuştu.

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda takımın şu anki performansının çok iyi olduğunu kaydeden milli basketbolcu, şöyle devam etti:

''Bu takımın amacı Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final yapmak. Hem Anadolu Efes olarak hem Türkiye olarak bunu yaşamak istiyoruz. Şu anki performansa baktığımda gerçekten takımı çok iyi görüyorum. Her şey olumlu gidiyor. Dörtlü Final için önümüz açık. Böyle oynarsak hiçbir takımın karşımızda duracağını sanmıyorum.''

-''Şu an tek hedefim Anadolu Efes'te başarılı olmak''-

NBA yetkililerinin daha çok THY Avrupa Ligi maçlarını takip ettiğini dile getiren Semih, ''Ancak Türkiye Ligi'nde de derbi maçlarımızı takip ediyorlar. Amacım kendimi en iyi şekilde hazırlayıp tekrar oraya gitmek'' dedi.

NBA hedefinden hiç şaşmadığını anlatan Semih Erden, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe'den de bu hedef doğrultusunda gittim. Tabii ki bu 'Gideceğim' anlamına da gelmiyor. Sonuçta artık burada belli bir yaşantım var. Ailemle, beni seven insanlarla beraberim. Burada en iyi takımda oynuyorum. Kendi evimdeyim, kendi taraftarım var. Her şeyden mutluyum. Tabii ki NBA bambaşka bir dünya, ama sonuçta ne kadar hazır olduğum önemli. Bu şekilde giderse tekrar dönmeyi istiyorum. Ancak şu anki tek hedefim, Anadolu Efes'te başarılı olmak.''

-''Böyle bir milli takım kolay kolay gelmez''-

2011 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde sakatlığı nedeniyle milli formayı giyemeyen, ancak 2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 16.5 ortalamayla takımın en çok sayı atan oyuncusu olarak Türkiye'nin finallere gitmesinde büyük pay sahibi olan Semih, ''Elemelerde hepimiz iyi oynadık. Tabii ki benim sorumluğum daha fazlaydı ve kendimi görebilmek açısından o sorumluluğu almak istedim. Bunu layıkıyla da başardım. Sonuçta istatistikler de ortada. Gruptan da iyi bir şekilde çıktık'' ifadelerini kullandı.

Türk Milli Takımı'nın üst düzey oyunculara sahip olduğunu dile getiren Semih Erden, sözlerini şöyle tamamladı:

''Baktığın zaman hepsi NBA oyuncusu ve Avrupa'da çok kariyerli oyuncular. Sonuçta herkes yıldız. Böyle bir takım kolay kolay gelmez. Bu takıma en iyi şekilde destek verip, en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne hazırlamak önemli. 2013 Avrupa Şampiyonası'nda tam takım olup, orada en iyi basketbolumuz oynayıp tekrar ülkemize sevinç yaşatmak istiyoruz. Hedefimiz madalya almak, neden olmasın.''

KAYNAK: AA